J20 förstärker i jakten på SuperElit

Björklöven åkte i fjol ur J20 SuperElit.

Därefter försvann flera av nyckelspelarna till Vännäs och spel i division-1.

Nu plockar Björklöven tillbaka fem spelare i sikte att ta sig tilllbaka till SuperElit igen.

De fem spelarna det handlar om är: Samuel Aho, Fredrik Eriksson, Tobias Göransson, Adam Svensson och Philip Fousinette.

– Fem duktiga spelare som utvecklats mycket bra i Vännäs, säger Björklövens sportchef Jimmy Blixt.

Samtliga fem spelare skrivs över till Löven men lånas sedan ut till Vännäs för fortsatt spel i fortsättningsserien för division-1. När sedan den serien är slutspelad i mitten på februari ska spelarna ansluta till Lövens J20-lag för att delta i kvalet till SueprElit.

– Vi gör det här i samförstånd med Vännäs, säger Björklövens sportchef Jimmy Blixt.

– Det är väldigt positivt och glädjande att vi har kommit till ett samarbete. Med detta öppnas det dörrar för att låna spelare åt båda håll. Vi satsar inte på att gå upp i Allsvenskan utan vill vara en stabil Div 1-förening och en plantskola där vi utbildar unga spelare och ge dem chansen att visa upp sig. Det optimala är att Löven går upp i Allsvenskan och vi tillsammans med Teg får vara deras plantskola. Det är här är verkligen glädjande, säger Vännäs sportchef Peter Johansson till Eriks hockeyhörna.

Björklövens J20 ligger just nu på kvalplats och ser uit att vinna serien och behålla den platsen.

1 IF Björklöven 19 15 1 3 90:34 (56) 46 0 1 0 0
2 Sundsvall/Kovland 20 12 2 6 80:55 (25) 38 0 2 0 0

Jag skrev tidigare i vintras om hur vägen till SuperElit ser ut.

Om man vinner sin serie väntar ett förkval till J20 SuperElit. Där spelar Löven över tre matcher mot en segrare från Region Öst vilket just nu är Nacka.

Detta kval spelas 14-17 Mars och om Björklöven vinner där går dom vidare till Playoff till SuperElit. Där möter man segraren från Syd/Väst samt de lag som placerar sig nia och tia i fortsättningsserien i SuperElit.

Dessa två lag, alltså nian och tian väljer vem de vill möta av vinnarna från Nord/Öst och Syd/Väst. En serie spelas över tre matcher mellan 21-24 Mars.

Vinnaren där går till Super Elit. Noterbart är att inga överåriga spelare får användas i kvalet till SuperElit.

Med dessa fem spelare har Björklöven helt klart en större chans att nå till målet. I och med att kvalet spelas så pass sent hinner killarna spela klart säsongen med Vännäs, spela ihop sig med Lövens J20 och ändå ha gott om tid innan kvalet startar.

– Med dessa killar kommer vår målsättning att gå upp i SuperElit att underlätta, men det kommer inte bli en lätt resa. Det är stor skillnad mellan J20 Elit och SuperElit, säger Jimmy Blixt till Eriks Hockeyhörna.

* * *

Det här är naturligtvis mycket glädjande. Hela regionen tjänar på att Löven tar steget upp både på senior och J20-sidan. Därför är det roligt att föreningarna hittar ett samarbete som gynnar alla parter.

Det är dock fortfarande mycket tufft att ta sig till SuperElit. Det finns inga garantier att Löven klarar det.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.