Inför Björklöven – Sundsvall

Time for Vengeance

vs  

17.00, Umeå Arena

Då var det alltså äntligen dags. I nuläget är nästan 3200 biljetter sålda och det ser ut att bli en publikmatch som vi inte sett på ett tag.

Jag kan inte komma ihåg när det senast spelades en så uppsnackad match i Umeå. Hatet mot Sundsvall har visat sig större än vad jag hade trott själv.

När det kommer till matchen i sig så ser jag inte hur Löven ska kunna förlora. Dom är i grunden ett bättre lag och både tagg och fokus borde vara på topp.

Jämför man lagen så är det tydligt var det skiljer. På målvaktssidan saknar båda lagen en riktig supermålvakt och om något en lite frdel till Björklöven. På forwardssidan så är det ganska jämnt. Sundsvall har bra namn i Quist, Zetterström Franzén men totalt sett så har nog Löven en större bredd på forwardssidan. Jämt skägg så att säga.

På backsidan är Löven på en annan nivå. Bara det att Sundsvall spelar med fem forwards i "PP" säger en del om hur deras backar är. Nyligen tillkom Eric Moe och han är utan tvekan bäste back i Sundsvall. I Löven vimlar det av backar med allsvensk kvallitet. K-J, Kingen, Stefan Andersson, Russ Moyer, Alexander Hellström. Frågan är hur många allsvenska lag som har fem backar som är klart bättre?

Ska jag tippa kvällens match så säger jag 3-1.

Truppen:

William Quist kommer att  li borta ett tag med sin skadade fot och missar då naturligtvis även denna match. Emil Wrenman är tillbaka på isen igen men är inte i matchform än och står över. I övrigt är samtliga spealre tillgängliga.

Enligt mina källor står Petter Sandström i denna match.

Snacket inför matchen:

Jens Öhman

– Det ska bli jättekul. Det är många fans som har längtat efter den här matchen, Vi har försökt fokusera inför varje match och nu är det den är matchen. Jag tror att killarna är laddade till tänderna. Jag tror att flera killar längtat efter den här matchen.

– Jag hoppas på mycket folk och bra drag,d et ger lite extra energi till spelarna. Men, det är tre poäng som delas ut i den här matchen precis som alla andra.

Petter Sandström

– Jag vet inte så mycket om Sundsvall. Känner bara till att dom har spelare som tidigare varit i Björklöven och har en målvakt som stått i Kiruna.

Russ Moyer

– Alla vet vad vi ska göra, alla ser fram emot matchen imorgon. Det är upp till oss. Arenan är elektrisk när det är fullt här, så med mer publik och atmosfär desto mer laddad blir man att spela.

Live

För den som inte har chansen att vara på plats så lverapporterar naturligtvis sportnu matchen. Det är jag själv som sitter vid spakarna. Sedan sänds matchen i webb-tv på www.bjorkloven.com.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.