Uppsnappat

Det har hänt en del under dagen….

I Sundsvalls tidningar fanns bland annat att läsa om Sundsvall Hockeys backjakt efter förlusten av Matt Moore:

– Vi söker rent allmänt hela tiden och nu när Moore försvunnit så har vi ju två icke EU-platser öppna. Sedan är det väl klart att det har eskalerat på backsidan nu, säger Sundsvalls sportchef Anders Lindqvist till st.nu.

Eric Moe som spelade med Sundsvall i Allsvenskan i fjol satt i onsdags på läktaren när hans Leksand tog sig an Västerås hemma i Tegera Arena. I Dalarnas Tidningar talade sedan Leksand sportchef Tommy Salo för att han kan få lämna laget.

– Moe finns alltid med i bakgrunden men han har kontrakt med Leksand nu, säger Lindqvist.

Timrås Jesper Dahlroth är en annan backs om är aktuell för Sundsvall. Dahlroth har fått sparsamt med istid i Timrå den här säsongen.

– Vi för en ständig dialog med Timrå om de kan låna ut spelare till oss, men vi är inte framme vid något konkret ännu.

Danske Phillip Bruggisser kommer hur som helst att förstärka Sundsvalls backuppsättning. Han gör comeback i helgen.

– Han kommer att vara med mot Kiruna på lördag, sen får vi se hur det blir med söndagsmatchen mot Piteå på söndag. Det handlar om hur han orkar med det rent fysiskt.

* * *

Sen släpptes det idag att det startas ett nytt hockeygymnasium i Umeå.

Det är Tegs SK och John Bauer som tillsammans startar utbildningen.

Eleverna som väljer hockeygymnasiet ska få träna tre gånger i veckan i årskurs ett och två och två gånger i veckan under sista året.

Det är inte bara Teg som kommer att vinna på att det kommer ytterligare ett hockeygymnasium i Umeå, även Björklöven kommer att kunna tjäna på detta. Om vi får fler spelare att välja ur kommer vi att få bättre spelare till våra A-lag i Umeå, säger Thomas Wänström, ungdoms- och junioransvarig inom Tegs SK till sportnu.se.

Tränare på hockeygymnasiet kommer Peter Lundström att vara.
En ytterst kompetent och trevlig kille om jag ska uttala mig.

I grunden är det bra att Dragonskolans hockeygymnasium får fler alternativ och att det finns fler platser för hockeyspelare i regionen på gymnasierna. Det gynnar hockeyn och framförallt då bredden.

När det kommer till eliten är hockeygymnasierna marginaliserade i sin betydelse jämför med för 15-20 års sedan. Det är därför rikshockeygymnasierna försvunnit.

Det viktiga som det är just nu är att det finns en elitklubb i staden knuten till hockeygymnasiet. Det är då de stora talangerna och de bästa tränarna kommer dit.

Det nya hockeygymnasiet gör att hockeyn får chansen att ta hand om fler late bloomers än tidigare och att fler får chansen att satsa på sin idrott.

Dock behöver staden ett elitlag för att få riktig nytta av detta nya hockeygymnasium.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. David

    Du har inget uppsnappat om Löven? Kommer det tas in någonting innan fönstret stänger? Inga rykten? Vad var det Hammarstedt pratade om på Sundströms presskonferens?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.