Vännäs avklarade

Vännäs HC-IF Björklöven 3-10 
(2-3, 1-2, 0-5)
Första perioden: 0-1 (1.53) Mikael Persson-Riis (Alexander Hellström; Linus Boström), 0-2 (5.29) Johan Jarl (Mikael Persson-Riis; Jens Persson), 1-2 (7.57) Johan Nilsson (Emil Nordqvist) , 1-3 (12.26) Olof Mårs (William Quist; Russel Moyer), 2-3 (15.50) Samuel Aho (Fredrik Eriksson; Christian Karlsson) spel fem mot tre
Skott: 5-11.
Andra perioden: 2-4 (7.10) Linus Boström (Martin Johansson; Johan Jarl) spel fem mot fyra, 3-4 (17.57) Marcus Pettersson (Pontus Johansson; Adam Svensson) spel fem mot fyra, 3-5 (19.05) Martin Johansson (Karl-Johan Lundström; Marcus Lundberg)
Skott: 6-20.
Tredje perioden: 3-6 (7.10) Jon Palmebjörk (Joakim Vikström), 3-7 (7.58) Jens Ledin (Alexander Hellström; Jens Persson), 3-8 (9.36) William Quist (Alexander Sundström; Nicklas Johansson), 3-9 (14.24) Marcus Lundberg (Karl-Johan Lundström; Jens Ledin), 3-10 (18.24) Olof Mårs (Nicklas Johansson; Jon Palmebjörk) spel fem mot fyra
Skott: 3-13. Totalt: 14-44.
Utvisningar: Vännäs HC 5x2 min. IF Björklöven 4x2
Domare: Joakim Bodén, UMEÅ
Publik: 374  * * *

Inget ont omVännäs men förhoppningsvis var detta sista gången som Björklöven spelade mot Vännäs i division-1.

Det såg länge ut att bli en jämn historia men när 6-3 satt där då var  det cementkeps för Vännäs och målen fortsatte att ramla in.

Många av de tillresta fansen ville nog se Alexander Sundström uträtta underverk mot lite enklare motstånd med den kedjan med Susse, Quist och Nicke Johansson var osynlig i första delen av matchen.

Den som istället forsade framåt i byte efter byte var Linus Boström, Johan Jarl och Mikael Persson-Riis. Kedjan låg bakom tre Björklövens första fyra mål och alla dessa innan Vännäs helt tappat hoppet.

– Det funkade bra i dag. Vi hade bra snurr och vet att vi är tunga när vi kommer in i anfallszon, kommenterade Linus Boström efter matchen.

Boström har fått en helt annan roll i år än i fjol då han splade i förstalinan, i powerplay och öste in poäng. Det var kul att se Boström så bra och Jon Palmebjörk höll med.

– Dom var bäst i dag och allra bäst var Linus, sa Palme som gjorde två nya poäng. Ett mål och en assist vilket gör att han fortsätter regera division-1 poängmässigt.

– Jag förtjänade dock inga poäng i dag, sa Jon ödmjukt.

* * *

Publiken på 374 personer var ungefär vad jag hade väntat mig. Kanske något lägre siffa men visst precis som jag skrev inför så var nyhetens behag borta och sedan hade inget av lagen något att spela för.

Stämningen i hallen var stundtals ganska bra men som helhet kändes även den avslagen tyvärr. Vännäs är bara hett en gång under samma säsong tydligen.

Angående svårigheten att hitta motivation när matcherna saknar betydelse frågade jag Boström om detta efter matchen. Alltså hur svårt det är att motivera sig till matcher som inte betyder något.

-Jag skulle ljuga om jag sa att det är hur lätt som helst. Den där sistalilla extra taggen finns inte där. Visst det är alltid kul att spela match och vi arbetar för att hitta ett ra grundspel men visst. Det är lättare att tända till när det verkligen betyder något.

* * *

För första gången på länge pratade jag inte med Jens efter matchen, Inte för att han varit otrevlig eller så. Jens är alltid lika rolig att prata med men det finns inte så mycket att säga…. Det är liksom änu en match i väntan på vad som komma skall. MAn får hitta en annan vinkel helt enkelt

* * *

Sedan kan vi konstatera en rolig sak.

17-årige Hampus Åsell åkte på en tackling av Alexander Hellström. Åsell som är typ 16cm lång borde ha flugit som en vante men nej.Han stod på benen som om det var en innebandyspelare som tacklat honom. Men nej, det var seriens tuffaste selare Alexander Hellström. Stort av Åsell.

Vännäs gjorde ingen större match sett till helheten när dom nu vek ned sig i tredje perioden men sett till skillnadenpå lagen i förutsättningar, ekonomi, m.m, m.m ska det sluta som det gjorde.

Jag säger farväl till Vännäs Ishall och hoppas att jagslipper komma tillbaka hit o Björklövens vägnar. Dock återvänder jag gärna av andra anledningar.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Santeri Heiskanen

    Det blir derbyn mellan Löven, Vännäs och Teg nästa säsong också, sanna mina ord! Tyvärr är Löven alldeles för misskött så det skulle inte förvåna mig om pengarna tar slut strax efter Jul och dom får göra en Leksand!

    Alla vill ha ett lag minst i allsvenskan men eftersom det hänger på Löven så får vi vänta ett par år till, minst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.