A bumb in the road

2233 personer i Gärdehallen som är en helt okej ishockeyarena. Kanske inte med Allsvenska mått men definitivt med Division1 mått mätt.

Ni kan ju gissa vilka som lät mest även fast Löven förlorade.

250 (gissar jag på) Lövenfans visade som vanligt att dom förtjänar bättre än Division-1.

* * *

Det är lätt att börja prata i toner som att "Där ser du hur det kommer att gå när dom stöter på motstånd" o.s.v.

Men, jag har aldrig sagt att Löven är oslagbara och kommer att gå rent genom Alletta och hela vägen till Allsvenskan. Jag har bara hävdat att Löven är Sveriges bästa Division-1 lag och sen får vi se vad det räcker till..

Insatsen mot Sundsvall var asolut ingen toppinsats.Tvärt om!

Det slarvades för mycket. Löven hade flera lägen som bara ska sitta där och tappade puckar i flera lägen där dom bra inte för göra det.

Russ Moyer hade vid ett läge i powerplay helt öppet mål men skjuter stenhårt metern utanför., Nicke Johansson hade också öppet mål men missade och Kalle Lundström var fri men lyckades inte få till något bra avslut.

Några av detta axplock av Lövens chanser ska vara mål men sen går det inte att komma ifrån.

Domaren stod för en riktigt virrig insats och den drabbade Björklöven mest.
Så var det. Det råder ingen tvekan om det.

Jarls andra utvisning, Hallå vaför? Moyers High Sticking. Hur kunde det bli utvisning?

Björklöven åkte på fyra raka utvisningar i andra perioden och på det sättet som det ryckte sönder matchen och gjorde det till Sundsvalls match (då Sundsvall är bättre i PP än Löven) så avgjorde det matchen.

Jag pratade med Johan Jarl efter matchen. Jarl som för andra gången i rad klivit raka vägen ur sjuksängen för att möta Sundsvall. Han hade varit magsjuk inför matchen.

– Det hade ju varit kul om man fått komma frisk till en match just med Sundsvall, sa den före detta Sundsvallsspelaren.

Jarl hade sina åsikter om domaren vilket ni också kommer att få läsa om i morgonadegens papperstidning.

– Det var svårt att förstå vilken nivå han hade och vad som var tillåtet. Det är frustrerande när domaren är så inkonsekvent, sa Jarl och kunde sen inte låta bli att nämna det faktum alla surrat om.

– Sen att dom tillsätter honom. Han har stått i mål i Sundsvall i typ tio år. Självklart försöker han göra så bra han kan men det blir ju kontroversiellt i en match som den här, sa Jarl och konstaterade:

– Men, hade vi vunnit så skulle jag säkert inte sagt ett rd om honom. Så är de ju.

Avgörande skulle jag säga blev två saker. 

* Delvis de fyra utvisningarna i andra perioden som gjorde att Löven tappade sin rymt. Nu fick samma spelare massor med speltid i boxplay och vissa fick sitta lång tid utan att spela. Det satte Lövens största styrkor ur spel, alltså lagets mångfald.

* Sedan 4-1 målet i powerplay var på något sätt spiken i kistan. 3-1 hade Löven kanske kunnat forcera ikapp men 4-1 var för mycket att vända.

Sundsvall ska dock ha credd för deras spel i just PP. Dm rä bra i den spelformen.

Tråkigt att domaren valde att underkänna 4-3 målet. Delvis var det sjukt snyggt.
Jon är så oerhört kall när han väntar ut målvakten, men sedan så vad jag kan se fångar Gustavsson pucken med plocken klart innne i mål. I elitserien hade det där ringts på och blivit mål.

Jens Öhman var som vanligt lugn, saklig och pedagogisk efter machen. Han valde att fokusera på matchbilden ganska mycket.

– Vi måste bli bättre på det men vi trivs in riktigt när det blir så här många utvisningar. Vi får inte ut så mycket av våran fart och bredd i truppen då. Det blir lite mer lotteri och så vill vi inte ha det, sa han.

Jensa försökte dock dölja sin irritation på domaren men ju fler frågor jag ställde ju mer kom det fram.

– Jag tycker att flera av våra utvisningar är billiga. Vi gör egentligen för många egna misstag för att kunna skylla på domaren men  visst är det frustrerande att vi aldrig frå chansen att bygga upp spelet och komma igång. Det blev bara nya utvisningar hit och dit.

I slutändan handlar det om att försöka lära sig något av det hä och gå vidare.

-Jag ska kolla på matchen, vi ska snacka om den, försöka lära oss av den och sen är det bara att köra vidare. Ny match på onsdag.

Björklöven åkte hem under kvällen och ska träna hemma i Umeå både måndag och tisdag. Dom gör precis som mig. Åker söderut igen på onsdag.

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

 1. Alf svensson

  Visst var domaren dålig, men dock så var han lika dålig åt båda håll. att skylla på domaren som du gör i denna post är bara patetiskt och löjligt. Sundsvall var klart bättre och skulle ha vunnit matchen med minst 6,7 puckar. Björklöven har bra backar men Sundsvalls spets går inte att stå emot.

