Sagt efter derbyfesten i Vännäs

Vi kör ingen vanlig matchsammanfattning. Jag har redan skrivit så mycket om matchen till papper och web. Det är sent så jag bara rablar på med lite som inte kommit fram.

* * *

Storpublik, 8-1, William Quist tillbaka, fortsatt 100%-igt box play. Kanske låter som en solskenshistoria i Vännäs Ishall men det var det inte.

– Det är inte någon som är nöjd med något ikväll, sa William Quist efter matchen.

Quist gjore ett galet läckert 8-1 mål efter fint samarbete med Nicke Johansson. Just Nicke var en av Lövens bästa dena dag.

William var på spelhummör men ville kanske för mycket.

– Jag har försökt att inte bli överpeppad. Har lyssnat på lugn musik men när det nu var så härig inramning var det svårt att inte peppa över lite. Efter sex veckor utan hockey får man nsätan abstinens, sa William.

Angående skadan så menade småländningen att han inte känt sig så bra sedan Januari. Det lovar gott för framtiden. Wille är en spelare som kan göra det där lilla extra för Löven.

* * *

Kvällens mest oturliga var Alexander Hellströms "checking from behind" som gav 2+10 i tredje periodens inledning. Sedan snackade Acke även till sig ytterligare en tia och fick match. Situationen var tvärs över isen för mig. Såg inte situationen men Acke var inte glad allafall. Det var ju Stenlund som dömde så jag antar att han hade sina anledningar.

När jag väntade på Jensa fick jag faktiskt en kommentar av normalt mediaskygge Patrik Sundström.

– Det var ett ganska billigt matchstraff tycker jag, sa Patrik.

* * *

Jensa var allt annat än nöjd men la som vanligt fram det på sitt fina sätt.

– Vi gör jättemycket bra idag så är det men det är så många saker som vi tränat på och som killarna vet att vi ska fokusera på som vi inte gör bra. Det är som att dom vill så oerhört mycket och ambitionen kommer i vägen för prestationen.

– Vi hade hellre vunnit med 4-1 och gjort en bra prestation som varit ett steg frammåt än att vinna med 8-1 och spela som vi gjort i dag.

– Men vi har gott om tid. Det är inte nu prestationen ska vara på topp, det är långre fram under säsongen. Vi vinner ju trots allt och det vill vi alltid göra.

* * *

Sedan var det den stora grejen men matchen. Stämningen i hallen. Ett par hundra tillresta Lövenfans och totalt 782 personer i hallen gjorde att matchen blev till en hockeyfest. Oavsett prestation, storförlust/seger och alla andra omständigheter.

– En fullsatt hall är alltid en fullsatt hall oavsettt hur stor den är. Det är det som är hockey när det är så här. Killarna tyckte att det var skitkul ikväll och jag är säker på att Vännäs tyckte samma sak förutom resultatet, sa Jens Öhman.

Den tidigare Lövenspelaren Pontus Johansson som gjorde Vännäs enda mål i matchen utvecklade det hela lite.

– Jag minns när jag spelade första gångerna med Löven med lite mer publik och ett rejält tryck från läktarna. Man är nervös från början men sedan blir det bara peppande. Det tar hockeyn till en ny nivå när det är stämning och mycket publik. Jag är övertygad om att alla tyckte att det var riktigt kul ikväll men sen att vi förlorade så stort, ja det gör det hela surt.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. trädet

    Jag kan verkligen tänka mig att det var som John säger. Dommarna i div. 1 är så otroligt allergiska mot tacklingar!!

    Jag gillar mottot i laget att aldrig nöja sig, trots en 8-1 vinst 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.