Inför Björklöven – Vännäs

 vs

Kommentar

Jag kommer inte att kunna se matchen på plats. Befinner mig i Stockholm i både privata och arbetsärenden. Ska gå en kurs i dag och i morgon beger jag mig till Eskilstuna för Breeders Crown finaler (travlopp med miljonprispengar och en Umeåhäst inblandatd)

Ska försöka se matchen via livesändningen så mycket jag kan ikväll.

Nu är Löven verkligen inne i lunken. Det är inte något nyhetens behag längre, alla lagen har möts och besegrats (förutom Teg). Nu har en tuff mental transportsträcka till allettan inlets. Hoppas att Löven klarar av mentalt att ladda inför matche efter match där motståndarna alltid är högmotiverade.

Det här ska naturligtvis bli en klar seger men Vännäs har slagit Teg två gånger i år och Löven föll mot Teg så med en dåres logik kan (borde) Vännäs slå Löven.

Det kommer att handla en hel del om att få stop på Vännäs succékedja med 15 poäng på två matcher samt att få ål tidigt på Vännäs.

Gör Löven det då rinner det här iväg och motivationen hos Vännäs kommer att sjunka med varje mål som ramlar in bakåt.

Det som oroar mig är preis som tidigare skadeläget. Visst Jens säger att dom skulle kunna spela om det vore VM-final. Problemet är att Löven aldrig får någon kontenuitet i femmorna.

Senaste möten:

Det blev 8-1 till Löven i Vännäs Ishall den 17:e Oktober. Det är det enda mötet i hyfsat modern tid.

Jens Öhman inför matchen

– Vi har spelat ett par matcher med lite sämre rörelse i anfallsspelet där vi slarvat en hel del i andravägen. Därför har vi blivit enkla att avväpna. Senast mot Boden var det bättre och nu måste vi fortsätta vara rörliga offensivt och jobba hårt i andravågen så att vi trycker in målen på andra och tredje chanserna när vi inte sätter den första.

– Senast mot Vännäs slarvade vi en hel del i defensiven. Där vill jag se att vi jobbar på rätt sätt och inte bjuder dom på lika många lägen. Visst dom gjorde bara ett mål då men det kunde myket väl ha blivit fler.

Björklövens lag

Saknas gör Mikael Persson-Riis, Nicklas Johansson, William Quist och Oskar Molin. Alla skadade men på väg tillbaka inom kort. Jens Persson har varit förkyld under veckan och är ett "Gametime decision".

Jens Öhman har exprimenterat en hel del med kedjorna och av vad jag förstod kommer han att göra så även ikväll.

Tre viktiga faktorer

* Starten – Gemensamt för BJörklöven sämre insats i år har varit att dom kommit fel in i matcherna. Mot Teg så kändes Löven tveksamma under första perioden. Det måste vara full fart från start i dag för att det här inte ska vara något snack.

* Vännäs 1:a lina – Bjöklöven har Division-1 Sveriges bästa försvarsspel. Ikväll ställs dom mot Vännäs Anthony Scarpino, Hampus Åsell och Pontus Johansson som tillsammans gjort 15 poäng på två matcher. Stoppa dom!

* Utvisningar – Björklöven har dragit på sig allt för många dumma utvisningar i höst och Acke Hellström har varit en av syndarna. Utvisningar trasar sönder matcherna och tar ned tempot. Löven vill ha högt tempo. 

Tips:

7-1 till Björklöven.

Live:

För den som inte kan vara på plats i kväll så är det Emanuel Otterhall som liverrapporterar matchen på sportnu.se. Följ liven här från 18.30.

Vill ni hellre se matchen på web-tv så sänder Björklöven den här.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.