Nicke J laddar om..

Jag tog ett snack till pappret med stekhete (leder interna poängligan i allettan) Nicke Johansson inför matchen mot Östersund i morgon. Som vanligt så får ju inte allt som sägs plats i tidningen så då får vi ta lite pratminus som det heter här istället.

Här kommer hel den korta intervjun i sin helhet.

Tjena hur är läget?

– Det är bra. Håller på att dra ur motorvärmarsladden och sätta mig i bilen. Det är kallt idag så det är bra att man har kupévärmare.

Har du smält matchen mot Sundsvall i lördags?

– Det var en speciell upplevelse. det var ett tag sedan man spelade en match med sånt tryck från läktarna och med den intensiteten ute på isen. Jag tror att det är bra inför kommande playoff och kvalserie att spela matcher som den. Men vi hade träningsledigt igår (söndag) så nu borde väl alla ha sugit klart på den karamellen.

Du är ju inte känd som någon poängspruta. Men du gjorde 24 poäng under hösten och nu leder du interna poängligan efter nyår med nio poäng (tvåa i allettans poängliga). Vad har hänt?

– Jag har fått en annan roll i år. I fjol spelade jag mycket boxplay och så. Nu har jag blivit placerad i kedjor som ska producera och det har väl gått ganska bra. Självklart är det kul att få göra lite mål.

– Det innebär ju mer press att spela i en kedja som ska producera men jag gillar det. Det är kul att vara med i offensiven även om jag vet att mina styrkor fortfarande ligger i det hårda jobbet över hela banan.

Östersund i morgon. Har ni laddat om och kommer helt redo efter urladdningen senast?

– Det kan vara lite svårt ibland efter en sån match som den i lördags. Jag minns tidigare år när vi mött Skellefteå. Då blev oftast matchen efteråt lite avslagen så det gäller att verkligen fokusera och hitta taggen igen.

Östersund ligger tvåa, bara tre poäng bakom er. Vid seger kan ni rycka i toppen. Viktig match alltså. Hur bra koll har ni på Östersund?

– Vi var tio spelare eller så som kikade på Teg mot Östersund i går så nog har vi hyfsad koll tycker jag. Ett storvuxet lag som kämpar riktigt hårt. Jag skulle säga att deras arbetsinsats är högre än Sundsvalls. Vi måste leverera en bra prestation för att vinna. Det handlar som vanligt om vårt eget spel men vi kan inte tumma på något.

Tack Nicklas, hoppas att träningen ikväll blir skadefri och lycka till imorgon?

– Det var så lite så

* * *

Sen har vi då värvningskarusellen.

Matt Murley som ett tag var aktuell för Sundsvall är nu klar för Timrå.

– Vi tycker att det är roligt att Matt återvänder till oss. Vi vet vad han kan sedan tidigare säsonger. Han levererar mål och assist och det vi behöver, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Den tidigare ungdomsstjärnan Jens Karlsson som många spådde en lysande NHL-framtid för tio år sedan lämnar det sjunkande skeppet Borås…… men inte för Björklöven utan för Vålerenga.

Ingenting egentligt nytt om Mikael Zettergren än så länge i dag.

Bara VLTs intervju som bara upprepar det som redan kommit fram.
Detta är klipp från deras intervju:

Sportchefen Niklas Johansson:
– Jag har inga kommentarer till det.
Spelar han nästa match med VIK?
– Jag vill inte kommentera något alls hit eller dit om spelare i vårt lag.

Mikael Zettergren:
– Jag har sett uppgifter om att det stått, men jag har inte hört något om det. Jag vet ingenting. Jag vet inte hur ryktet kommit upp eller om Niklas hållit på med något. Jag har inte hört något i alla fall.
Räknar du med att stanna i VIK?
– Ja, absolut.

Men Jimmy Stålnacke på NSDs hockeyblogg beskrev en mojlig situation bra tycker jag.

"Björklöven och Västerås är överens om ett låneavtal men huvudpersonen själv har ännu inte fått en förfrågran om han kan tänka sig att gå med på detta."

Jag tror själv att det är ett troligt scenario och att Zettergren snart presenteras av Blixt. Ska vi tippa att det kommer under onsdagen då det är match i morgon. Säkert sent på kvällen så att det ställer till det för oss tidningsmurvlar

Kommer det så är det kul.
Zettergren är en läcker värning för en division-1 klubb helt klart.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.