Sanslöst Löven!!

Var kom den vändningen ifrån?

Det fanns verkligen inget som tydde på att Löven skulle vända matchen mot Luleå, men från ingenstans gjorde man tre mål på åtta skott.Det var en kille på liverapporten som hela tiden sa:

”Att leda med 3-0 är det värsta som finns. Det här vänder Löven”. Efter varje Lövenmål skrev han igen. ”Det här vänder Löven.”

Det är att vara en riktigt positivt tänkande fan det.

Björklöven slår alltså två SHL-lag på två dagar. Helt galet.

Luleå hade visserligen sju spelare borta, men var bra, riktigt bra i 30 minuter.

Allt uppenbart från matchen läser ni nedan:

Liverapporten läser ni här.

Jens Öhmans syn på matchen och helgen läser ni här.

En videointervju med matchhjälten Daniel Wälitalo har ni här.

Min snabbanalys kalla ”Fyra snabba” läser ni här.

* * *

Det jag inte fick med där var att domaren Linus Persson dömde oerhört petigt. Direkt någon la klubben på magen eller handsken tog han en utvisning. Jag tyckte att sex av tolv utvisningar var småsaker.

– Det är tydligen några nya direktiv dom har fått. Det håller väl i en och en halv månad, en är dom tillbaka där vi var, sa Acke Hellström efter matchen.

Akce som hamnade i en liten brottningsmatch med Chris Abbott.

– Han var lite sur på mig efter en tackling i första perioden, men det var ganska lugnt, sa Acke.

Annars släppte Persson en ruggig tackling i ryggen på Alexander Sundström av Andreas Hjälm.

– Lite märkligt att han släppte den, kommenterade Oscar Molin det hela.

* * *

Patrik Nevalainen satte den avgörande straffen.

Hade ni tippat det före matchen? Inte jag.

Patrik har inlett sin återkomst i Löventröjan riktigt bra. Han assade till Jon Palmebjörks 1-3 mål och offensivt var han ett hot  i andra och tredje perioden när Löven fick låna pucken.

Jag tror att Patrik kan bli ett utropstecken i år.

* * *

Våra lirare visar sig.

William Quist hade ett par fina aktioner där han trampade med sin skridskoåkning. Wille har tydligen visat upp bättre fysiska testresultat än någonsin tidigare.

Jon Palmebjörk gjorde mål och han hade en assist i Ö-vik. Jon kan bryta fram och göra bort även spelare på den här nivån. Hans dragning av VM-backen Johan Fransson i andra halvlek var hockeygodis.

Kim Karlsson styrde och ställde i powerplay. Nu spelade Löven med raka femmor i PP, men Kim och Lucas hittade varandra bra. Det kan bli något det där med lite träning och fler matcher i kroppen.

* * *

Martin Johansson visade att han har sina brister när han valde att ta en utvisning mot Cam Abbott trots tre meter försprång mot pucken. Strax därefter gled han förbi två Luleåspelare och iskallt sköt 2-3 vid Belissimos vänstra stolpe.

Svårt att skälla på honom efter det…..

* * *

Kim Karlsson vilade mot Modo, men spelade mot Luleå. Han var sannerligen ödmjuk efter segern.

– Det är ett sjukt bra lag vi möter. Det går riktigt fort. Jag har inte varit på is på ett par dar så det blev tungt för både ben och lunga, sa han.

Han satte 3-3 målet i slutet av tredje efter att Lucas Sandström stulit pucken  på egen blå.

– Lucas passade till mig och jag letade efter en pass tillbaka, men den var blockad så jag la den på mål och det gick ju bra.

Han var trots segrarna inte överväldigad.

– Vi får inte dra för stora växlar av det här. Det är bara träningsmatcher. Men visst, det ger en boost.

* * *

Nu väntar Marklunds AIF från Byske på onsdag och det är som Andrew Raycroft uttryckte det.

”I`ve heard it´s a big one”

Därför väljer jag att citera Jens Öhman.

– Ni kan vi inte få hybris av det här. Det är svenska mästarna som väntar på onsdag och jag tror inte att dom kommer att ta det lugnt. Jag har hört att dom inte gillar att förlora mot Löven.

6 kommentarer

  1. j a

    På onsdag väntar Grisbacka if i Ume’ på svenska mästarna. Kul att grisbacka lyckats masa sig upp i allsvenskan.

  2. Nisse B

    Annars har det varit utvisning för klubba uppe vid handskarna i minst ett par år i Elitserien, men det är väl inte så lätt att hålla reda på när man har harvat i korpenserier så länge som lillebror IF Johansson från Vännäs gjort.

  3. Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Det verkar vara mest Skellefteåfans som läser den här bloggen. Intressant. Tror ni Lövenfansen brukar hänga på Skellefteåbloggar?

  4. Ante

    Haha! Jadu Gustav, än har iaf aldrig Jag ertappats i färd med något så, över-alla-gränser perverst och osmakligt. Men det är kul att Marklunds saknar oss!

  5. putte

    En gång lillebror, alltid lillebror… Själv är man fullständigt ointresserad av det som skrivs om Marklund från Clemensnäs. Jag kan bara småle lite förvirrat åt dessa annorlunda människor…

  6. Nisse B

    Gustav P. Sen kan det ju vara så att hockeyintresserade följer Dagenshockey, och klickar på länkarna där. Eftersom det aldrig funnits något hockeyintresse i Ume, så förstår jag att detta är något främmande och okänt för dom flesta boende just där. Men, men, livet kretsar ju inte bara kring hockey. Det finns ju även damfotboll man kan följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.