Storseger mot Vännäs

IF Björklöven-Vännäs HC 7-0 (3-0, 3-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (12.56) Stefan Andersson (Jon Palmebjörk; Nicklas Johansson) spel fem mot fyra, 2-0 (14.17) Jens Persson (Russel Moyer; Linus Boström),
3-0 (14.27) Viktor Ekeståhl-Jonsson (Olof Mårs; Stefan Andersson)

Skott: 17-6.

Andra perioden: 4-0 (5.34) Marcus Lundberg (Linus Boström; Russel Moyer), 5-0 (8.15) Jon Palmebjörk (Olof Mårs; Viktor Ekeståhl-Jonsson), 6-0 (18.04) Viktor Ekeståhl-Jonsson (Karl-Johan Lundström)

Skott: 22-8.

Tredje perioden: 7-0 (1.44) Karl-Johan Lundström (Linus Boström; Jens Persson) spel fem mot fyra

Skott: 14-6. Totalt: 53-20.

Utvisningar: IF Björklöven 5×2 min. Vännäs HC 6×2, 1×5, 1 Matchstraff

 

Domare: Joakim Bodén, UMEÅ

 

Publik: 2312

* * *

Det blev alltså storseger mot Vännäs ikväll. Jag hade inte möjlighet själv att vara på plats utan tvingades ta in rapporter och följa matchen via daton.

Vännäs har imponerat på slutet i serien och imponerade även första tio minuterna men precis som jag skrev på förhand är det sett till fyra femmor och en hel match en hel del skillnad mellan lagen.

Nu var det mindre än två minuter som avgjorde matchen. Från 0-0 till 3-0 tog det 1.31 minuter. Efter det var det avgjort, slut och kaputt för Vännäs.

Lite intressant som en passus att Viktor Ekeståhl-Jonsson satt två kassar direkt efter att han gjort ett mål på 38 skott innan den här matchen. Det blir ofta så att när det väl lossnar är det ketchupeffekten som gäller.

Imponerande att Löven håller tändningen i match efter match. Första gången du möter Vännäs är det en kul grej. Tredje gången är det inte jättehäftigt längre.

Av det jag förstått så imponerade inte Löven överdrivet i första perioden men gjorde ändå tre snabba mål, i andra var Vännäs så dåliga att det var sorgligt och tredje rycktes sönder av utvisningar och ett par fula tacklingar.

Ändå vinner Löven med 7-0.

– En kontrollerad match. Vi har några minuter i början där vi är bekväma, men annars har vi bra kontroll, säger Jens Öhman till sportnu.se.

Den kommentaren säger ändå en del om vad jag redan konstaterat. Björklöven imponerar i år genom att inte imponera men ändå vinna tydligt.

Kul också att fokuset och eftersnacket för en gångs skull inte hamnade på domaren.

Tyvärr kan jag inte bidra så mycket mer den här gången. Jag får ladda för lördagens match mot Piteå, då kommer jag att vara på plats.

* * *

En notis från kvällen. Djurgården föll borta mot BIK Karlskoga och är nu placeringen precis före Asplöven i allsvenskan. Vad säger ni? Djurgården – Björklöven i kvalserien. Det skulle smaka det. Gabriel Landeskog, Patric Berglund, Dogge Murray, Fredrik Bremberg m.fl. Nej det ska väl bara inte kunna hända.

* * *

För övrigt: Vansinnigt stark seger av Teg borta mot Piteå ikväll. Nu är defenitivt allettan spikad både från 1A och 1B.

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Olle

    En rättelse från igår mot Vännäs. Löven fick en back skadad och körde därefter på fem backar. Reaktion från någon ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.