Karlsson: ”Bästa perioden sen 1987”

Eriks Hockeyhörna Åström menade på presskonferensen att Björklövens förstaperiod var den bästa sedan 2007 i en fråga till Jens Öhman.

– Den bästa sedan 87, flikade Janne Karlsson in med ett leende, förlusten till trots.

Just det hade han inte rätt om men visst, det var en sjujävla period.

Det gick att ta på luften i förstaperioden. Vid varje tackling var publiken som vild och Björklöven bara trummade på snabbare, hårdare och mer intensivt för varje skrik som kom från publiken.

– Jag tror inte riktigt att dom var beredda på den anstormningen, sa Daniel Wälitalo när jag mötte honom efter matchen.

Det var mäktigt att se och mäktigt att uppleva. Det kändes som att riktig hockey var tillbaka i Umeå Arena igen. Lite samma känsla som mot Sundsvall, bara nästa nivå.

– Vi har öppnat så här flera gånger den här säsongen och vill gärna öppna på det här sättet, sa Jens Öhman efteråt.

– Vi hade förberett oss på att Björklöven skulle komma ut på det här sättet men ändå var vi tvåa på allt, sa Janne Karlsson.

Båda målen i första perioden var symptomatiska för hur det såg ut. Inga glidarmål med backhands upp i krysset. Nej, två Olof Mårs mål där både puck, spelare och allt annat som var i vägen lyftes in i målet. Ett av dom i powerplay och ett av dom i fem mot fem.

– Där ska vi egentligen fram lien. Han (Olof) ska inte få stå där i åtta sekunder och hugga på vår målvakt. Vi ska bara gå in och lyfta bort dom gröna där, sa Janne Karlsson om Olofs mål.

Danne Wälitalo var Lövens räddare i andra perioden. Delvis gick Löven ner sig något, delvis klev Karlskrona upp något men framförallt fick dom ett läge i fem mot tre. Då stod Danne på huvudet och gjorde någon riktig tv-räddning.

-Jag hade skönt flow där. Det hade varit kul att få hålla nollan, men en sån här kväll spelar det inte så stor roll, sa Danne.

Karlskrona hade som jag såg det inget eget offensivt spel. Dom var fysiska, forecheckade bra men uppställt så visste dom inte riktigt vad dom skulle göra. Det kändes helt klart som ett lag i botten som fått kämpa i egen zon hela säsongen.

Det var lite synd att Jesper Jensen fick göra 4-1. Innan det hade Björklöven bra kontroll och hade nog gärna velat ge Wälitalo den nollan.

Första perioden avgjorde matchen men Marcus Lundbergs 3-0 mål slog in spiken i kistan. Han har en makalös tekningsstatistik den gode Lundberg. Nu fick han dessutom göra mål efter att ha vunnit en tekning.

Första mötet med ett allsvenskt motstånd och vi kan konstatera:

Björklöven står upp ganska bra mot alla på den här nivån.

Björklövenfostrade Lucas Wallmark strödde dock inga överord mot sin moderklubb.

– Det var ju inte som att möta Leksand borta direkt, var hans kommentar samtidigt som han var missnöjd med egna lagets insats.

Men så konstigt är väl det inte. Med tanke på Dopingleksands spelarlöner så ska inte Löven vara riktigt där.

Allt var dock inte bara solsken och rosenblad. Russ Moyer alltså, jag blir nervös varje gång han har pucken. Det är en duktig hockeyspelare men han ska vara så konstruktiv att ibland blir det bara helt hallabalogalet.

* * *

Piteå tar två poäng (3-4 e.st) borta mot Vita Hästen. Visst man förlorar skotten med 23-49 men det är ändå starkt att man kan slå ett så pass bra lag. Det här snacket om hur otroligt bra lagen från södra serien är. Kan vi få slut på det nu?

Sen att Huddinge slår Tingsryd efter förlängning det förbryllar lite. Visst den här kvalserien är jämn och många lag kommer att ta poäng av varandra men visst får man vibbar av att Björklöven med sin nuvarande form och stabilitet kanske är seriens bästa lag? Jag får det allafall.

Seger mot Tingsryd på lördag och vägen mot Allsvenskan ligger helt öppen.

Jag har trott på avancemang hela säsongen, jag blev inte direkt mindre övertygad ikväll.

I morgon flyger jag till Stockholm, på lördag morgon vidare till Tingsryd. Kvalserien fortsätter och det känns riktigt kul att följa den med gröngula glasögon.

* * *

Inte nog med framgångar heller.

Håkan Wirtalas J20-gäng var nere i Nacka och spelade Playoff tii kvalet mot SuperElit.

Underläge 1-3, inga problem.

Löven vände och fixade 6-3 även om Emil Wrenman spelade med A-laget denna kväll. Nu väntar nytt möte på lördag i Umeå. Två chanser har Löven och om dom lyckas väntar ett trematchersslag om en plats i SuperElit.

* * ’

Sen avslutar vi med Jon Palmebjörk.

"The Palmebjörk Watch" så att säga.

Han fanns med i laguppställningen i kväll, tanken var att han skulle spela men….

– Han kändes inte helt redo och vi ville inte chansa, sa Öhman efter matchen.

Jon tog dock ett par svängar ute på isen och var med i båset ombytt.

– Vi får se om han är med på isen på lördag, sa Öhman.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. janne

    Vilken suverän publik. Så wunderbart att GD alltid ställer upp och just nu känns det nästan för bra med Löven. Hur ska man palla en förlust? Jaja…det var länge sen som man mådde så här gött!

  2. David

    Märklig kommentar av Lucas ändå med tanke på hur det lät när han pratade med norran:

    ”Tuffaste matchen hittills. De är ett av de lag som spelade den bästa hockeyn jag har sett den här säsongen. Och då räknar jag in Leksand och Djurgården.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.