Umeå Arena byggs om

 Det är en nyhet och en diskussion som gått helt under mediernas radar.

Att Umeå Arena byggs om under sommaren.

Inte en rad har skrivit eller rapporterats om det.

På TCIM har det däremot debatterats flitigt. Alla är inte så positiva till att arenan förändras utan att Green Devils eller Björklöven rådfrågats.

För den som inte har koll.

Ett nytt kylaggregat ska installeras i Umeå Arena vilket medför några förändringar.

De sittplatserna som finns nedanför H (ståplats) kommer att försvinna. Detta då det behövs yta på marknivå för en kulvert med ledningar från och till kylaggregatet.

Själva ståplatssektionen blir också förändrad. Fyra nya trappor kommer att byggas och fungera som gångar till och från ståplats. Ytan nere vid sargen kommer att fungera som en gång till trappor och utgångar.

I hörnen nedanför ståplats kommer det att bli uppfräschade pausytor.

Den totala publikkapaciteten i hallen kommer att förändras men någon exakt summa har inte nämnts än så länge.

Ombyggnationerna ska vara klara i början på augusti och den nya isen läggs då.

* * *

Något annat noterbart är att samtliga Lövens matcher nästa år kommer att sändas via Hockeyallsvenskans hemsida, förutom de som sänds på Viasat.

Det är Lövens team med Tinnert & Kassman som kommer att filma och kommentera sändningarna även i Hockeyallsvenskans regi enligt en källa till bloggen.

 

 

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. John

    Då är det väl på tiden att ni inom media då frågar kommunen varför de inte rådfrågade varken GD el löven innan ombyggnationen om hur den skulle kunna bli på bästa sätt och istället bestämde allt själva?! Som vanligt så är det publiken som kommer i kläm!

  2. Leif

    Så skriverierna på forumet över ett förändrat H är som vanligt taget ur luften då det gäller det forumet? Det gäller alltså inte H utan sittplatserna som hade en annan benämning.

    TCIM 😉

  3. john

    Leif, diskussionen på forumet har överhuvudtaget inte berört ståplatsdelen, utan den har berört helhetsintrycket som kommer utav att ta bort hela delen nedanför ståplats, dvs göra ett stup som gör att närheten till isen kommer att försvinna som en sittplats ändå medförde att den fanns.

  4. En arg supporter

    Du som är journalist borde väl veta att man ska lämna källa?

    För det här är ju i princip kopierat av det som Green Devils la ut på sin hemsida tidigare i veckan. Skulle va roligt om du kunde hitta på nåt själv nån gång, istället för att sno från andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.