Löven är bara bäst i serien

5-2 i mål, 44-14 i skott. Säkert, stabilt, Björklöven. Varken mer, varken mindre.

Visst!! Björklöven var stora favoriter att vinna Allettan Norra och är fortfarande stora favoriter. Efter att nu ha spelat mot samtliga lag i serien (Löven har mött Kiruna tidigare) så är det bara att konstatera:

Björklöven är bäst i Allettan. Om de kan fortsätta hålla samma höga lägstanivå så kommer Löven att storma mot serieseger..

Jens Öhman höll med mig om att det sannerligen ser bra ut men höjde ett varningens finger.

– Det är lätt att börja sväva iväg och tro att man är guds gåva till hockeyn bara för att man vinner några matcher men det är mitt jobb att hålla nere spelarna på jorden och få dom att göra jobbet varje match. Även när man vunnit mot Sundsvall inför 4000 åskådare.

Bäst på isen i dag var utan tvekan Jon Palmebjörk. Hans uppfattningsförmåga på 1-0 var otroligt snabb, hans fart och mod på Ekeståhl-Jonssons 2-0 är imponerande och passningen felvänd till Olof Mårs 4-1 är hockeygodis.

– Det har gått bra ett tag nu och då vågar man lite mer. Förra säsongen försökte jag mycket själv. Nu låter jag spelet komma till mig också tar man lägena att göra lite udda saker när möjligheterna finns, säger Jon och förklarar:

– Jag har bra självförtroende i mitt spel just nu och då vågar man saker som man annars inte gör men hela min femma var bra idag. Det var inte jag själv som gjorde alla målen.

Ni hittar en dunkel videointervju med Jon efter matchen här.

Olof Mårs var inblandad i fyra av fem mål den här kvällen.

– Det funkade bra för min femma och jag var där runt mål och bökade som vanligt, sa Mårs i köket efter matchen.

31-åringen kommer ju ursprungligen från Östersund och han var trots segern imponerad av motståndarna.

– När jag spelade med Östersund låg dom i tvåan och var inte så här bra. Nu är det ändå ett riktigt bra lag på den här nivån, sa Olof.

Oscar Molin åkte på en riktigt ful tackling av Tobias Falk i första periodens lutskede. Det intressanta var att ingen av oss på pressläktaren såg tacklingen. Oscar hade precis släppt pucken och vår blickar följde tydligen den och då missade vi smällen. Då var vi trots allt två från VK/VF, två från Östersunds-Posten och dessutom Virus och Slettvoll på pressläktaren.

På reprisen såg vi dock att tacklingen var riktigt ful.

– Jag såg att han kom men hade inte trott att han skulle tackla med armbågen på hakan, kommenterade Oscar Molin attacken.

– Jag blev lite rädd. Hade jag fått en ny hjärnskakning hae jag blivit tokig. Nu gick det bra och jag kunde fortsätta spela men men vet aldrig med sådana tacklingar. Jag hade lite tur nu.

Efter utvisningen fick Björklöven spela fem mot fyra i fem minuter. Totalt spelade Björklöven fem mot fyra i nio minuter i de första två perioderna och hade sex skott på mål under dessa nio minuter.

Jens Öhman bjöd på en lång utläggning som höll på att få mig att stressa ihjäl mig när jag tänkte på min deadline. Om vi ska samanfatta det hela så lät det så här.

– Ja vi har spelat dåligt powerplay den senaste tiden och speciellt i de första två perioderna i matchen. Det är ett problem och vi jobbar på det men det är väl bra att det finns skaer att jobba på. Det håller en på helspän.

– Det jag ser som problemet är att vi missar mål med för många skott och att vi inte vinner andrapuckar. Vi måste ställa om lite i tänkandet. När vi i fem mot fem får komma med fart vinner vi nsätan alla andrapuckar. I statiskt fem mot fyra blir vi så stillastående att vi förlorar alla andrapuckar. Det går inte.

– Vi har bra powerplayspelare, vi hittar uppspel, avlastning och etablerar spelet men sen tappar vi ut pucken efter ett skott. Vi ska jobba på att få en bättre rörelse på spelarna i powerplay.

Många ord. Hoppas att han får till det. Det kommer inte att fungera hela vårsäsongen att vara usla i powerplay. Så är det bara.

Jag vill passa på att skicka en imponerande vink till Östersunds-Postens två reportrar som var på plats ikväll. Dom satte sig i bilen vid 22.45 för att ratta hem, via Dorotea och Hoting genom Norrlandsnatten. Hemma vid 04.00-snåret.

Själv ska jag till Östersund om två veckor. Då blir det hotell. Man gör sina val, så är det.

Slutligen bjuder jag på en kommentar från Björklövens omklädningsrum från matchen. Jag ville snacka med Jens Öhman och Jon Palmebjörk efter matchen. Jon frågade mig om han skulle hämta Jens och jag sa ja.

Han kom med Jens Persson som frågade mig:

– Vill du verkligen prata med mig. Ska du ta ett exempel på en spelare som var bra och en som var dålig?

Han har allafall lite humor den gode Persson även om jag inte ryckte att han var så dålig i den här matchen. Det är ju det som är Lövens styrka att alla fyra kedjorna lirar på och sätter press. Det är då Löven blir så där jobbigt stabila som dom var idag. Utan att egentligen överprestera på något sätt.

Vi avslutar med Mikael Kassmancitatet i korridoren efter matchen:

– Visst det var en jäkligt säker seger men det är egentligen otroligt att vi kan missa så många klara lägen från typ en halvmeter men det har varit så läge. Det var så i Allsvenskan och även nu i division-1. Jag är van, det ingår i att följa Björklöven.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Specialteams

    Angående tränare Öhmans tidigare retorik om att det var viktigt att skapa goda vanor. Är det minst lika viktigt att rätta till det som går snett innan det blir till dåliga vanor – som fått fortsätta i typ powerplay(ytterst beroende på att hotet från blå inte håller högsta klass – inte nog hårda skott med dålig precision – och därav inga andrapuckar). Så därför börja med att se över om truppen nyttjas optimalt – som att i Frölunda nyttjas 7:e backen i alla boxplay.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.