Öhman: ”Svårt för domarna att hitta rätt nivå”

Som ni vet har det varit många utvisningar hit och dit under försäsongen, inte minst i går under Lövens match mot Timrå. En stor anledning till det är de nya direktiven som domarna har fått. Det ska vara hårdare tag mot filmningar, spelförstörande moment och även handlingar som rör spelarnas säkerhet. Björklövens tränare Jens Öhman är på sätt och vis förstående.
– Det blir svårt för domarna att hitta rätt nivå, men det gäller för dem att vara konsekventa. Ibland är det svårt att veta vad man riktigt får göra, men det är också viktigt att poängtera att reglerna inte har ändrats, utan bara bedömningsnivån, säger han.

Ni funderar kanske förresten varför Alexander Sundström inte fullföljde matchen igår.
– Jo, han klev av. Men det var en försiktighetsåtgärd, säger Öhman.

Och som ni har hört flera gånger tidigare var det likadant med Nicklas Johansson, William Quist och Stefan Öhman.
– De är i träning. När det gäller Mats Lavander så har han ett par veckor kvar med gips, men sedan kommer det ju ta ytterligare tid för honom att komma igång igen.

Mats Lavander, som alltså kommer vara lagkapten när han kommer tillbaka vilket Linus Boström, tillfällig lagkapten, pratar om här.

En kommentar

  1. janne

    Jättetråkigt med Lavander men nu får en par andra killar kliva fram i serieinledningen och visa Grönagula Hjärtan! Att slå Malmö vore helt underbart och jag tror att Löven vinner med 4-2. Vilket publiktryck det lär bli. Härligt och jag ska pussa på TV10 från kl. 18.45…tihi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.