Lägesrappportering

Som ni kanske vet befinner sig Jens Öhman i Ryssland just nu och följer sin son Victor i U18-VM som spelas i OS-staden Sotji.

Sverige har spelat de tre inledande gruppspelsmatcherna och vunnit samtliga.

9-1 mot Tyskland, 6-0 mot Schweiz och sedan under söndagen besegrade Sverige Slovakien med 5-2.

Umeåkillarna Lucas Wallmark, Sebastian Aho finns alltså med i truppen.

Aho har inte mäktat med några poäng från sin backplats men har fått spela 14.22 minuter per match och skött sig helt okej med en plus/minus statistik på +1.

Wallmark leder interna poängligan på fem poäng efter två mål och tre assist. Han är den forward som har näst mest istid i laget med 17.05 minuter per match.

Sveriges avslutande gruppspelsmatch spelas mot Kanada på tisdag.

Vill ni läsa mer om U18-VM så hittar ni turneringens hemsida här och en utmärkt artikel om Lucas Wallmark här.

* * *

Angående landslag.

Daniel Rahimi gjorde debut i landslaget mot Tyskland i lördags. Då vann Sverige med 8-0. I dag förlorade Sverige med 5-2 i Frankfurt.

Efter dessa matcher har Per Mårts valt att göra ett par förändringar.

In i Tre Kronortruppen kommer:
Målvakten Johan Gustafsson, Luleå HF
Backen Johan Fransson, Luleå HF
Forwarden Linus Klasen, Luleå HF

Dessa utgår ur Tre Kronortruppen:
Målvakten Linus Ullmark, MODO Hockey
Målvakten Gustaf Wesslau, HV 71
Backen Henrik Tömmernes, Frölunda HC
Forwarden Calle Ridderwall, Düsseldorfer EG

Noterbart är alltså att Rahimi är kvar i truppen som spelar Check Hockey Games till veckan.

* * *

På sillyfronten så sveper ryktena vidare men inget är bekräftat.

Jag träffade Jimmy Blixt på All-Star i går kväll

Han hejade inte.

Var för inne i sin diskussion med Daniel Sondell.

Såg dock inget kontrakt på bardisken

* * *

Så om vi ska sammanfatta läget.

Så här ser det ut på Sillyfronten.

Förlängningar:

Blixt har träffat dom flesta i truppen den senaste veckan.

Emil Wrenman har erbjudits kontrakt enligt JImmy Ståhlnacke och tackat ja.

Enligt en initierad källa är det flera av spelarna i Löven som inte vill ta ett för snabbt beslut om framtiden, däribland Alexander Hellström och Alexander Sundström.

Förluster:

Russ Moyer – klar för Oskarshamn

Marcus Evertsson – Berättade i veckan att han lämnar Löven.

Zebastian Possler – Har lämnat för Halmstad Hammers

Johan Jarl – har indikerat på att han kan sluta. Inget klart

Tillskott:

Hetast

Stefan Öhman – Klar för Löven enligt NSDs sportchef, men inget bekräftat.

Heta:

Patrik Nevalainen – Har som jag förstått det, ryktesvägen, fört diskussioner med Löven men vill hålla sig kall och inte krita på vad som helst bara för att får spela med Löven.

Mats Lavander – Har uppgett att Löven är ett alternativ för honom, men Lavanders agent har rapporterat att det finns flera klubbar med intresse för honom, både utomlands och i Sverige. Det är ju i och för sig sånt som agenter alltid säger.

Kim Karlsson – Luleåfostrade forwarden lämnar Tingsryd och det står mellan Löven och Almtuna rapporterade MrMadhawk i veckan. En enligt mig mycket intressant spelare. Det borde komma ett besked i veckan tycker jag med tanke på att Karlssons agent valde att läcka ut läget i förra veckan.

Maxim Matushkin – Har inte varit så mycket snack runt Maxim förutom att han inte fick nytt kontrakt med Oskarshamn, men visst borde han vara aktuell på något sätt för Löven.