 2. Gustav Pettersson

  Svar till Alf svensson (2013-02-04 00:25)
  Om du läser inlägget igen skriver jag att matchbilden blev Sundsvalls då dom är bättre i powerplay när domaren skickade ut folk åt höger och vänster. Det är enligt mig en analys. Inte att skylla på domaren.

  Sedan att säga att ett lag borde vinna med 6-7 puckar när man förlorar skotten med 34-19, det är lite märkligt.

 3. Martin L

  Tycker det blir en aning sandlåda av det hela när man som Björklöven gör alltid skyller på domaren hela tiden. Och i det här fallet att han skulle vara av Sundsvallsbörd med tio säsonger i klubben. Nej det är fem säsonger. Så där har ni fel. Han är lika dålig åt vårat håll då han hela tiden tar omotiverade utvisningar, speciellt i första men någon i tredje också.

  Sen blir det ju lite att kasta sten i glashus då Löven haft Fredrik Öberg som domare ett par gånger (gammal lövare).

  Sundsvall har en mycket bättre offensiv en Björklöven det är ett faktum. Ni har Palmebjörk, and thats about it.

 4. Kalle

  Martin L: Vem är det som kastar sten i glashus? Löven själva valde aldrig ut Öberg till domare. Men påstår du att det var Sundsvall som valde Dyrén till den här matchen? Annars har jag svårt att se varför en Sundsvallare skulle ta åt sig av kritiken?

 5. Lövenbloggaren

  Men snälla Martin, läs på innan du uttalar dig. Fredrik Öberg har dömt EN(!) match med Löven, då han kastads in i sista sekunden som ersättare för den ordninarie domaren och det i en match mot seiens sämsta lag, inte i en potentiell seriefinal. Visst känner du till att det inte bara finns en med namnet Öberg i värden? Testa med förnamnet Thomas nästa gång. Såg förresten att det var en Olsson på linjen igår, kanske var det er tränare då? Det finns även en Marlund som dömer, men tror inte att det är Lasse.

 6. Joy

  Har läst på vk.se samt flera forum/bloggar där det bara verkar finnas en förklaring till Lövens förlust igår; domaren! Det är synd. Det bevisar enbart ett grymt dåligt kunnande från skribenterna.

  Faktum är att Lövens alla misstag i egen zon, ett målvaktsspel i underkant av vad som kan kallas godkänt samt ineffektiviteten framåt, är vad som satte stopp denna kväll.

  På plats igår ställde jag mig upp jublade i samma sekund som Sanny plockade den omdiskuterade pucken. Årets räddning! Efter att hört allt snack om att pucken skulle var inne var jag tvungen att kika på websändningen. Dock är den kameran på samma sida som Lövens ledningsstab samt supportrar – och från det hållet går det inte att se. Så lägg ned snacket. Pucken kan ha varit inne, ja. Men, sannolikheten att det faktiskt är den sjukaste räddning jag sett live i Gärde på många många år, är överhängande!

  Siste men inte minst Dyrén. Domaren. Vet inte om ni någon gång varit med om situationen att ni tex. tränar er son i fotboll eller ishockey. Hur mycket bättre måste han vara för att för att spela i förstafemman/startelvan? Hur mycket mer kritisk blir man? Dyrén har haft samma tendenser. För att inte folk ska tro att han favoriserar Sundsvall krävs det betydligt mer innan Sundsvall ska få med sig en utvisning. Samma visa igår igen. Visst, han tog mycket åt båda håll men var man på plats och kan regelboken skulle Löven haft betydligt många fler tvåor än Sundsvall.

 7. Peter

  Vad snackar ni om? Att skjuta 19 skott på hemmaplan kallas inte att vara skickliga offensivt. Visst bra på pp men det är inte riktigt samma sak. Bara att inse att löven är ett bättre lag än Sundsvall bortsett powerplay….

 8. Gustav Pettersson

  Svar till Joy (2013-02-04 13:31)
  Vad roligt att så många Sundsvallsfans hittat till bloggen.

  Ingen som jag pratat med har skyllt förlusten på domaren. Däremot den matchbilden som blev tack vare alla utvisningar passade inte Löven som är dåliga i PP och nästan hellre spelar 5 mot 5 ibland än 5 mot 4.

  Sedan säger ju både spelare, ledare (och även jag) att Löven gjorde för många misstag i egen zon samt missade för många lägen framåt.

  Det som dock inte går att komma ifrån är att tillsättningen oavsett insats är märklig. Den öppnar för debatt.

 9. Läsförståelse

  Men hur är det med läsförståelsen egentligen? Vem har påstått att domaren avgör matchen? Tillsättningen av domaren är, minst sagt, kontroversiell. Däremot har jag varken hört eller läst att man skyller förlusten på domaren. Vissa verkar ha svårt skilja på olika sakfrågor.

 10. Joy

  Ok, så du säger att ni inte fokuserar förlusten på domaren?! Eftersom knappt halva ditt inlägg handlar om vem som dömer, hur han gör det, osv kan jag inte hålla med.

  …men jag kanske bara är en dum läsare som borde kunna tolka på något annat sätt. =)

  Hur som haver, domarna på den här nivån håller inte elitserieklass. Inte heller Allsvensk klass. JAg tror helt enkelt vi har att göra med division 1-domare. Konstigt… Som väl är, är det ju alla lag som drabbas!

  Vi hörs och vi ses!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.