Kross mot Ö-vik ikväll

….allt annat vore konstigt. 19.00 i Skyttis smäller det ikväll.

På plats finns Tomas Ruuth från pappret, Joakim Bålfors liverapporterar, Erik Åström hänger med och vad jag vet är även Löven4Ever bloggarna där. Det är bara jag som inte är på plats…..snyft!!

Själv ska jag och spionera på Sundsvall. Teg möter lördagens kombatanter i Umeå Arena redan ikväll. Sanningen är att jag ska skriva om den matchen för tidningen.

– Det spel vi har ska räcka för att vinna, men vi måste vara nogranna med detaljerna och att göra det vi ska. Ö-vik har slagit Sundsvall i år och är inget dåligt lag. Dom har flera skridskostarka spelare, säger Jens Öhman inför matchen.

Wrenman och Quist är fortfarande skadade. Alex Sundström vilar med sin lårkaka och Russ Moyer är ett "game day decision."

Örnsköldsvik har inlett med allettan med två förluster och en seger. Förlusten senast mot Teg 1-7 förbryllar. Är O-vik seriens bottenlag eller är det Kovland?

Mot Björklöven har Ö-vik inte haft det lätt. I fjol blev det 0-3 och 0-4. Laget har inte gjort mål mot Löven sedan 2002.

* * *

Jag skrev tidigare om Lucas Wallmark och att han är lite av ett drömförvärv om Löven tar sig till allsvenskan.

I går släppte sportnu.se nyheten att han rankas som den 17:e största odraftade talangen av NHL:s scoutingbyrå.

Före Skellefteå AIKs Viktor Arvidsson (20:e plats) som gjorde succé under JVM.

Riktigt kul måste jag säga men chansen att han hamnar i Löven blir nog bara mindre efter det här. Wallmark får vi kika på i annan dress i TV-rutan. Tyvärr kommer det att vara en svartgul.

Kul också att lite mer okända Lövenfostrade Modoforwarden Gustav Possler finns med på listan, på plats 65 och att Björklövenproduklten Gustav Olofsson som spelar för Colorado College rankas som nummer 57 av de nordamerikanska spelarna.

Björklövens talangprodukltion upphör aldrig att producera spelare men det har vi dryftat några vändor sista veckorna men kul är det.

Wallmark ser ut att gå i NHL-draften snart. Hur högt kan han gå? Det är frågan som får mig att fundera. Vilken Lövenspelare har gått högst i NHL-draften.

Peter Sundström gick som 50:e spelare i draften 1981. Kan han vara den Lövenfostrade spelare som gått tidigast?

Calle Johansson t.ex. gick som 14:e men tillhörde då Frölunda och Ulf Dahlen gick som sjunde men tillhörde Östersund då. Båda gick bara månader efter draften till Björklöven.

Hmm. Jag ska kolla vidare i det hela.

* * *

Sen lånas Lövebacken Jesper Ericson ut till Vännäs som möter Kalix ikväll. Det är för att få istid som den i höstas allsvenskt aktuella backen nu drar på sig Vännäströjan för en match.

– Det stämmer, det är alltid bra att få istid. Det är det jag vill åt, säger Ericson till sportnu.se.

– Det känns väldigt bra. Jesper är en väldigt duktig back och det är verkligen en win – win situation för alla parter. Utlåningen är till att börja med en match men med möjlighet till förlängning, säger Vännäs HC:s sportchef Peter Johansson till Eriks Hockeyhörna.

Att Jespers situation skulle se ut som den gör. Det hade jag aldrig kunnat gissa för 13 månaders sedan då han såg ut som en solklar allsvensk back säsongen 12-13.

Men, det är svårt att gförutse spelarutveckling. Så är det bara.

* * *

Avslutningsvis i detta svep så tar vi en titt på poängligan i Allettan Norra.

Leder för Etu Quist med 7 poäng (2+5)

Trevligt att se Alexander Sundström i Lövens topp:

5 71 Sundström, Alexander IFB CE 3 2 4 6 2.00 0 7:0

The Golden Child har börjat leverera.

