Åttonde raka segern

800×600

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Piteå HC-IF Björklöven 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

1-0 (5.49) Anders Öhlund (Joakim Högberg; Niclas Westerlund) spel fem mot fyra, 1-1 (15.49) Jens Persson (Marcus Lundberg; Karl-Johan Lundström), 1-2 (3.15) Jens Persson (Linus Boström; Marcus Lundberg), 2-2 (4.12) Henrik Lundberg (Sebastian Selin; Anders Öhlund), 2-3 (8.23) Jens Ledin (Joakim Vikström; Alexander Eriksson)

Skott: 20-25.

Utvisningar: Piteå HC 3×2 min. IF Björklöven 2×2

Domare: Pierre Schilken, Luleå

Publik: 736

Kommentar:

Segerraden över 60 minuter är intakt. Jag hade på känn att det skulle bli tufft. mitt tips 4-2 var positivt tänkande. piteå på bortaplan är ingen lek.

Dock hur matchen blev var en märklig sak.

– Vi var klart bättre i första perioden och borde ha gjort ett par mål. Därför var det lite konstigt att dom ledde efter första. Visst dom tog vara på ett pp men vi hade skott både i ribban och kryssribban, sa Jens Öhman efter matchen.

Enligt Öhman var Löven det bättre laget i ungefär 27 av de först 40 minuterna. Sedan tapapde dom pressen på Piteå i försvarsspelet och blev lite passiva.

– Vi var inte tillräckligt agressiva och dom kunde mycket väl ha satt 2- där men istället fick vi göra mål. konstigt igen alltså.

Inför tredje perioden var det tydligt att matchbilden från slutet av andra inte kunde fortsätta. Därför kom Löven ut med en annan agressivitet och tredje perioden var den klart bästa.

– Vi tar fram agressiviteten och pressar ner dom i sin zon. Vi gör ett slarvigt byte vid deras 2-2 mål men annars hade vi bra koll hela tredje tycker jag.

När jag frågade om Jens Ledins 3-2 mål fick jag följande svar.

– Jag såg inte det. Jag höll på att rita på coachtavlan för någon av spelarna och sedan började alla jubla. Men om jag förstått det rätt fick vi en bra sargstuds, Jocke Vikström sköt och Jens slog in returen.

Sedan ahde Björklöven ett 4-2 mål inne som dömdes bort för offisde i målgården.

 – Jag kan inte förstå hur han dömer bort målet. Vi gör det på ett snabbt uppspel där vi bara följer upp en retur. Hade vi inte vunnit skulle jag blivit tokig över det. Nu går det att ta, säger Öhman.

Totalt sett så kan vi bara konstatera att Björklöven hittar sätt att vinna. oavsett om det är bra, dåligt eller värdelöst mostånd och oavsett matchbild och det är starkt.

– Det är nyttigt att få spela sånna här matcher. Två bra lag som vill spela hockey. det här är seriens två bästa lag och vi hittar ett sätt att vinna. Det är bra träning för framtiden.

Nationellt sett kommer nog Björklöven att få behålla titeln som Sveriges bästa Division-1 lag. Det blev 10 raka under hösten i fjol innan första förlusten kom brota mot Asplöven. Hur många blir det i år?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Tess

    Hur går det med upplägget för bloggen som du presenterade på försäsongen egentligen? Tisdagsintervjun osv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.