Inför Björklöven-Västerås

Hej igen. Det var ett tag sedan sist, men nu är jag, Emanuel, åter vid tangenterna under några dagar.

Det börjar minst sagt dra ihop sig innan Björklövens tuffa seriepremiär hemma mot Malmö den 12 september, men innan dess återstår tre tuffa träningsmatcher, varav en redan i kväll. Det är den välbekanta antagonisten Västerås som står för motståndet i Umeå Arena när Löven spelar sin första av två matcher i Umeå Hockeycup. Ett Västerås som har Lövens före detta tränare i flera sejourer, Joakim Fagervall, vid rodret.

Västerås ses som en av de absoluta favoriterna att knipa en direktplats till kvalserien till SHL, ja laget kan till och med vinna hela Hockeyallsvenskan anser många. Förra året blev laget trea i HA, men räckte inte till i kvalserien till vad som då kallades Elitserien utan slutade fyra där.

Spelaromsättningen under våren och sommaren har varit ganska stor. Lars Johansson, Matt Fornataro och Tim Heed har alla lämnat för SHL-klubbar (vill så gärna skriva elitserie-klubbar…). Stefan Warg testar vingarna i AHL. Utöver dessa har även åtta andra spelare lämnat.

In har ett gäng spännande spelare kommit och inte mindre än tre av dessa är nordamerikaner, Jeremy Williams, Tony Romano och Kenndal McArdle, samtliga forwards. Även kanadensaren med det italienskt klingande namnet Giancarlo Iuorio skrev kontrakt för klubben i våras, men det bröts för bara en vecka sedan. Rutinerade målvakten Jonas Fransson har anslutit från Rögle och han vaktar VIK-målet i afton. Dessutom har Andreas Frisk värvats in från AIK och Tomas Mitell från Örebro.

Fredrik Johansson finns tyvärr inte med under turneringen. Mer om varför kan ni läsa här på Löven4Ever. I hans ställe har Fagervall tagit med Flavio Schmutz, en 18-årig schweizare från juniorlaget.

Noterbart också att Lövenfostrade Marcus ”Messy” Jonsson spelar i Västerås. Han var ju något av en publikfavorit när han fick chansen 2009/2010 med sitt frejdiga spel.

I Björklöven saknas vad jag vet bara Mats Lavander, men som Jens Öhman sa i morgonintervjun här på sportnu.se kan det bli så att Löven säkerhetsvilar någon. Småskavanker finns ju alltid.

Likt Björklöven har Västerås spelat ett gäng tuffa träningsmatcher. Dessa har övervägande resulterat i förluster (1 vinst, 4 förluster):

10/8 AIK-VIK 3–2
13/8 VIK-Södertälje SK 3–0
15/8 Almtuna IS-VIK 3–2
20/8 Södertälje SK-VIK 3–2
22/8 Leksands IF-VIK 5–2.

Kan jämföras med Lövens matcher hittills (3 vinster, 2 förluster):

3/8 Löven-Vaasa Sport 5–4 e. str.
10/8 Modo-Löven 1–2
11/8 Luleå-Löven 3–4 e. str.
14/8 Löven-Skellefteå 2–3
15/8 Timrå–Löven 5–1.

Jag tror på en riktigt tuff tillställning ikväll. Det är två veckor sedan Löven matchade senast och därför lär laget vara riktigt matchsuget.

Noterbart också att Asplöven spelar mot Vaasa Sport i dag i samma turnering. Den matchen spelas redan 15.00 i Umeå Arena för intresserade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.