Bomben kom till slut – Hållberg till Löven

Jag tror inte att det var den som Eriks Hockeyhörna hade i åtanke för någon månad sedan, men i dag släppte Löven sin första riktiga bomb – Per Hållberg.

88 landskamper, tre VM-turneringar och 16 säsonger i elitserien har 35-åringen på meritlistan. Nu kommer han från en säsong i Allsvenskan med Asplöven senast, men rutinen är det inget fel på.

I Asplöven hade defensivt starka Hållberg -19 i plus/minus statistik vilket var den sämsta säsongen i karriären. Det var dessutom näst sämst i hela Asplöven i fjol (Emil Bejmo -20 var sämst). nu hade Hållberg mycket speltid i ett Asplöven som fick en del spö och då blir statistiken värre. Frågan är alltså hur mycket Hållberg tappat sedan han stod på sin topp. 

– Han är en rutinerad back som vi gärna velat ha i laget och nu har han bestämt sig för att spela med oss, säger Jimmy Blixt om nyförvärvet.

Med nyförvärv som Stefan Öhman och nu Pär Hållberg är det svårt att kalla Löven unga och talangfulla. 

Det intressanta som jag ser det är att i det här fallet har det inte läckt. Hållberg har inte varit "klar" för Löven som den tre tidigare nyförvärven.

* * *

Blir då Hållberg en flipp eller flopp?

Oerhört svårt att säga.

Jag hoppas att Löven inte betalat för mycket för honom. Normalt så är det ganska osäkert att värva spelare som kommit upp i ålder och passerat zenit. Speciellt med tanke på skaderisken. Hållberg spelade ändå 49 mtacher för Asplöven i fjol så kroppen ser ut att hålla.

Fördelen med Löven är att Hållberg om han vill kan flytta "hem" till Ö-vik och precis som Jens Öhman pendla till Umeå. De omständigheterna kan ha gjort honom billigare.

– Det var väldigt slitsamt att ha familjen i Ö-vik och bo i Haparanda i fjol. Det här passar bättre, sa Hållberg när sportnu.se nådde honom.

Angående motivationen så ska det inte vara någon fara. Hållberg skrev trots allt på ett tvåårskontrakt.

– Jag är väldigt sugen på att spela. Jag ahde en del skador och dåligt med speltid i Växjö, men efter förra säsongen känner jag mig sugen igen.

Jag tror att Hållberg varken blir en flipp eller flopp. När säsongen är slut kommer man att konstatera. Visst han var stabil, men han syntes inte så mycket.

Nu känns det bara som att någon till back med offensiva egenskaper skulle behöva signeras, typ en förlängning med Stefan Andersson.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. JämtLövet

    Tar detta i 2 steg: 1. Hållberg är en kanon värvning han är en bra defensiv back och han har inga problem med motivationen. 2. Det är ändå synd att vi bygger framtiden på för många äldre spelare då framtiden ligger i de unga, detta kan visst vara för att vi ska etablera oss i allsvenskan men som det nu är att vi har så många 30+ spelare är inte optimalt, men att det är en bra värving generellt ja det tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.