Nevalainen vill hem till Löven

Björklöven gjorde 14 mål senast dom besökte Boden och ja, det blev 14 till ikväll.

Visst nu släppte Löven in två mål men helt okej ändå för att inte ha något att spela om.

Skotten blev "bara" 61-16 den här gången…..

Matchen är väl egentligen inget att fokusera så mycket på, inget att spela om, inget att egentligen bry sig om men…

Nu såg inte jag matchen men Acke Hellström spelde inte och Boden ska nog vara glada för det. Alltså med tanke på knätackingarna i Umeå senast.

Jon Palmebjörk gjorde fyra poäng ikväll och landade på 40 vilket naturligtvis gav honom segern i poängligan. I assistligan räckte hans 27 assist naturligtvis till seger men i målligan snuvade Olof Mårs med 15 mål Jon på konfekten.

Jons 40 poäng på 22 matcher ger 1.82 poäng per match.

Bäst i samtliga division-1 serier hade Anders Lövdahl, Falu IF 52 poäng på 25 matcher vilket ger 2,08 per match.

De övriga seriernas poängligor vanns av fljande:

Mathias Franzén, Sundsvall 46 poäng på 25 matcher 1,84 i snitt,  Anders Gröndahl,  Visby-Roma 50 poäng på 27 matcher 1,85 i snitt, Anton Holm, Vita Hästen 39 poäng på 27 matcher 1,44 i snitt, Stefan Söder, Kallingen-Ronneby 39 poäng på 27 matcher 1.28 i snitt.

Det blev för övrigt Kovland som tog sista platsen till Alettan. Nu får Löven ta revansch för förlusten i fjol och sedan får jag själv troligen besöka Kovland Ishall. Det ska bli intressant. Kollega Otterhall gjorde det ifjol och pratade om en lada i stil med B-hallen typ.

Nu väntar alltså allettan. Hur laddar då Löven inför starten den 6/1?

Vi kommer köra hårt tisdag till lördag under den kommande veckan sen blir det julledigt i fyra dagar innan vi kör igång den 27:e igen, säger Jens Öhman till björklöven.com.

Det låter bra. Ingen jätteledighet i år. In i skiten bara.

Själv hade jag faktiskt tänkt mig sex dagar julledighet i år. Vi får se hur det blir med det.

* * *

Jag har befunnit mig, och gör fortfarande, i Stockholm och Uppsla i helgen. Jag har varit och dömt basket som ni numera vet att jag gör ibland. Jag passade på att jobba lite i Uppsala under söndagen då IBK Dalen spelade mot Storvreta i Fyrishov. Alltå tupperwarehockey(innebandy) för den som inte vet vilka Dalen är. Dom förlorade med 37 om någon nu bryr sig. Alexander Boden som har gjort åtta matcher i Löven i Elitserien stod för två mål och en assist.

I pausen mellan andra och tredje perioden kom Patrik Nevalainen upp till mig på pressläktaren. Björklövenprodukten som numera spelar i Almtuna småsnackade lite om livet i Uppsala, Almtuna, Löven, Division-1 och Brännbollsyran. Vi känner varandra via brännbollen där vi båda är entusiaster

Jag bjuder på några citat här på bloggen:

Angående hans utgående kontrakt med Almtuna

– Jag skulle gärna vilja bo hemma i Umeå och att spela i Löven igen vore riktigt kul. Men jag vill helst inte spela division-1. Går Löven upp kommer jag gärna hem.

Angående livet i Almtuna

– Jag trvis egentligen bra i Uppsala men skulle egentligen vilja bo i Umeå där man känner alla. Den här säsongen har varit tuff. Vi har inte spelat bra och det avspeglar sig i resutlaten. Det har gått helt okej för mig men målskyttet har inte riktigt funnits där.

Angående Löven i år

– Det är kul att det gått bra även om en hel del av matcherna är mot lite sämre motstånd. Jag hoppas verkligen att dom går upp. Löven ska bara inte vara kvar i ettan det känns helt fel. Det känns dock rätt i år med Jens och allt så jag tror att dom går upp.

Angående att gamla polarna Acke och Susse lirar i Löven i år

– Jag hoppas att det gör att laget går upp. Jag fattar att dom är rädda för Acke i division-1. Han är stor och elak. Kommer han så gör det ont. Jag skulle akta mig.

Angående att få möta Löven i kvalserien

– Det skulle kännas sjukt konstigt att möta dom i kvalserien. Jag hoppas att vi inte behöver göra det. Jag vill ju att Löven ska gå upp, så är det men jag msåte göra mitt bästa för alget jag spelar för.

"Neva" har gjort 13 poäng på 29 matcher i år men inga mål än så länge.

Så här sa Uppsala Nya Tidnings krönikör Henrik Söderlund på pressläktaren om Patrik:

– Han har varit bättre i år än i fjol. Visst han har inte gjort mål än men jag tycker ändå att han varit en lagets bättre spelare. Hoppas bara att målskyttet lossnar.

* * *

Nu tar vi och lämnar Division-1A bakom oss och tack för det. Allettan nästa!

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Pingback: Nevalainen: ”Bra skyltfönster” | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.