Träningsrapport 23 augusti

IMG_1142

 

Foto: Gustav Pettersson

I dag har Björklöven valt att flytta dagens tränings från 14.30 till en förmiddagsträning.

10.00-11.30 är det som gäller, men före det 30 minuters målvaktsträning med Andrew och Danne.

* * *

På Plats: Samtliga utom Mats Lavander på is.

Publik:En äldre herre med portfölj och två byggarbetare på Ståplats-H

* * *

Målvaktstränare Petter Sandström kör ett pass bara med målvakterna på 30 minuter.

Patrik Nevalainen drillar Danne Wälitalo och John Lind drillar Andrew Raycroft.

Dom kör ett flertal övningar med snabba avslut från nära håll.

Både attack bakifrån buren och framifrån med extrapuckar som ”fejkade” returer,

* Vi har 1-1. Det är Wille Quist som slår till med ett rejält slagskott från höger. Han får passen av Kim Karlsson om jag inte såg fel och slog till direkt. Raycroft han inte med och släppte skottet lågt på plockhanssidan.

Danne ser tät ut, men Neva får hål på honom ett antal gånger i taket.

Andrew har stått för några lite mer spektakulära plockar.

Målvaktssejouren avslutas med att John och Neva står som direktskyttar nära mål på pass från Petter.

Båda målvakterna har mycket svårt att rädda i början men kommer igång efter ett tag.

* * *

Wrenman först ut på is av övriga spelare.

Om jag såg rätt var Alexander Sundström sist på.

* * *

Träningen inleds med en passningsövning i kvadrat som avslutas med att en spelare i fart går på avslut.

Noterbart: På samtliga träningar jag varit på har Andrew vaktat målet nedanför bortastå och Danne målet framför Ståplats-H. Undra om det är förutbestämt att det alltid ska vara så eller att det bara blivit så.

John Lind ska visa en övning ur samma uppställning och gör en dragning klubba-skridsko innan avslut. Flera spelare jublar till.

Raycroft släpper ett flertal puckar mellan benen, en av dom från Marcus Lundberg som gör någon mindre segerdans efteråt.

* * *

Byte till spel fem mot fem efter bara kvarten.

* Jon som spelar med gröna laget försöker sig på en läcker lirkning snett inåt bakåt medan hans passerar målburen. Danne var dock tät.

* Lucas Sandström kommer med ruggig fart på högerkanten och hoppar förbi en backcheckande Per Hållberg. Han har härlig speed Lucas även om det där aldrig blev något då han tappade pucken.

* Linus Boström förlorar en kampsituation (har inte hänt sen 1988 typ) och slår klubban i isen efter att Jens Öhman blåst av det bytet.

* Två mot ett läge efter att kIm Karlsson stulit pucken. Han serverar Wille Quist som dock, kanske lite väl nära, skjuter utanför och skakar på huvudet.

Ställningen fotfarande 0-0 efter tio minuters spel.

* Tog en liten paus för att få till ett vettigt fot. Ett par händelselösa byten, men sen satte Per Hållberg 1-0 till grönt på ett slagskott från blå med bra täck framför mål. Macke Lundberg som spelade back med Hållberg gjorde ”Anjasälen” på isen för att fira målet.

* Kim Karlsson blev nertacklad av Kalle Lundström Tydligen är inte tacklingar okej. Kim får straff och bränner den. Någon utbrister ”Kim är skadad, kan inte Macke ta straffen för oss” och jag antar att han tänker på Marcus Lundbergs tre satta straffar på match så här långt på försäsongen.

* Inget strålande spel så här långt, men det blir lätt så på internmatcher. Man vet vad motståndarna vill och man tar ut varandra.

* Ekeståhl och om det var Jens Ledin var framme och testade Raycroft som såg tät ut efter isen.

* LÄckert lir av Alexander Sundström som lägger en liten stickare mot mål där Stefan Öhman stod, men han fick inte till avslutet.

Jimmy Blixt har för en stund sedan anslutit till passet. Han står i båset och dividerar med Öhman. Lind agerar ”domare” ute på isen.

* En härligt förläsande passning av Stefan Andersson över halva planen till Marcus Lundberg som dock inte riktigt får upp avslutet och Danne kan plocka.

* Straffar och Macke Lundberg bränner den första, eller Danne för en fin räddning.Sen sätter vita sin straff på samma ställe som Willes skott under Raycroft stopp. Såg inte, men tror banne mig att det var Nevalainen igen (som gjorde straffmål mot Luleå) Vita vinner.

* * *

Nu straffträning: Den som missar blir kvar i mittcirkeln tills den gjort mål.

* Wille bjuder på en galet läcker straff med backhandavslut.

* Macke Lundberg bjöd på en galen foppastraff med skottfint som inte var att leka med.

– Han gjorde den även i fjol, men det visste ju inte Andrew så då funkade den. Den är ganska snygg, kommenterade Jens Öhman straffen.

En lekfull träning i sin helhet skulle jag säga efter en hård vecka

– Man kan inte alltid köra stenhårda pass. Det här blev ett bra avslut på veckan, säger Jens.

4 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Trots att det är helt tvärt emot vad Stefan Öhman sa till mig i somras när vi taldes vid om Andrew så är intrycket tt han gör en del spektakulära räddningar, men har släppt ett par enkla mål. I en övning släppte han en flera mål mellan benen. Danne däremot känns stabil och väldigt tät, men som många målvakter är han känslig för höga puckar.

      Det som borde vara en självklar målvaktsmatch med tanke på meriter, känns ändå lite oviss än, men det känns som att vi inte sett Andrews högstanivå än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.