Maxim till Vita Hästen

MMaxim Matishkin ville gärna spela med Björklöven, det har han inte gjort någon hemlighet av, men när det aldrig kom något kontraktsförslag så blev det Vita Hästen istället.

– Maksim kommer att bli en tillgång för oss med sina offensiva egenskaper. Han har en extremt bra blick för spelet och kommer vara väl värd entrépengen i Himmelstalundshallen i vinter, säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen i ett pressmeddelande.

Jag vet väl inte om jag håller med Jensen om att han kommer att göra entrépengen värd, men i Division-1 kommer Maxim att klara sig utmärkt.

Löven får jaga vidare på backfronten. Det behövs dock "bara" 2-3 backar till. Om man räknar Stefan Andersson som saknas det en eller två komplementsbackar därutöver.

* * *

När det gäller Lavander så är det precis som det kommenterades här i bloggen. Att Björklöven var ute och letade externa finansiärer/pratade med sponsorer gällande Lavander vilket gjorde att beskedet om honom dröjde officiellt. 

Lavander var alltså klar ett bra tag innan han presenterades, men finansieringen skulle gå i lås innan han släpptes. Jag fick den informationen dagen efter att jag hade skrivit om honom med förbehållet att jag helst inte skulle skriva om det då.

Det stämmer alltså den informationen som signaturen "Söderlöv" kommenterat i bloggen. 

Det är intressant att Löven jobbar på det sättet.

Varje gång det kommer en lite dyrare spelare upp på agendan så tittar man mot externa finansiärer, likt hur man gjorde med Acke & Susse säsongen som gick.

På ett sätt är det att hålla i pengarna och inte dra på sig kostnader.

På ett annat sätt gör det att siffrorna som talar om vilka kostnader lagen har för sin trupp helt irrelevanta.

Om Björklöven har 10 miljoner i spelarbudget men har fyra spelare som finansieras externt. Vad är då den egentliga spelarbudgeten?

Klart högre.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. sydtobba

    Känns bra att Lövens ledning finansierar sina dyrare spelarköp genom externa sponsorer. Visst är frågan; vad är den egentliga spelarbudgeten relevant? Tror knappast att Bertil Hammarstedt och nuvarande styrelse skulle tillåta ofinansierade spelarköp.
    Det behövs dock en klassback till och då är frågan Gustav; vad händer med Stefan Anderssons kontrakt och vad händer med målvaktssidan? Vad händer med Alex Sundström- är han som ett löst rykte säger skadad? Några indikationer eller är locket på?
    Sedan tror jag inte att Maxim Matushkin tillför Löven så mycket spetskompetens även om han är en duktig spelare, däremot blir han nog riktigt nyttig för Vita Hästen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.