Fagervall: ”Finns inga ursäkter”

Efter Asplövens seger mot Västerås med 4–2 passade jag på att ta ett snack med respektive lags tränare. Först ut, Joakim Fagervall vars Västerås alltså slutade sist i Umeå Hockeycup.

Tycker du att du fått ut det du ville av helgens två matcher?
– Nej, det har jag inte. Vi har egentligen inte spelat i någon av matcherna, bara första tio mot Björklöven och den första perioden mot Asplöven. Vi har mest fått träna boxplay, vilket har varit självförvållat. Vi har spelat djävligt odisciplinerat och sedan har det varit annat mycket skit. Jag är inte alls nöjd.

Ni är en av förhandsfavoriterna i Hockeyallsvenskan. Då kan man inte spela som i helgen?
– Nej, det är svårt att vinna hockeymatcher om man spelar med tre eller fyra utespelare i alla perioder. Visst är det två veckor kvar till premiären, men det spelar ingen roll. Det får inte se ut så här i någon match.

Varför blev det då så här i helgen? Motivationsbrist?
– Nä, jag vet inte varför det blev så här. Kanske tålde vi inte norrlandsluften eller något. Det finns egentligen ingen ursäkt. Spelarna spelar ju för en position i laget och alla har inte stärkt sina aktier i helgen. Spetsspelare som ska vara på isen i powerplay tog för många utvisningar och så.

Men ni ska vara ett topplag?
– Vårt mål är en plats i kvalserien till SHL. Sedan kan ju allt hända i en kvalserie.

Kommentarer om Asplöven och Björklöven som ni mött i helgen?
– Björklöven hade show i 55 minuter mot oss och ägde matchen. Det är ett stabilt lag med stabila spelare. Asplöven var inte lika bra som Björklöven, men även de ett skridskostarkt lag. Nej, men det är två bra lag som spelar en frejdig norrlandshockey.

Vad säger du annars om årets Hockeyallsvenska?
– Årets allsvenska är jämnare än förra året. Det finns inget klassiskt bottenlag i år.
Leksand är inte kvar heller och de var ett väldigt starkt topplag. Överlag är det jämna lag, sedan om serien är bättre än förra säsongen eller inte är svårt säga. Men den är definitivt jämnare. Alla kommer slå alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.