Tid att gå vidare

Då var det måndag igen. Om vissa av er var bakis igår efter lördags batalj så är jag nästan det efter jobbhelgen.

Innan vi kikar frammåt så kollar vi litehajlajts från i lördags.

Speciellt gillar jag Persson-Riis passning till Mårs andra mål och Nicke Johanssons kyla att vänta ut målvakten på sitt mål. 

När vi ändå är inne i inbäddningsträsket så tar vi och visar Björklöven.coms intervju med Ackke H också. Det är skönt att ha tillbaka "Hellracer" i Löven igen. Det är ingen som vågar ge sig på en lövenspelare nu. Han är som en Tylor Michel med hjärna och 20 kilo till men på backplats……alltså om vi bortser från Tylors offensiva egenskaper.

Nu börjar trampandet i träsket. På söndag är det dags för Boden. Själv är jag bortrest då men senior Otterhall som kommer att vara på plats får avlägga rapport till mig.

Men innan dess har vi en vecka med tisdagsintervju, den första kluriga onsdagsfrågan och ett träningsbesök torsdag eller fredag.

* * *

Först tänkte jag veva lite av vad Jens Öhman sa i lördags som inte kom med i någon text jag skrev i helgen.

Jens om försvarsspel:

 – Det handlar egentligen om två typer av försvarsspel. Så här långt har vi mestadels tränat på det första. Det låga försvarsspelet i egen zon.

– Vi vill hålla motståndarna utanför så att säga, där vilnklarna och valmöjligheterna är små. Kommer moståndarna innanför tvingas vi till svåra beslut och då är det lätt av välja fel. Det här har vi varit riktigt bra på. När vi kommit ned i försvarsspel fem mot fem har motståndarna inte gjort några mål förutom mot Asplöven sen jag kom hit så det försvarsspelet sitter bra.

– Sen har vi det högre forecheck och styrspelet och där har vi inte kommit lika långt. Därför har vi gjort några misstag och slarvat lite. Då har moståndarna fått två mot ettor och tre mot tvåor. Det är egentligen där båda målen vi släppt in i seiren och i stort sett alla motståndarnas chanser kommit.

Jens om speciel teams:

– Vi har tränat litegrann på powerplay under veckan och vi kommer att träna mer. Nu spelade vi med två powerplayfemmor och det är något vi ska försöka etbalera.

– Det viktiga i powerplay när vi har Olofs femma inne är att vi får puckarna på mål. Då finns han där och stöter in dom. Han är en stor tillgång på det sättet.

– Med tanke på hur lite fokus vi lagt på powerplay så har det fungerat bra men jag är aldrig någon som ser på powerplay isolerat på det sättet. För mig handlar det om differensen mellan mål i powerplay och insläppta i boxplay och då kommer vi tillbaka till vårat låga försvarsspel.

– Vi har så här långt inte släppt in någon puck i boxplay och det beror på att vi ligger rätt och arbetar på rätt sätt. Det känns bra att det fungerar så här tidigt.

– Kan vi peta in någon puck då och då i powerplay och sedan vara ruggig diciplinerade i boxplay så är jag nöjd.

Han har då en svada Jens, det msåte jag säga. Man ställer en fråga och får en roman tillbaka men jag gillar det.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. janne

    Löven är bästa div.1-laget enligt Piteås tränare. Gött mos! Alltså ska vi slå Koland och Olofsträsk utan större problem. Eller så har Löven hamnat precis i vecket mellan AS och Div-1 vilket vore…spybart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.