Time for Vengeance!

vs

16.00, Umeå Arena, Lördag

Det är dags att visa var skåpet ska stå. Man förlorar inte två gånger på en säsong mot Teg och man gör det inte på Green Devils 30-årsdag.

– Killarna ska inte ha några problem att hitta motivation till den här matchen allafall, säger Jens Öhman inför matchen.

Skador

Nicke Johansson – Fortfarande är Nicke itne spelklar efter sin gymincident. Dock ska han vara tillbaka i träning nästa vecka.

Mikael Persson-Riis – Axeln är bättre och Micke har tränat men utan kontakt sista dagarna. Spelar inte i morgon men är tillbaka snart.

Johan Jarl – Vilade mot  Kalix med en dålig rygg, spelade mot Kiruna men är för dålig i ryggen för att kunna spela.

Alexander Eriksson – Har problem med en armbåge och står över matchen.

Tillbaka

Wille Quist har tränat med ett specialskydd för knäet i tre dagar och ska köra ett par byten mot Teg.

Motståndarna

Teg har tillbaka Fredrik Sandström som varit Tegs genomgående bästa spelare i år.

Tunga avbräck är dock Viktor Schill och framförallt Zakarias granlund som var kanske bästa utespelare mot Löven för Teg senast algen möttes. Zaka hade nog åkte omkring som en levande måltavla efter sin tackling på Alexander Hellström i senaste mötet.

Så löser man Teg

– Vi jobbar inte så i det här skedet av säsongen att vi tittar specifikt på motståndarna vad vi behöver göra. Det handlar om att sätta grunderna del för del. Det må vara världens tråkigaste sar men vi ska som lag vara bättre än motståndarna och om vi bara gör det vi ska så ska motståndarna vara oerhört bra för att slå oss, säger Jens Öhman.

Därför är Löven så bra i tredje perioden

Björklöven har vunnit 12 av 13 tredje perioder och snittar 13,5 fler skott än motståndarna i just den perioden.

– Vi vet att vi orkar i 60 minuter varje match. Därför trummar vi på och det är när motståndarna är trötta i tredje perioden som ofta målen kommer för oss. det är ingen slump. det är likadant i fotboll. Barcelona eller Manchester United gör ofta mål sista tio. Motståndarna orkar helt enekellt inte att hålla hela vägen ut.

Vad tror jag själv?

Teg har både Björklöven och Kirunan den här helgen. En märklig helg för Teg. Jag ser inte att Teg ska kunna lyckas lika bra defensivt och Evertsson kan bara inte vara lika bra. Jag skulle tro att det rinner i väg lite den här gången. låt oss säga 5-1.

Webb-tv/Live:

Naturligtvis är det webb-tv som gäller på Björklövens hemmamatcher i år.

Liverapporten på sportnu.se sköt av mig själv och den hittar ni här.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.