Allt om Olofström

 Då var bloggen på plats i Olofström, före Björklöven till och med.

Den senate rapporten från Lövenlägret talar om att alla skadade spelare, förutom Wille Quist (som är borsta säsongen ut), är friska och krya.

Det var ett tag sedan sist. Hoppas att det är ett gått omen.

Olofströms tätort har 7 327 invånare vilket kan jämföras med Vännäs som har 4118 invånare eller med Lycksele som har 8513 invånare.

Olofström är historiskt känt för sitt fiske och staden grundades runt ett järnbruk på 1700-talet. Idag är det Volvo som är den stora arbetsgivaren med ca: 2400 anstälda. 

Vilka som kommer på olofströms matcher är helt avhänget vilket skift som jobbar på Volvo just den kvällen.

Den mest kända personen från Olofström skulle jag säga är den tidigare tennisspelare (aktiv framförallt på 90-talet) Magnus Larsson som en gång i tiden var topp 15 i världen, avgjorde en Davis Cup final mot USA och sedan blev assisterande förbundskapten.

Okej, nog med historilektion och allmän information om Olofström.

* * *

Efter att ha slagit ut Björklöven i fjol var sedan Olofström ett straffavgörande från allsvenskan. Man förlorade sista matchen mot tabelljumbon Kallinge på straffar och genom den förlorade poängen tog Asplöven tredje platsen i tabellen och således även den Allsvenska platsen när Borås tvångsdegraderades.

Noterbart är dock att det hade varit mycket osäkert 

Mest media i år fick Olofström när dom redan på försäsongen sparkade Eric Przepiorka efter att Kanadicken hade slgits med tränaren Ted Brithén under en försäsongsmatch.

Det är dock fler som fått sparken i år. Olofström har bytt tränare en gång. Ted Brithén som inledde som tränare men fick sparken den 8 November,

"Klubben och Brithén har olika uppfattning om hur verksamheten ska bedrivas" utgör Olofströms officiella motivering till det här beslutet.

In kom fjolårets assisterande tränare Andreas Svensson. Resultaten före och efter Svenssons inträde har varit i stort sett desamma.

39 poäng på 19 matcher och 29  plusmål hade Brithén på sin meritlsita från säsongsinledningen.

I division.1F fortsatte Svensson med att hålla sig kvar på andra plats efter 15 poäng på elva matcher dock med bara två plusmål.

I Allettan sedan tog Olofström 28 poäng efter sju segrar, fem oavgjorda och två förluster med 18 plusmål. Att jämföra med Lövens 39 poäng efter 13 segrar, en förlust och 47 plusmål.

Olofström gick sedan som ni vet direkt in i Playoff-2 och slog ut Tranås i två raka matcher.

Poängmässigt var Marcus Gunnarsson bäst i Division-1F för Olofström med 33 poäng (20+13) på 29 matcher. I Allettan var det Felix Maegaard-Scheel med sina 15 poäng (6+9) som var poängbäst. I Playoff var det sedan Olof Mårs gamle kedjekompis Thomas Fahlqvist som med sina sex poäng (2+4) på två matcher varit allra mest effektiv.

Olofström är ett defensivt inriktat lag. I fjol spelade dom kompakt i egen zon och kontrade blixtsnabbt mot Löven.

I division-1F i år snittade Olofström 3,8 mål frammåt och släppte in 2,76 mål bakåt.

I Allettan blev den statistiken bättre, eller mer snål med 3,28 mål frammåt och 2,0 bakåt. Totalt sett snittar Olofström 3.69 mål framåt och 2.47 bakåt den här säsongen.

* * *

I fjol när Björklöven mötte Olofström så slutade matcherna följande:

Olofström – Björklöven 1-2 Målen: O: Niklas Persson, B:Russ Moyer, Linus Boström Skotten 19-27, I Lövens mål: Petter Sandström 

Oavgjort efter en period. Linus Boströms 2-1 i powerplay mot slutet av andra perioden avgjorde matchen.

Björklöven – Olofström 2-3 Målen: O: Sean-Michael Sundqvist, Eric Przepiorka, Timothy Crowder, B: Johan Jarl, William Quist. Skotten: 37-20, I Lövens mål: Petter Sandström

Löven hade ledningen i andra perioden med 2-0 men tappade.

Björklöven – Olofström 0-2 Målen: O: Andrew Fournier, Henrik Hetta. Skotten: 36-20, I Lövens mål: Daniel Wälitalo.

Löven ägde matchbilden, Jon Palmebjörk hade precis missat öppet mål när Olofström gjorde 1-0. En ledning dom sedan effektivt spelade på och kunde utöka i andra perioden. Noterbart var att endast 2595 personer såg matchen. Något som i år skulle varit en av säsongens sämsta publiksiffror.

* * *

Angående det här med livesändningar och så:

Matchen sänds på Restaurang All-Star i Umeå och på Olearys i Umeå Arena för den som nu inte vill sitta hemma och följa min liverapport istället. 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.