Han får vila mot Ö-vik nu ikväll och ladda inför helgens drabbning.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Erkonen

    ”den 17:e största odraftade talangen av NHL:s scoutingbyrå…”

    Bör väl tilläggas att detta inte innefattar nordamerikaner som är på en egen lista, där även européer som lirar ungdomshockey i Nordamerika finns med, som t.ex. Landeskog på sin tid. Dessutom finns det två listor med målvakter också. Och 4 av de 5 topprankade inför årets draft spelar i Nordamerika, McKinnon, Jones, Droin & Monahan.

    På Craig Buttons lista (även om han inte alltid är pålitlig) är 60 av topp 75 nordamerikaner, 15 är europeer. Andre Burakowski och Jacob de la Rose är 5 & 6 på europeiska listan, men #40 och #44 enligt Button.

    Vid samma tidpunkt ifjol var Färjestads Erik Thorell rankad #17 på denna ranking, man han draftades inte alls bland de 211 spelarna som valdes. Däremot de som var rankade #16 & #18 draftades som #119 resp #202.

    Dra inga slutsatser att Wallmark på något sätt väntas gå i någon av de första rundorna, om han över huvudtaget blir draftad är det bra. Men visst är det fortfarande en spelare för Björklöven att hålla koll på.

    Jag tror att #57 på den nordamerikanska listan är ett nog så hett namn. Gustav Olofsson, även han fostrad i Björklöven, men numera i Green Bay.

  2. Ronerik

    Lite konstigt med rankingen ändå.

    Bland 95-orna brukar jag kolla på Burakovsky och De la Rose, jämfört med Wallmark.

    André Burakovsky – högt rankad- har snittat 0,14 p/match i Malmö.
    Jakob De la Rose – också före Wallmark i rank – har snittat 0,21 för Leksand
    Lucas Wallmark har snitta 0,6 för Karlskrona – mest i laget.

    Visserligen har Lucas bara spelat 5 matcher där nu, men han står sig väl i konkurrens med högre rankade spelare.

    Wallmark är nog förlorad för Björklöven. Jag är säker att han har mycket höga ambitioner.

  3. Spelarutveckling

    Med anledning av din kommentar om Jesper Ericsons utlåning till Vännäs. Tycker Jeppa gjort det helt OK i löven(se stats) mot de förutsättningar som varit (stor konkurens i löven blev det och lite förtroende för ett tidigare framgångsrikt PP, BP osv.). Med beaktande av ovanstående och ditt inlägg om spelarutveckling har dock andra sportchefer vad jag läst med något annan retorik framhållit att Jesper (med just andra förutsättningar) visat på utveckling i både Teg och Vännäs Ps. Inget Tingsryd för Jeppa ligger nog också som last för din retorik Ds.

  4. Spelarutveckling

    När det ändå inte kommit något genmäle på ett tidigare inlägg om delen spelarutveckling kan detta tillfogas. Luleå hockey i ELITSERIEN har lånat ut unga backen Dean Kukan till både Asplöven och Tingsryd i ALLSVENSKAN. Nu bedömmer Luleås sportchef Osten Bergström att Kukan utvecklats i Allsvenskan och kallar hem Kukan till Luleå för match ikväll. Om inte nu Kukan därefter skulle ta plats (kommer väl ändå på sikt hamna i NHL ) för nästa match i Luleå har han då inte utvecklats ? M.a.o. för att bedömma just utveckling behöver man alltså känna till många parameterar om orsak och verkan och inte nödvändigtvis enbart om att ha flyttas upp en serie (tom. genom att ha flyttats ner några serier kan ge utveckling).

  5. Gustav Pettersson

    Svar till Spelarutveckling (2013-01-17 16:09)
    Jesper har säkerligen utvecklats som spelare under det senaste året. På många sätt är han säkert en bättre hockeyspelare i dag. Dock har speltiden varit betydligt mindre i år än i fjol. Detta på grund av konkurrensen framförallt. Det jag belyser är att Jesper karriärutveckling tog en annan sväng än jag trott. Före jul i fjol såg jag honom som en back i allsvenskan säsongen 12-13, nu har han haft knapphänt med speltid i ettan. Jesper är dock fortfarande ung och kan mycket väl fortfarande nå riktigt långt.

  6. Spelarutveckling

    Tack för ditt utvidgade svar om spelarutveckling. Skall bli intressant och se vad som händer innan ”fönstret” stänger. Har hört att intresse finns för den hårdskjutande rightbacken. Verkar ändå som att Tryouten i Allsvenskan trotts allt också kan ses som en merit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.