Kenttä: ”Tror på Djurgården, Rögle och Björklöven”

Näste man till rakning är Asplövens tränare och sportchef Per Kenttä. Asplöven förlorade i går mot Vasa med 3–6, men vann då i dag i stället rättvist mot Västerås med 4–2 och slutade därmed trea i Umeå Hockeycup.

– Det blev två matcher med helt olika sidor från vår sida. I går var vi jävligt veka och jag vet inte vad det berodde på, men Vasa var mycket bättre och vann rättvist.
– I dag vaknade vi en annan sida och vann fullt rättvist. Visserligen blev matchen lite sönderryckt, men vi visade ett bra powerplay.

Västerås kändes lite griniga både i går och i dag?
– Ja, de spelade lite på gränsen, ibland också över gränsen. Men det är bra att man visar känslor även i träningsmatcher så det blir likt vad som komma skall.

Har du fått de svar du ville ha i helgen?
– Det tycker jag. Luleåduon (Peter Cehlarik & Lars Bryggman) klarade sig bra och både boxplay och powerplay fungerade. Visst hade vi ett bottennapp i går, men kan vi lyfta oss och prestera som i dag kan vi även prestera i allsvenskan.

Er målsättning?
– Jag har sagt att vi ska ta fler poäng än i fjol (63 st) och sedan får vi se vart det bär. Det är klart man vill kriga bland topp sju, men det är väldigt tight och tufft om platserna. Det finns många bra lag. Allsvenskan är väldigt jämn.

Vilka lag håller du som favoriter?
– Jag tror på Djurgården och Rögle, men också på Löven där uppe. Björklöven har imponerat på mig oerhört. De ser stabila ut, bjuder inte på något och alla ser ut att ha hittat sina roller.

Och vad tror du om Västerås?
– De ska väl ha in några fler importer och blir säkert ett lag för övre halvan.

Ska ni värva något mer?
– Jag vet inte än. Vi söker efter en back och sedan får vi se om det blir fler Luleåspelare.

Ja, ni hade med Peter Cehlarik och Lars Bryggman i helgen. Blir de kvar över säsongen?
– Vi ska sitta ned med Luleå efter helgen så vi får se hur det blir.

Annars verkar du rätt nöjd med situationen i dagsläget?
– Absolut. Vi har ett härligt gäng och jag tror att vi kan överraska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.