Otterhall tippar

Innan Gustav kommer hem och återtar fattningen av bläck och fjäder måste jag naturligtvis komma med ett förslag till hur jag tror att Hockeyallsvenskan 13/14 slutar. Jag började med ett utkast för några dagar sedan, men har flyttat om och ändrat om i tabellen flera gånger.

Hockeyallsvenskan 13/14 kommer bli ett riktigt getingbo. Som många redan antytt finns det inga direkt bottenlag och kanske inte heller jättegivna topplag som exempelvis Leksand var under så många år. Serien kan med andra ord sluta lite hur som helst och förmodligen kommer det inte alls skilja så många poäng från att vara med och slåss om en playoffplats till kvalplats nedåt i seriesystemet.

Som etta har jag placerat Djurgården. Tycker de ser intressanta ut, både truppmässigt och sett till prestationerna i European Trophy. Ingen given etta som sagt, men jag väljer ändå att sätta dem där. I övrigt känns Malmö och Rögle som två kvalserielag.

Därefter börjar det verkliga getingboet. Lagen mellan 4-9 skulle kunna byta plats kors och tvärs och det skulle ändå se rimligt ut. Jag och flera av er andra har ju fått tillfälle att se bland annat Västerås och jag kan faktiskt inte se hur det laget ska kunna klara av att vara i den absoluta toppen, hur mycket de än värvar. Det krävs mer än bra spelare (på papperet) och av det jag har sett, och hur laget har gått på försäsongen (nästan bara förluster) känns det som att VIK har mycket kvar innan man har svetsat samman spelarna till ett lag. Jocke Fagervall har riktigt mycket att jobba med innan Västerås kan komma att hävda sig på riktigt i den här serien. Jag kommer inte förvånas om Västerås rent av är på undre halvan efter 10-15 omgångar, men därefter lär man bli starkare.

För Björklövens del kommer mycket att handla om att ta poäng på hemmaplan. Alla vet hur tufft det är att spela i Umeå Arena mot Löven. Jag tror att Löven kan komma att snitta 2p/match hemma i ”ladan” och lyckas man även skrapa in några poäng här och där på bortaplan kan det räcka till playoff. Men ödmjukhet är ledordet och allt handlar egentligen om att inte åka ur serien.

I det nedre skiktet av tabellen tror jag att bland annat Timrå kommer hamna. De känns inte alls heta och har enligt mig en för svag trupp i en alldeles för tuff allsvenska. Det ska till att juniorerna levererar ordentligt för att man ska ha chans på playoff-plats.

Pop-laget Karlskrona bör kunna klara sig undan bättre än vad man gjorde i våras när laget slutade sist långt bakom resterande lag. Väl i KS till allsvenskan var det ju också på håret att man klarade sig kvar. Troligen har man lärt sig ett och annat till i år även om laget till stora delar är utbytt.

Jag tror också, eller snarare hoppas, att Asplöven klarar sig kvar även i år. Det är häftigt med ett lag från Haparanda i den här serien, så är det bara. Tycker att laget ser helt okej ut, trots tre tunga tapp i Trukhno, Sandström och Hållberg. Bland andra Simon Olsson ser jätteintressant ut.

1. Djurgården
2. Malmö
3. Rögle
– – –
4. Södertälje
5. BIK Karlskoga
6. Västerås
7. Björklöven
– – –
8. Oskarshamn
9. Mora
10. Timrå
11. Karlskrona
12. Asplöven
– – –
13. Troja/Ljungby
14. Almtuna

En kommentar

 1. GrönGult

  1. Rögle
  2. Södertälje
  3. Västerås
  – – –
  4. Djurgården
  5. BIK Karlskoga
  6. Oskarshamn
  7. Björklöven
  – – –
  8. Malmö
  9. Mora
  10. Karlskrona
  11. Timrå
  12. Almtuna
  – – –
  13. Troja/Ljungby
  14. Asplöven

  Tror att serien blir jämn och målet måste vara att hålla sig kvar för Lövens del, jag tror också att Malmö i vanlig ordning misslyckas trots ”ett på pappret” riktigt bra trupp (kan vara en ren önskan med -:) ) Västerås tror jag blir bättre och bättre allt eftersom tror inte att vi får se ett så dåligt vik som mot Löven i träningsmatchen. men men serien kommer med all säkerhet ha stora skrällar i såväl toppen som botten och jag tror att skador och bredden avgör tillslut. I Lövens fall tror jag att vi är bra mycket bättre än många törs tro på och jag tror att William Qvist, Victor Ekeståhl-Jonsson, Andrew Raycroft och Kim Karlsson blir de stora positiva spelarna i år, bara de nu får vara hela förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.