Åttonde raka

Det är aldrig negativt att vinna. Speciellt inte åttonde raka, speciellt inte mot Kiruna.

Lobiahallen är en erkänt svår plats att bemästra.

Sanningen är dock att sedan Löven åkte ur Allsvenskan har dom bara tappat en poäng just i Kiruna. Trots kylan, trots Mäki, trots resan och trots att Kiruna faktiskt vann Allettan i fjol.

Tre mål i boxplay ordnar dock det mesta. Det är inte helt vanligt.

3-0 gjorde Johan Jarl efter att Linus Boström stressat Kirunas målvakt i "BP" och spelat fram Jarl.

4-0 gjorde Viktor Ekeståhl-Jonsson från egen blå linje med en puck(höstlöv) som ändrade riktning och gick in.

5-2 satte Jarl i öppen kasse.

Tre mål i nummerärt underläge. Ja gör man det då vinner man oftast matcher.

Även om Jensa menar att matchen borde varit avgjord efter första perioden där Löven i och för sig "bara" vann skotten med 11-5.

– Vi borde ha ledat med 5-0 efter första perioden. Jag vet inte hur många ramträffar och bra lägen vi hade, säger han.

Nu gjorde löven två mål i den perioden och då vet vi hur det brukar gå.

Moyer och Jens Persson satte puckarna och det är som vanligt.
Får Löven en ledning i den här serien då ska det mycket till om dom ska släppa den.

Det blev dock lite spännande ändå efter att Kiruna gjord både 1-4 och 2-4 i slutperioden.

– Vi slappande av, blev bekväma och gick ned oss sista 30 minuterna. Dessutom fick dom fick energi av målen. Vi får ta med oss allt vi gjorde före det, säger Jensa.

Men ändå. Ännu en säker seger som bara bevisar det vi vet.