Löven + Teg = snart sant!

 

För 1 1/2 år sedan gjorde jag en granskning av hockeyn i länet och det som framkom var i princip. Hockeyn mår bra bortsett från att Löven borde gå upp till Allsvenskan.

En av dom som framförde den synpunkten var Tegs sportchef P-O Åberg.

Då ska man ha i åtanke att Teg med Löven i Allsvenskan förlorar ett par hundratusen i publikintäkter. Ändå ville Åberg att Löven skulle gå upp.

– Som det är nu konkurrerar vi delvis om samma spelare. Med Löven i Allsvenskan har spelarna här i Umeå något att satsa mot och då blir Teg en bra språngbräda, sa Åberg då.

Nu är det nära att Björklöven och Teg ingår i ett farmaklubbsavtal.

Det rapporteras i dagens pappersupplaga av VK/Folkbladet.

– Vi ser över möjligheterna, säger Tegs tränare Mattias Lund till VK.

– Vi kollar på olika alternativ, men är inte klara med något. Man skulle kunna hjälpa varandra när man är under samma tak, säger Jimmy Blixt till VK och fortsätter:

– Teg är ett bra ställe att visa upp sig på Har de lite dåligt med folk nån gång kanske vi kan ge spelare speltid i Teg.

Ett farmaklubbsavtal skulle rent praktiskt innebära att fem seniorer och fem juniorer som på förhand namngetts när som helst kan lånas ut från klubben med den högre serietillhörigheten.

Samtidigt finns det intresse från elitserielag (mitt tips Modo) att göra detsamma med Björklöven. 

– Det är en klubb som hört av sig lite löst sådär, säger Jimmy Blixt.

* * *

Ett farmaklubbsavtal skulle primärt gynna Teg men gör även att Löven kan ha en större trupp för att skydda sig mot skador utan att riskera att spelare fastnar på bänken i Löven.

Från Lövens sida så gynnar det primärt J20-laget där man kan ha ett par 8fem) spelare i Teg under säsongen för att sedan plocka hem dom till kvalspel mot SuperElit.

Själv är jag mycket positiv till ett sådant farmaklubbsavtal.

Skulle Löven sedan lyckas knyta ett liknande med Modo uppåt så sitter man i en mycket bra sits.

Jag hoppas att detta går i lås. Det skulle vara bra för hockeyn i Umeå och i länet.

Sanningen är att det ska bli ganska kul att se vad Teg kan göra nästa säsong. Med ett par spelare från Löven i laget blir dom absolut inte ofarliga.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Löven kan nog inte få en bättre samarbetspartner än Teg.
    En klubb i mina ögon som jobbar superseriöst trots avsaknad av pengar och sponsorer. Som gammal Teg och Lövenspelare kan jag bara tycka att detta låter superbt!!

  2. janne

    Snälla bloggy…fixa en bild eller helst videolänk på en Grönguling mitt i Stanley Cup-finalerna! Å för varje mål vill ja se en Löventröja i publiken som står rätt ut för NU behöver vi såna vinnarbilder. Eller hur kamrater??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.