Norrettan dominerar

Bloggen är kvar på Friidrotts_EM i Göteborg men det har utspelat sig en stor hockeydag runt om i Sverige. För Björklövens del står det nu klart att man möter Olofström på onsdag i ja just det Olofström.

När det gäller mitt tippande av Playoff-2 kan man ju bara känna sig nöjd. Piteå, Kiruna och Olofström i två matcher.Sedan står det 1-1 mellan Huddinge och Krif. Det var just den serien som jag kände mig så där extremt osöker runt.

Det intressanta här är att snacket brukar vara:

Södra Allettan är mycket bättre än dom andra…..

Nu går vi in i Playoff-3 och av åtta lag så är fyra från Norra Allettan, två från södra och om nu Huddinge vinner två från mellersta Allettan.

Det slår lite på sned ryktet om Södra seriens storhet. 

Björklöven surfade ändå relativt enkelt till serieseger i Allettan Norra på nytt poängrekord. Då skulle det kännas lite konstigt om den serien visar sig vara den bästa.

Nu möter Kiruna Vita Hästen och borde bli utsalgna så där tappar Norrland något in mot kvalserien.

Piteå möter Sundsvall så där åker ju ett lag ut men om Kiruna skulle vinna och likaså Björklöven då har vi tre av sex lag i kvalserien från norra serien och tre av fyra lag från division-1 i kvalserien från ja just det Norra serien.

* * *

Efter Almtunas seger mot Mora så kan vi nu slå fast att det blir Tingsryd som går till kvalerisen. Vi har alltså nu Karlskrona och Tingsryd i kvalserien, inga billiga resor för Löven d.v.s men ändå skönt att Patrik Nevalainen slipper möta sitt Björklöven.

Jag har suttit med en journalist från Blekinge läns tidning på Friidrotts-EM. Han menar att det kommer att bli krig mellan Karlskrona och Tingsryd. Samtidigt menar han att Karlskronas uttåg om det blir så kan skrämma lag.

Om man med Karlkronas resurser och publiksiffror inte kan hålla sig kvar i Allsvenskan. Hur gör man då för att etablera sig där?

Tyvärr så måste man då imponeras av Asplöven. Att dom klarar sig kvar är egentligen otroligt.

Kvalserien 2013

Tingsryd

Karlskrona

Nu ska vi bara fylla på med fyra lag till…….

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. joacim

  Eller så vinner hästen kallinge och olofström och du har tre lag från södra allettan vidare till kvalserien där ytterligare två ”söderlag” väntar.

 2. Gustav Pettersson

  Svar till joacim (2013-03-03 08:43)
  Hästen ja, Kallinge – inte otroligt men Olfoström. Nej då är det bara att stänga ner bloggen och lägga ner ishockeyn i Umeå för gott.

 3. Magnus Olsson

  Vad menar du med ’tyvärr’?
  Asplöven har klarat kontraktet på sportsliga grunder, och med tanke på förutsättningarna gjort en strålande säsong. De fick platsen till säsongen i och med att Borås inte klarade av de ekonomiska kraven. Helt i sin ordning eftersom Asplöven slutade trea i kvalet i fjol.

  Jag förstår uppriktigt inte varför du ’tyvärr’ måste imponeras. Låter inte schysst, tycker jag.

 4. peter

  Domminerar?
  Norrlagen har ej fått möta söderlagen ännu, blir i Po3.
  Vimmerby blev utslaget av Tranås som torskade mot Olofström. Med andra ord söderlag alla tre. Nu möts Hästen – Kiruna där svaret är givet, seger för pollarna.
  Piteå-Sundsvall, känns som kvitta. Sundsvall skrämmer ej av det jag sett på datorn. Björklöven får Olofström, kan OIK vinna hemma så lär do gå vidare så pass starka är dom. Men man vet ju ej om dom har råd att åka till Umeå.
  Vi får se hur det blir.
  Men både Taif och KHK ser klart bättre ut än någon av utmanarna, kan man holla närverna i styr så lär dom spela i HA nästa säsong också. Tredje platsen blir guld värd, Almtuna lär inte kunna vända sina -650 000kr till
  + 700 000kr som är ett måste för elitlicensen, dom hade behövt publikintäkterna ifrån ett kval likt Taif behöver.
  Tyvärr är saningen sådan. Asplöven kanske ska betala sina bussresor och bybba ny hall innan man ser fram emot en ny HA säsong. Men vågar förbundet göra något då man fjäskar för Lif.
  That´s it.

 5. Gustav Pettersson

  Svar till peter (2013-03-03 15:11)
  Det gick ju bra för Kallinge…. Vi får ta och se efter Playoff 3 hur det gick, men Olofström slår inte ut Löven. Så är det bara.

 6. Gustav Pettersson

  Svar till Magnus Olsson (2013-03-03 13:45)
  Asplöven gör det jättebra men för Löven är det lite tyvärr att ett lag som man slagit flera gånger under fjolåret etablerat sig i Allsvenskan. Men visst det kanske talar för att Löven ska kunna klara det i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.