Blixt: ”Nu kör vi så in i helvete”

Passade på att ta ett snack med Björklövens sportchef tillika assisterande tränare Jimmy Blixt efter genrepet mot Timrå, inte minst för att höra mig för om Modo-lånen, men också rent allmänt höra hans synpunkter efter försäsongen.

– Jag tycker att vi är ganska nöjda med vad vi uträttat under hela sommaren. Spelarna är bra tränade, bra förberedda. Alla har gått framåt fysiskt och de flesta även på isen. Det vi gått igenom på träningar har snappats upp bra och vi är stabila, vilket vi visat på träningsmatcherna. Jag var lite orolig för de spelare som spelat flera säsonger i ettan. Där kan man slarva lite utan märkas, vilket inte går i allsvenskan. Men det tycker jag vi har gjort fantastiskt bra.

Är lagbygget klart, eller dyker det upp fler namn under hösten?
– Det kan absolut dyka upp namn under hösten. Just nu jagar vi inget, men har dialoger med SHL-lag där det finns duktiga backar. Vi måste ju dock ha istid för dem också, men det finns några som kan rycka in.

Sju backar är i minsta laget?
– Ja, det är det. Vi spelar visserligen på sex backar. Till och med fem eller fyra backar går bra under en kortare tid. Vi har koll på backläget och det kommer inte behöva bli kritiskt. Vi sitter lugnt i båten än så länge.

Victor Öhman och Manuel Ågren från Modo spelade med er i kväll. Hur ser Modo-samarbetet ut?
– Det började ju för några år sedan när vi lånade ut Kalle (K-J Lundström) till Modo. Jag och Markus Näslund har sedan dess haft en dialog kring hur ett samarbete kan se ut. Båda är överens om att inte ha massa fina punkter följa, utan kan de hjälpa oss och vi dem så kan vi hjälpa varandra. Det är inte mer än så egentligen. Öhman och Ågren spelade med oss bara för dagen. Vi saknade en del forwards så vi pratade med Markus och fick låna de här två och en till om vi ville.

Under cupen förra helgen hade ni ju med Mikael Persson-Riis, numera Teg också?
– Jajamen, och vi kan säkert ha utbyten där med. Vi kollar ju självklart hur det går för Teg i deras matcher.

Kommer ni ha några så kallade ”namngivna spelare” som kan lånas in vid behov under säsongen?
– Jo, man får ju ha några namngivna förstaårsseniorer och det kommer vi ha.

Vilka då?
– Jag kommer inte att ge några namn.

Nästa torsdag börjar det på riktigt. Lär bli en svettig stämning?
– Ja, och det känns bra. Det kan gå lite hur som helst i början, men vi har en trygg grupp och litar på vårt grundspel. Vi har många som vart med ett tag och många hungriga spelare. Jag tycker att vi har en bra mix, ett bra bygge. Vi har mycket att godis att hämta, mycket kvaliteter.

Och nyförvärven har bidragit under försäsongen?
– Absolut, alla nyförvärv bidrar. Vi har ju inte så jättemånga nyförvärv för att ha gått upp en serie, utan har hela tiden de senaste åren satsat på spelare som skulle föra upp oss till allsvenskan och sedan finnas kvar som stomme i allsvenskan. Jag är nöjd med situationen.

Målsättningen är att inte åka ur?
– Målsättningen är att etablera oss och vi ska etablera oss på rätt sätt. Vi ska inte åka runt och vara rädda för att åka ut, utan vi vill etablera oss, spela en bra hockey och sedan bygga vidare. Kan vi nå högre är det positivt, men vi går in väldigt ödmjukt och har stor respekt för allsvenskan. Vi ska försöka vinna varje match. Målsättningen kan ändras, spelar vi bra och kommer en bit upp måste vi ju sikta högre, det går ju inte vara nöjd i sådana fall.

Du kör vidare på kombinationen sportchef/ass tränare. Känns det bra?
– Jag trivs som fisken i vattnet. Det är kanon och jag tycker att vi (Blixt tillsammans med Jens Öhman och John Lind) funkar väldigt bra ihop, vi har en extremt lika syn på hockey.

Finns det något du vill säga till fansen innan det drar igång?
– Jag vill tacka för allt stöd i ettan. Det hjälpte oss framåt och gjorde oss till en attraktiv klubb att komma till. Nu kör vi så in i helvete.

En kommentar

  1. Fred

    Tycker löven kunde släppa fram egna juniorer i såna här matcher istället för modojuniorer. Eller kanske lägga ner juniorverksamheten och lägga pengarna på spelarköp i framtiden. Förstår ej vitsen med att ha två juniorlag om man inte tänker släppa fram dom och ge dom chansen. Fjärdekedjan i A-laget borde kunna ge plats åt 2-3 juniorer om man tänker sig någon återväxt från egna led.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.