Deja Vu från i fjol

Emanuel Otterhall som liverapporterade matchen för sportnu sa det till mig en bit in i tredje perioden.

– Det här ser ut lite som i våras.

Lite så var det tyvärr.

* * *

Björklöven tappade skrämmande mycket puck i första perioden och bjöd på fler två mot ettor och tre mot tvåor än sammanlagt tidigare under säsongen (hyfsad överdrift, men you get the pouint).

– det var inte bra. Vi kom lite fel in i matchen. Men jag tycker ändå att vi fick bort pucktappen till andra perioden, sa Jens Öhman efter matchen.

Tyvärr ksotade alla dessa pucktapp två mål bakåt för Löven. Nu hade Petter Sandström även en del med dessa att göra. Speciellt tvåan ska han ta.

Sedan var effektiviteten frammåt under all kritik. framförallt var det för många skott i nummerärt överläge som inte gick på mål. Det är som de flesta vet oerhört få puckar som skjuts utanför som går in.

Kiruna fick matchen dit dom ville men ändå tog sig Löven tillbaka.

– Det kändes som att dom fick det jobbigt i tredje och då kommer utvisningarna lätt, sa Jens Öhman efter matchen.

Det gjorde också utvisningarna och visst borde nog Löven gjort mer än ett mål på den 2+5+2 utvisningsperioden Kiruna åkte på.

Jens Öhman valde efter matchen att sätta fokus på effektiviteten.

– Vi ska normalt göra fler mål än så här på alla lägena vi har, sa han.

Personligen tycker jag inte att det var effektiviteten som var problemet. Jag är mer inne på Alxeander Sundströms linje.

– Vi sätter oss i en svår sits genom att ge bort två mål tidigt. Dom får göra målen på kontringar efter att vi tappar pucken i fel lägen. Sedan kan dom ligga och spela på den ledningen.

Björklöven gjorde 2-2 och känslan var där att det här tar nog Björklöven till slut men så kom ett slumpmål till.

– Vi är inte tillräckligt agressiva just där i försvarsspelet,sa Jensa.

Men jag tycker som man kan läsa mellan raderna i "Susses" kommentar.

Det var inte där matchen avgjordes. Den avgjorde när Björklöven satte sig själv i en svår sits mot ett ändå hyfsat lag. Det är tredje gången i år som man hamnar i underläge mot Kiruna. Det går inte att vända på automatik varje gång.

* * *

Alexander Sundström var bra. Inte så att han dominerade men när han var inne hände det saker. Hans kedja, framförallt när Russ Moyer och Acke Hellström kompletterade den från backplats låste fast pucken gång efter annan i Kirunas zon.

– Jag borde ha satt en puck själv. Jag hade tre bra lägen och ska egentligen göra mål men det är väl den där sista touchen som saknas. Nu sköt jag på benskydden. Den ska upp i taket istället, sa Alex efter matchen.

Han var mycket glad över de ovationer han fick på presentationen när åtmindstonde 1500 av de 2855 på plats ställde sig upp.

– Det är sånt man ser på tv. Det var häftigt, sa "Susse"

Alex kommer att bli bättre. Det var trots allt första matchen på 13 månader. Det här lovade gott. Sedan att Alex fick göra en assist var väl inte så illa heller. han håller poängsnittet en per match, än så länge…

Joni Liljeblad bestämde sig av någon anleding för att slasha Alex över knäet 11.47 in i tredje perioden. Han fick fem plus match för det hela.

– Det kändes som att han bara siktade på mig och inte pucken. Det var ju lite onödigt och gjorde lite ont men det var bara att skaka av sig. Jag spelade strax därefter, sa Susse.

* * *

Jon Palmebjörk levererade två kassar och är nu uppe på 11 mål på 17 matcher och totalt 32 poäng. Det leder han poängligan i Division-1 på. De senaste nio matcherna har Palme gjort 23 poäng. Alltså 2,55 poäng per match. Ganska het kille alltså för tillfället.

* * *

Jag träffade Olof Mårs i Björklövens kök efter matchen och passade på att fråga hur det är med låret.

Hur är det Olof?

– Vi förlorade vad fan tror du. Allt är åt helvete.

Jag menade mer med låret. När är du tillbaka?

– Jag går på is på måndag oavsett men sen får vi se. Kanske mot Vännäs, kanske inte.

* * *

Slutligen: En förlust är alltid en förlust men jag kan inte bry mig för hårt. Ingen match just nu spelar egentligen någon roll. Men visst nu får det vara nog Nu har Löven både testat att förlora efter straffar och efter full tid. nu vet man hur det går till. Tillbaka till vinnarspåret tack!!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Johan

  Problemet kommer nu efter jul när Löven måste växla upp ett snäpp! hur ska det då gå för gubbarna? Jag menar Kingen, Jarl, Petter, Mårs som alla passerat 30 och har sin storhetstid en bra bit bakom sig. Svårt att se dom dra upp tempot ytterligare. Tycker dom ser sega ut redan nu! Speciellt Petter som hade sin bästa tid runt 06-07 när Troja var i ettan.Igår var han bedrövlig. Tjänstefel att låna ut Evertsson till Teg, en ung grabb som bara kommer att bli bättre och bättre. Vad kommer Petter Sandström att bli? Tröttare och långsammare, eller??

 2. Ellge

  Olof Mårs är ju en kanonpjäs som vi saknat ända sedan Lavander försvann. Han behöver inte växla upp något tempo, han har sin Holmström-roll framför mål. Jobbig för motståndarna och absolut bäst i dagens lag i den rollen.

  Det känns som det finns mycket hockey i det här laget som just nu ligger och puttrar på tomgång genom den här riktigt dåliga serien. Men sen gäller det att vara på tå när det gäller…

 3. janne

  Blir svårt att nå kvalserien utan förstärkningar när pressen i egen zon kommer att öka med minst 100 procent. Men kan publiken öka med tusen pers ytterligare så får ju grabbarna mer energi även om det knappast räcker hela vägen till paradiset, eller vad det heter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.