Högriskmatchen

På lördag kommer Sunsdvall till Umeå.

En match som många sett fram emot en längre tid.

Så även polisen….

Det kommer att bli det största idrottsliga säkerhetspådraget i Umeå sedan Umeå FC tog emot Hammarby.

12 väktare och 8 poliser är fastställt att det finns behov för berättar en källa med god insyn i Björklöven för mig. Då Björklöven är ett aktiebolag är det dom som står för poliskostnaden. Det blir en saftig nota för den här matchen, säkert 30-35 000 kronor men det tar dom igen på publikintäkterna.

När det gäller publik så pratar Niklas Bornefjord, Björklöven om 3200 personer men jag tror på bra många fler. Ska jag tippa så tror jag på 3950 personer.

’Vi får se hur många det blir.

En sak som är klar är att Eric Moe från Leksand som jag nämde i ett tidigare inlägg nu är klar för Sundsvall. Det kan dom behöva med det läckande soll till försvarsspel som dom visat upp så här långt.

* * *

Det är ju en match i morgon borta mot Ö-vik men den här veckans fokus är riktat mot lördag och slaget om Norrland.

* * *

Alexander Sundström som fick en lårkaka uttalade sig igår och det verkar inte vara så farligt. Sundsvallmatchen ska inte vara i fara.

– Det är en vanlig lårkaka. Jag känner mig bättre redan i dag. Det är för tidigt att säga något om Ö-vik på onsdag men jag räknar med att spela mot Sundsvall, säger Sundström till sportnu.se.

Skönt det. Just Sundström är en viktig symbolspelare och sen har kedjan med Susse, Ledin och Nicke Johansson varit Lövens bästa i ett par matcher nu.

* * *

Sen har det varit mycket snack efter matchen mot Kovland om deras back Robin Gilliusson (nr 5) var en av de mest fascinerande spelarna man sett på ett tag. Sällan har någon med så dålig skridskoteknik spelat så mycket och varit så pass bra med tanke på att han knappot tog sig fram.

Han hade behövt stavar kändes det som men ändå stod han rätt hela tiden. Imponerande och då framförallt med tanke på att hans epalde typ 30 minuter.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. löwe

  Tja

  Kul att du tror på 3950 st jag tippade i tävlingen som finns på att det blir 3951 st:)

  Har du hört eller vet nåt om Löven tänkt förstärka något?
  Ska man göra det känns det som dax nu, så man kan spela in han i laget. Men ska vi ha nåt måste det vara ett riktigt spetsförvärv för att göra skillnad tror jag.

 2. Mark Lundmark/Marklund

  Trevligt att umeborna kan glädjas åt det lilla. Men ni är väl djävulskt svältfödda på spännande hockeymatcher.

  I Skellefteå (en stad 13 mil norr om Umeå)har vi slaget om Sverige nu på lördag. Då tar sig suveräna serieledarna Skellefteå AIK an serietvåan HV71. Seriefinal och 6001 på läktarna.

  Det ni Umebor!!

 3. Erkonen

  Marklund/Lundmark!

  Du vet att ordet ”seriefinal” har samma betydelse som serieavslutning….
  Betyder det att både SkAIK och HV lägger ner säsongen efter helgen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.