1-0 i kvalet till Korpen

Vi var inte helt överrens jag och herr Öhman efter matchen.

Jag tyckte att den första perioden var helt bedrövlig, Jens tyckte framför allt att Piteå var bra och att Löven kom fel in och att det kan vara svårt att vända en sån trend under en och samma period.

       – Dom växer ju med varje långt anfall som dom skapar och vi blir mer och mer tvåa på pucken, men Piteå är ett bra lag. Det ska man komma ihåg, sa Öhman på presskonferensen

Naturligtvis. Det är imponerande att Löven lyckas samla ihop sig och komma ut som ett nytt lag. Att man dessutom trots det sanslöst orättvisa 1-1 målet hittar ett sätt att vinna gör det hela ännu mer starkt.

        – Grabbarna hade klart för sig vad vi gjorde fel och tog tag i det hela direkt i andra, sa Öhman.

Då undrade jag naturligtvis hur Löven ska undvika att sätta sign i en sån här situation att få till en så pass dålig insats i en förstaperiod

.

Jag ställde denna fråga till Öhman:

Mot ett bättre lag, alltså allsvenskt motstånd så kanske det står 0-3 efter en sån här förstperiod. Då är det i stort sett kört. Vad ska ni göra för att komma ut bättre i nästa match?

       –  Precis som du sa att ni var nervösa på läktarna så är spelarna av kött och blod. Det var nog lite nervöst. Du vet kvalserien, det vi siktat mot hela året. Vo får försöka komma ut lite mindre spända till nästa match.

En skön kommentar från Öhman var på en av Piteåtidningens reportrars fråga.

Ni möter Karlskrona på torsdag. Det blir första gången ni inte är favoriter den här säsongen va?

       – Vadå, är vi inte favoriter mot dom, svarade Jensa gravallvarligt.

Tillbaka till matchen:

Det som såg bra ut var ”special teams”. I boxplay var Löven suveräna och hade faktiskt två frilägen, Nicke Johansson det ena och Linus Boström det andra. Inget av dom blev mål men av Piteås fantastiska powerplay såg vi inget. Jag tror dock att det var Lövens fantastiska boxplay som gjorde att det blev så.

 

I powerplay spelade Löven bra och gjorde mål. Både Nicke Johanssons 1-0 och Alexander Sundströms 2-1 var mönsteranfall.

 

Det har varit ett problem under senare delen av säsongen så det måste ha varit skönt för Jens och dom andra att det fungerade.

        Det var ju box och powerplay som avgjorde matchen så självklart känns det bra att det fungerade så bra idag, säger Öhman.

När det kom till spelarkritik så valde han att lyfta fram Danne Wälitalo (som var kanonbra i målet), Martin Johansson och Linus Boström.

      –  Linus är ovärdelig för oss. Han gör jobbet i varje match och msåte vara oerhört tung att möta, sa Öhman.

Russ Moyer fick pris som matchens lirare av matchsponsorn vem det nu var. Det kan ha varit det märkligaste jag hört. Jag tyckte att han var sämst i Löven denna dag.

 

* * *

Sen har vi dagens roligaste. Skylten som Skellefteåborna satt upp vid E4:an i Skellefteå:

”Lycka till i kvalet till korpen, Lövenpack”

Helt underbart, vad ska man säga annars.

 

* * *

Slutligen så kan vi konstatera att det var 21.5 grader kallt utanför LF Arena när vi gav oss iväg. Det är sannerligen vår i luften….

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.