Det var ingen bra match…

Det gick inte att konstatera något annat efter Björklövens seger mot Kovland.

Det är lätt att börja klaga på Kovland och konstatera att deras sätt att spela hockey är primitiv och dödar allt som är roligt med hockey. Men! Björklöven visste att det skulle bli så här om dom hade gjort sin scouting och borde ha varit förberedda på det.

Kovland hade ingen annan chans mot ett så mycket bättre lag än att spela äckligt diciplinerat i defensiven mot Löven.

Trots det var känslan att Löven kom ut och spelade lite kladdigt och utan den där riktiga distinktionen. Speciellt i uppspel och i powerplay.

– Dom spelade med en checking som vi var lite ovan med. Sedan hade vi lite sämre passnings och mottagningskvalitet än vanligt , förklarade Jens Öhman varför det såg lite sämre ut i dag.

Han var dock tydlig med att en seger alltid är en seger.

– Dom här matcherna ger tre poäng också och vi ska vinna även mot lag som är tippade längre ner i tabellen. Speciellt nu när vi snart ska spela sex matcher mot Sundsvall, Östersund och Kiruna som är tre tippade topplag, sa Jens.

Matchen fick sin form ganska tidigt. Man märkte att Kovland inte hade så stora intressen av att anfalla och att Löven inte hade sin bästa dag i powerplay.

Chanser i "PP" hade dom nämligen. Tio stycken varav en i fem minutern och dessutom en fem mot trea. Ett ynka mål blev det på denna tid som varade i över en period i spel fem mot fyra eller mer.

– Vi flyttade inte pucken tillräckligt snabbt och spelade lite omständigt. När vi möter ett lag med så liten box behöver vi gå mer på skott, styrning och retur. Samtidigt har vi haft lite stolpe in tidigare nu ahde vi stolpe ut. Alltså bokstavligt talat, vet inte hur många vi hade i stolpen i dag, sa Öhman.

Lårkakor är lite av årets trend. Speciellt mot lite sämre lag.

Först åkte Russ Moyer på en smäll och en lårkaka. Han kunde dock spela sig igenom den men haltade betänktligt i omklädningsrummet efter matchen. Alexander Sundström fick den andra lårkakan efter Kristian Falks knätackling och visst det är lite oroande.

Björklövens läkare Marcus Bohlin snackade om en lårkaka men man vet aldrig hur blödningen är förrän någon dag senare. I fallet Sundström får vi bara hoppas att han inte missar Sundsvallsmatchen på lördag.

Sundström själv yttrade något i stil med.

– Det är inte så farligt, när han haltade förbi.

Falk fick matchstraff – Helt rätt, bra dömt.

I övrigt i allettavimlet så:

* Slog Teg Övik borta med 7-1. Frågan är vad som hände. Samma Teg som föll mot Kovland med 1-4 och samma Ö-vik som vann mot Kovland med 4-2. Det är tydligt att alla slår alla i bottenskiktet av serien.

* Vann Östersund mot Kiruna med 5-4, ett Kiruna som haft problem just i Östersund de senaste säsongerna. Östersund håller på att etablera sig som ett topplag i serien med bra häng på playoffplatserna.

* Vände Sundsvall och vann efter förlängning mot Piteå. Piteå som hade 2-0 och 4-2.
– Piteå hittar ett sätt att förlora igen. Dom har blivit bra på det där, att förlora alltså, sa Jens Öhman i omklädningsrummet när matchen kom på tal.

Visst hade det varit bra om Piteå slagit Sundsvall men laget som på förhand skrivits ut som Björklövens värsta motståndare i allettan tappar poäng igen och det är bara bra oavsett.

Frågan är då: Hur bra är Sundsvall?

Inte lika jämna som Löven men högstanivån tror jag fortfarande kan vara riktigt hög med spelare som Quist, Zetterström och Franzen. Vi får se på lördag.

Avslutningsvis måste jag bara konstatera Löven borde göra fler mål på 39 skott och ett liknande spelövertag men det måste komma någon skitmach förr eller senare. Hoppas att det här var den.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.