Playoff-3 tankar

Jag inser nu att jag aldrig kommenterade de andra matcherna vid sidan av Björklövens i onsdags.Så ikväll har vi alltså fyra nya nya matcher.

Mitt tips innan Playoff 3 startade står inom parantes och kvällens tips är fetmarkertat.

Visby/Roma – Huddinge 3-2 e.sd (2-1 i matcher till Huddinge)

5-1 till Huddinge i första matchen men spelbilden och skottstatistiken (35-27) var inte så ojämn som resultatet säger. Det stod trots allt bara 1-0 inför tredje perioden.

Visby är erkänt starka på ön och jag tror att den här matchen går till förlängning där Visby vinner. Dock tror jag precis som jag tippade före serien att Löven

Vita Hästen – Kiruna 4-2 (2-0 i matcher till Hästen)

Som jag förstått det var det en tillkäppt historia med få målchanser i Lombihallen i onsdags. Dock var det den matchen som Kiruna skulle vinna. Att dom tar en match i Himmelstalundshallen, det har jag mycket svårt att se.

Dock är Kiruna absolut inget oävet lag och att det kan bli en tämligen jämn historia tvivlar jag inte på.

Sundsvall – Piteå  4-3 (2-0 i matcher till Sundsvall)

Sundsvall var rysligt effektiva senast mot Piteå. Fyra mål på 24 skott varav tre på tio minuter och då på totalt fem skott. Piteå vann skottstatistiken men hade satt sig  i ett omöjligt läge när man hamnade i 0-3 mot Sundsvall.

Nu blir det mycket svårt att vända den här serien. Jag tror att Piteå håller det här ganska jämnt men att Sundsvall ändå vinner.

Björklöven – Olofström 5-1 (2-0 i matcher till Björklöven)

Den här matchserien har jag av förklarliga själ bäst koll på. Björklöven har bättre spelare, bättre spets, är ett bättre lag, har en bättre tränare och en ruggig hemmapublik. Om bara spelarna har rätt inställning ska dom inte förlora mot Olofström.

Jag tror att vi ser en liknande match som nere i Olofström där Löven rinner iväg i tredje perioden när Olofström tvingas frammåt i underläge.

* * *

Det som stör mig lite och gör mig förbryllad är den valigtvis mycket skickliga bloggaren dragskott.bloggspot.se. Han tippade inför första matchen lagen mellan:

Olofström – Björklöven

Matchtips: 1.
Björklöven inleder jakten på att ta revansch efter förra säsongens Play Off-misslyckande mot Olofström. Den första sammandrabbningen är oerhört svårtippad. Två offensivt högklassiga lag drabbar samman och det är upplagt för en mycket underhållande tillställning i HBM Arena. Björklöven har det bättre ställt rent defensivt, men OIK är vassare framåt och hemmaplansfördelen väger grymt tungt. Tipset är att Blekinge-laget drar det längsta strået i kväll.

Nu inför kvällens match tippar han så här:

Björklöven – Olofström

Matchtips: 1.
En svårtippad match. Björklöven tog visserligen en komfortabel vinst i onsdags och segersiffrorna (4-1) var på intet sätt i överkant. OIK gjorde dock en ovanligt dålig match – kanske säsongens sämsta så här långt – och har ett bra läge i kväll. Alla insatta vet vad som hände efter förra säsongens hemmaförlust mot Björklöven i Play Off-sammanhang och Blekinge-laget drar mycket vinning av att slå ur underläge. Olofströms kapacitet är hög och revanschlustan väger tungt, men tipset är att Umeås hockeystolthet drar det längsta strået till slut och säkrar kvalserieplatsen.
 

Vad är det han vet om Olofström som jag inte ser när jag ser laget spela hockey. Att Olofström skulle ha en bättre offensiv än Björklöven förstår jag inte och att Olofström gjorde säsongens säsmsta insat senast? Ingen av dom journalister eller klubbrepresentanter jag talade med menade att så var fallet.

Det där med offensiven. Vi tar och jämför lite:

Antal mål i år:

Björklöven: 5,13 per match  Olofström: 3,62 per match

Bästa poängplockare:

Björklöven:

 

Jon Palmebjörk  34 poäng , 23 mål, 35 assist, 58 poäng  1,71 poäng per match

Olof Mårs 37, 20, 23, 43 1,16

Nicke Johansson 33, 26, 24, 40 1.21

Russ Moyer 31, 8, 31, 39 1.26

Jens Persson 36, 18, 20, 38 1.06

Stefan Andersson 32, 12, 19, 31 0,97

 

Olofström:

 

Markus Ragnarsson 44 matcher, 24 mål, 22 assist, 46 poäng, 1.05 poäng per match

Felix Maegaard-Scheel 41, 16, 32, 48 1.17

Thomas Fahlqvist 35, 12, 25, 37 1.06

Benoit Doucet 44, 20, 16, 36 0,82

Dan Pettersson 44, 13, 23, 36 0,82

Alexander Holmberg 41, 13, 18, 31 0,76

 

Skott på mål jämför med motståndarna:

Björklöven: 22,5 fler än motståndarna Olofström; 9,5 fler än motståndarna

* * *

Då vi nu i slutet av Playoff-spelet börjar kunna se att södra och norra serierna är ganska jämna med en liten övervikt till Norra som har fler lag i Playoff-2.

Då borde det gå att jämför siffrorna lagen mellan som jag gjort ovan.

På vilket sätt har Olofström bättre offensiv?

Nej det stämmer inte. Han har bara fel, det är inget mer med det. 

* * *

Vi tar och laddar för kvällens match. Det kan bli kul

Vi hörs liven inom kort.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Erik

    Det är samma bloggare som inför säsongen rankade de 10 bästa Div1-lagen. Visserligen hade han löven som etta, men av övriga 9 var 5 från F-serien och 3 från E-serien. Mer enögd blogg får man leta efter. Det är väl ok i sig, om det inte vore för att ett av hans ledord är ”objektivitet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.