”Jag fick rulla ur sängen”

Jag tog ett snack med Wille Quist efter träningen.

Wille har nämligen set het ut under de fyra isapass jag sett med Löven i år och har dessutom glimtat till även i matcherna. Speciellt bra har han passat tillsammans med Lucas Sandström och Kim Karlsson tycker jag.

Tja Wille! Du ser het ut i dag tycker jag!

Per Hållberg bryter in i samtalet medan han går förbi in i omklädningsrummet.

– Han är stekhet, hetast i laget. Vi andra är bara rundningsmärken

Tillbaka till Wille….

Hur tycker du själv att det känts så här långt?

– Det har fungerat helt okej. Framförallt är det kul att köra för fullt igen. Jag ligger ju lite efter på grund av min skada så jag kör verkligen så hårt jag kan hela tiden och visst ibland har jag lyckats med några grejer.

Du blir alltid lika glad när du gör mål eller lyckas med något bra på träningarna. Har det alltid varit så eller är det just nu?

– Det har alltid varit så. Det här är det roligaste jag vet och speciellt när man får till en bra dragning eller gör ett snygg mål eller så.

Ni har kört rätt hårt i veckan, med dubbla ispass och så. Hur har det varit?

– Om jag ska vara ärlig har det varit ruggigt hårt. Det är ett bra upplägg, men det har varit sjukt tufft. Vi har kört dubbla 1.20 timmas pass med fysinriktning under tisdag och onsdag. Dessutom gymmade vi ett hårt benpass i måndags och har kört löpning och fys utöver passen på tisdag och onsdag. Bland det tuffare jag har varit med om. Det är skönt att veckan är över.

Hur blir det nästa vecka. Det ser ut att vara lite färre pass allafall med tanke på att ni spelar matcher fredag och lördag?

– Det är ju bara ett pass om dagen, men jag utgår ifrån att vi kommer att fortsätta köra hårt på de passen vi kör. Det är först veckan efter som vi lättar lite på träningen, när vi närmar oss premiären. Det är ett bra upplägg även om det känns just nu.

Sen skrattar Wille till och berättar om onsdagsmorgonen

– När jag skulle ta mig ur sängen i onsdags morse klarade jag inte av det. Jag hade så mycket kramp. Jag fick rulla ur sängen för att ta mig upp. Även om jag visste att jag var ensam i lägenheten så fick jag ändå kolla när jag låg där på golvet att ingen hade sett mig, säger Wille och skrattar.

Nu väntar en till ledig helgen för Löven. En helg som inleds i dag på golfbanan.

– Vi kör lite inkilning med dom nya killarna i dag. Delvis hade dom alla olika uppgifter på träningen. Vissa fick inte åka över blålinjen, några fick bara skjuta backhand också vidare. Det var en kul träning. Nu åker vi till golfbanan och kör en interntävling och sen blir det lite käk efter det.

Ingen Karlskrona eller?

– Nej, inget sånt.

Vem är bäst på golf då?

– Vi är några som har ganska låga handikapp. Jon, Molla, Nevalainen och jag. Jag vet inte vem som är bäst, men jag slår längst allafall.

Okej. Ha en trevlig kväll och helg!

– Detsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.