Kalla:

Piteåtrion Pär Lindholm, Joakim Högberg & Lars Bryggman – På TCIM har det vevats friskt kring denna trio. Asplöven har visat intresse för alla tre. Något konkret från Lövens sida mot någon av dessa tre har dock inte rapporterats.

Johan Forsberg – Lite av ett drömförvärv, men han ryktas till Luleå och kan mycket väl bli kvar i Skellefteå. Hamnar inte i Löven som jag ser det.

Daniel Sondell – Lämnar Rögle, men lär hamna antingen utomlands eller i Elitserien.

Michal Zajkowski – Jag pratade med honom inför mötet med Löven och visst fanns det indikationer om att Löven var ett alternativ. Dock så kan det vara så enkelt att Löven inte är intresserade av den lille målvakten. Inget har rapporterats ryktesväg allafall.

Daniel Sondell – Lämnar Rögle, men lär hamna antingen utomlands eller i Elitserien. Trots att han sågs på All-star i går.

Michal Zajkowski – Jag pratade med honom inför mötet med Löven och visst fanns det indikationer om att Löven var ett alternativ. Dock så kan det vara så enkelt att Löven inte är intresserade av den lille målvakten. Inget har rapporterats ryktesväg allafall.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Lövenhjärta

    Alltså är det bara jag som inte tycker att Sondell är något att satsa på överhuvudtaget? Detta med tanke på att han gick till Skellefteå AIK trots att han i grunden är Lövenfostrad. Varenda journalist i hockey-Sverige rankar Löven-Skellefteå som det absolut hetaste derbyt just pga alla hat-känslor lagen emellan och alla vet hur djupt rotat rivaliteten är. I min mening så har man inte speciellt mycket Löven-hjärta om man kan spela i Skellefteå och det är väl spelare med känslor för klubben som vi borde satsa på? Ska vi inte satsa på såna kan vi lika gärna köpa in en främlingslegion a la´fornstora dagar som skiter i hur säsongen slutar. Är jag ensam om att tycka såhär? Ska vi försöka värva Erik Andersson också?

  2. Hasse P

    Jag hoppas att Björklöven är Hellströms och Sundströms huvudspår. Det är väl aldrig fel att fundera noga över sin framtid. Men de känslor de visade för klubben vid avancemanget var starka. Därför skulle det kännas surt om de inte fortsatte karriären i Löven. Förmodligen sitter väl mycket i kontraktet. Båda två var väl externt finansierade denna säsong?

  3. Hasse P

    Lövenhjärta: Det är du inte. Det är många som känner som du. Men det är även många som är öppna för att se både Sondell och Erik Andersson i Björklöven igen. Jag är en av dom. Visst var jag besviken på deras övergångar till Skellefteå. Men inte mer än att jag gärna ser dem i Löven igen. Visst, för rivalitetskänslorna så är det ett STORT minus om spelare känner att de kan gå till den stora rivalen i norr. Men såna gånger blir jag mest bara besviken, går vidare och fokuserar på att heja på mitt eget lag. Sen när ett läge dyker upp att få en viss spelare tillbaka till klubben, trots en tidigare ”förbjuden flytt”, då intar jag en välkomnande inställning utifall spelaren platsar.

  4. MJ

    Det är klart att det svider när en spelare lämnar, speciellt för laget från norr, men man måste ha en viktig sak i åtanke och det är att dessa spelare är nu mycket bättre spelare än om de hade stannat kvar och spelat i löven.
    Så visst är Sondell och Andersson m fl välkomna tillbaka..

  5. Roy

    Så länge Löven och Byske Aif spelar i olika serier ska vi inte gnälla om en spelare byter klubb för att utvecklas! Jag ser Sondell, Erik A, Johan Forsberg och Erik Forsell som möjliga supervärvningar. Löven-hjärtan!
    Däremot är jag fortfarande lite sur på Mats Abrahamsson !
    🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.