Doktorn lägger av

Det här var ändå inte så oväntat, men desto tråkigare.

Det är mycket svårt att kombinera Allsvensk Hockey med en AT-tjänst. Speciellt om den är i Örnsköldsvik. Till och med om den varit i Umeå hade det varit svårt. Nu inleder Jens Persson sin tjänst i Foppaland i augusti.

Det som känns tråkigt är att 29-åringen från Umeå aldrig fick spela Allsvensk hockey på toppen av sig karriär.

Han spelade med Löven 2003 till 2005  i Allsvenskan men hade då en limiterad roll.

Han spelade i Hammarby 2006-2007 och gjorde där visserligen elva baljor men att fått spela med Löven i Allsvenskan efter den uppmärksamheten som tv-serien Palme & Doc ändå gett hade nog varit speciellt.

– Jag kan lugnt säga att det är det svåraste beslut jag tagit någon gång och jag har redan ångrat mig ett par gånger. Men jag kan inte tacka nej till det här erbjudandet, säger Persson till sportnu.se som var erbjuden ett kontrakt från Löven, men valde att tacka nej.

Jens kan vara stolt över sin sista säsong i Löven. Han var t.ex. en av de bästa spelarna i laget borta mot Olofström i den viktiga Playoff-3 inledningen.

Totalt gjorde Doktorn 37 pinnar i grundserierna och sedan 6 poäng i kvalserien under sin sista säsong. Det gjorde honom till en av Lövens fem bästa poängplockare. Han kommer att vara saknad av Lövenfansen. Så är det.

* * *

En annan som definitivt borde bli saknad om han nu slutar är Johan Jarl.

I dag presenterade sportnu.se uppgifter om att han närmar sig slutet på karriären. Något som redan spekulerats om i bloggen.

När nyheten senast vevades i media sa Jimmy Blixt.

– Än är inte sista ordet sagt när det gäller Johan. Vi ska träffas igen.

Det har dock inte blivit något. Sedan dess har inte den tidigare lagkaptenen hört något från Löven. 

– Det har inte varit något samtal sen det enda samtalet, säger Jarl till sportnu.se.

Dock har en annan allsvensk klubb varit i kontakt med Jarl, men det ser inte ut att bli någon flytt.

– Jag är lite fast i Umeå, säger Jarl.

Vi får se vad som händer med Johan. Med tanke på centerbristen i Löven borde man erbjuda honom ett kontrakt, men det kanske är bestämt att han inte är det av planerna.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. K

  vi har dock 3 på centerpostitionen?
  stefan öhman, VEJ, jens ledin
  sen hoppas man väl att alexander sundström och mats lavander skriver på så känns det som vi har bra centeruppsättning.

 2. bert

  Håller med föregående skrivare. In med Mats Lavander (anser jag som självklart att man satsar pengar på att han kritar)som kapten igen och Sundström. Då har vi ett mycket lovande lag och även plats för förstärkning sen när Wille Qvist blir skadad igen i november-december

 3. Jb

  Jarl har väl aldrig skrivit kontrakt med Blixt? Då hans budget är väsentligt mycket lägre än föregångarens budget…. Jarl har säkert legat på en för iår hög lön och vill väl inte tjäna sämre i en högre serie…? Kanske, kan det vara så.. Blixt behöver få mycket för pengarna…

 4. JämtLövet

  Mats Lavander ja tack det vore härligt lika så 2x Alexander! att skoja om att William Quist skulle bli skadad framåt jul igen var för mig bara osmakligt:) snacka om att jinxa det. william som tidigare i karriären inte dragits med skador har haft otur med dem i Löven ja så är det, men en frisk William är det jag hoppas på! då jag anser han vara en mycket skicklig forward som vi behöver intakt inte skadad. Sedan måste jag både ogilla och gilla Blixt`s sätt att släppa nyheter kring laget, att det ska släppas flera veckor efter det är klart är lite jobbigt att han däremot inget säger förrän han är 100% är dock bra hmm snackar emot mig själv lite där! är förmodligen törsten efter lte mera silly nyheter kanske!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.