Dags för nytt derby

 

19.00 Umeå Arena, Onsdag

Det är altlså dags för ett nytt derby ikväll. Efter matchen senast mot Teg konstaterade Jens Öhman att åtta av de återstående tio matcherna i Division-1A spelas i Umeå med omnejd. Alltså en himla massa hemmamatcher.

Det är visserligen kul men motståndet är detsamma som man redan mött ett par gånger. I min värld borde det kännas lite tradigt.

Vännäs kommer in i matchen med ett självförtroende som heter duga. Seger mot Kiruna senast och fem raka matcher med bra resultat.

Anthony Scarpino har varit stekhet de senaste matcherna och tillsammans med Pontus Johansson och Hampus Åsell bildar han den hetaste femman i Division-1A just nu.

Björklöven lär fortsätta att spela sin ABC-hockey och sett till fyra femmor ska inte Vännäs ha någon större chans. Men, om jag hade varit Jens Öhman hade jag matchat en speciell kedja mot Vännäs succékedja. Nu kan det vara så att dom sätter dit något tidigt mål och då kan de faktiskt bli ner i matchen.

Ska jag tippa så säger jag 4-1 till Löven.

Truppen

Björklöven saknar fortfarande Alexander Eriksson, Mikael Persson-Riis (axel) och Johan Jarl (rygg) men alla tre är på väg tillbaka. Wille Quist gör sin andra match efter knäskaan och det ska ha fungerat bra med knäet senast.

Jesper Ericson är som jag skrev i går utlånad till Teg.

Petter Sandström vaktar kassen i kväll.

Jens Öhman, han lät precis som vanligt inför matchen:

– Vi har pratat om att jobba i 60 minuter och hålla tätt bakåt hela vägen. Senast mot Teg gjorde vi en bra match men sedan tappade vi in två mål på slutet. Det var lite onödigt.

– I första mötet med Vännäs var vi inte så bra bakåt och i andra mötet med Vännäs var vi det men då fanns inte riktigt effektiviteten där frammåt. Nu hoppas vi kunna täppa till bakåt och sätta en del puckar frammåt.

– Vi fokuserar inte på motståndarna så mycket under den här delen av säsongen. Det är som vanligt upp till våran egen instas hur matchen slutar. Gör vi det vi ska i 60 minuter så ska det till mycket för att slå oss.

Statistiken

* Olof Mårs är fortfarande Björklövens bästa poängplockare med 20 (10+10) poäng på 14 matcher. De tio målen gör honom till bästa målskytt delat med Jens Persson.

* Den som snittar flest poäng på match är dock Jon Palmebjörk med 1,462 per match eller 19 poäng på 13 matcher i andra ordalag. Det sätte Jon på andra plats i poängligan med Jens Persson 16 (10+6) på tredje plats och Stefan Andersson 13 (4+9) på fjärde. Något som gör Stefan till poängmässigt bäste back.

* Jon är även tillsammans med Marcus Lundberg den som skjutit flest skott på mål, d.v.s. 55 stycken.

* När det gäller utvisningar är Alexander Hellström överlägsen buse med 62 minuter före William Quist 32 och Russ Moyer 27 minuter på tredje plats.

* Mest effektiv i Löven är Nicke Johansson. Han har gjort fyra mål på åtta skott.

* Bäste tekare i Löven är Marcus Lundberg med 138 segrar på 203 försök (67.98 %). Björklöven använder sig av primärt Lundberg, Jarl, Ekeståhl-Jonsson, Ledin och Nicke Johansson i tekningssituationer. Den ende som är 100% på tekningarna är Linus Boström. Han är en av en.

* Plus/Minus statistiken leds av Marcus Lundberg på +15 strax före Jens Persson +14 och Martin Johansson +11.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Olle

    Björklöven kör på 6 backar mot Vännäs och lånar för dagen ut sin egen 7-back Jesper Eriksson till Teg för den istid som inte fanns i Löven. Hur få ihop detta ? Känns som en dold agenda här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.