Fint folk kommer sent..

Nu är jag tillbaka i Umeå igen.

Lagom till den allsvenska seriepremiären i morgon.

Detta efter min sista semester på ett tag. Nu är det hockey som gäller för det mesta.

Tack till Otterhall som rattat skutan på ett utmärkt sätt medan jag förlustat mig i söderland.

I dag står lövens träning 15.00 på schemat, med en träningsrapport och lite surr som bloggplan.

Men, före det så kan jag ju inte vara sämre än Otter så här har ni mitt Allsvenska tips:

Rögle har enligt mig det på pappret starkaste materialet. Visst man har inte imponerat på försäsongen men både Nylander och Lilja kommer att vara rejäla tillgångar i Allsvenskan. Dessutom har Rögle varit ett topplag i Allsvenskan de senaste åren när de inte spelat i elitserien.

Djurgården går lite mer under radarn i år, med kanske inte lika många klassiska Djurgårdsprofiler i laget. Det kan gynna tror jag. DIF har imponerat i European Trpphy och har ett ruggigt hemmastöd (och bortastöd för den delen).

Oskarshamn har gjort ett par riktiga spetsvärvningar och jag tror att det blir seriens överraskningslag.

Malmö floppar av tradition och får bevisa mig motsatsen,

Västerås ser oväntat svaga ut med tanke på värvningarna. Där lär det nog ta ett tag att spela ihop laget, men visst borde det finnas en ruggig potential där egentligen?

BIK och Södertälje har härjat i toppen och har fått behålla mycket. Lär bli kvar topp sju.

Björklöven kommer att vara hemmastarka och jag tror att man knackar på en playoffplats. Försäsongen ha visat att Löven absolut inte är någon nykomling att ta lätt på. Det som talar mot är att laget delvis saknar en utpräglad målskytt, men också att ett par nyckelspelare är skadebenägna. Kan Andrew bli så bra som han kan vara, då kan Löven komma ännu högre, men jag nöjer mig med åttonde plats.

Timrå och Mora känns som två ganska menlösa lag i fattiga klubbar som kämpat med ekonomin. Mellanår för båda skulle jag säga.

Asplöven har visserligen tappat bl.a. Trucken och Lucas Sandström men har värvat bra och lär utnyttja samarbetet med Luleå. Det är inte lätt att komma till Happis, det vet Löven bl.a. Jag tror laget räddar kontraktet med hyfsad marginal.

Karlskrona fortsätter att satsa. Fick ingen lugn och ro i fjol. Nu tror jag att Janne K ska kunna hitta det. Då klarar Karlskrona sig från en negativ kvalserie. måste plocka många av sina poäng hemma känns det som.

Almtuna var riktigt dåliga i fjol och vad jag kan ser lär dom inte bli bättre i år. Både back och forwardssidan ser ut att vara fyllda med utfyllnadsspelare. Patrik Nevalainen behöver inte gråta över att han lämnade/inte fick nytt kontrakt av Almtuna.

Troja har ingen riktig spetskompetens att tala om. Dock är det ett lag som kämpar hårt. Har tippats så högt som åtta av vissa förståsigpåare. Jag tror att det blir negativ kvalserie för smålänningarna.

1. Rögle
2. Djurgården
3. Oskarshamn
– – –
4. Södertälje
5. Malmö
6. BIK Karlskoga
7. Västerås
– – –
8.Björklöven
9. Timrå
10. Mora
11. Asplöven
12. Karlskrona
– – –
13. Troja/Ljungby
14. Almtuna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.