Vägde lite för lätt

Johan Lööf som fotograferar åt Löven men även för Pic Agency sa det på ett bra sätt.

– Man är lite lurad på grund av förra året. Det finns hela tiden i bakhuvudet att Löven vinner tillslut. För det gjorde dom i fjol hela tiden, sa Johan när det stod 2-2.

Så var det i fjol. Inte i år.

Nu var det Malmö som stod för motståndet och då räcker det med att en back (Martin Johansson i det här fallet) inte tar tillräckligt med djup och en kontring blir till ett avgörande 3-2 mål för Malmö.

Man kan prata om små marginaler, stolpträffar, chanser hit och dit, men i slutändan känns Malmö som ett tyngre hockeylag än Björklöven.

Absolut inte bättre, men tyngre.

– Det var backsidan som avgjorde idag. Malmö har tio centimeter och 15 kilo mer per back, sa TV10s expert Harald Lückner i TV medan jag Gunnar Johsson, och Mats Wennerholm från Aftonbladet stod och väntade och lyssnade.

Han har rätt.Malmö såg lite tryggare ut och tyngre.

– Vi var lite plottriga och överkonstruktiva, uttryckte Stefan Öhman det hela.

Alla tre baklängesmålen kom efter individuella misstag och Jens Öhman uttryckte sig bra om detta:

– Vi har pratat om det och att vi inte har råd med misstagen, men man måste få uppleva det också.

Det är en annan sak att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher,

Sett till totalt antal chanser skapade Björklöven fler och sett till hela matchen förde Löven spelet fler minuter än Malmö.

Det är starkt mot ett tippat topplag.

Blir Löven bara lite mer noggranna och lite tuffare framför egen kasse då tar man hem en sån här match.

* * *

Om vi ser till spelarkritik så var Lucas Sandström pigg och jag tycker att även Alexander Sundström stod upp bra och spelade bra alla byten han fick i boxplay. Andrew Raycroft var tät efter isen och kan inte klandras för målen.

Stefan Öhman som varit lite osynlig tidigare var bättre och tog ett steg framåt.

Kedjan med Jon Palmebjörk, Olof Mårs och Viktor Ekeståhl-Jonsson var jag positivt överaskad av.

Där det var lite sämre var just på backsidan.

Martin Johansson blandade fint offensivt spel, med sämre defensiva ingripanden. Acke Hellström försökte tackla och kom fel på 1-1 målet, gjorde en misslyckad stötning på det 2-1 mål som dömdes bort och Per Hållberg såg ovanligt fipplig ut med pucken.

Alla tre kan bättre

* * *

4566 personer – Skumt nog så känner jag mig lite missnöjd med publiksiffran. Jag hade trott på 5000, men man har blivit galet bortskämd. Det är bara så. Stämningen var dock riktigt bra GD gjorde ett helgjutet jobb.

Var det bara jag som saknade elden när Löven kom inåkandes?

Den nya filmen med bilder från i fjol till ”We are soldiers” var riktigt grym. Det svartvita introt blev jag inte lika såld på. Jag gillade fjolårets bättre. Framförallt för att det ackompanjerades av ”Greyhound”.

Det är ändå lite coolt med tv-sändning. Det är då man inser att Löven har kommit tillbaka till en högre nivå igen. Mest imponerad rörande tv-sändningen var jag av kameramannen med jeans som åkte baklänges på isen när Niklas Jihde skulle intervjua Jon Palmebjörk i första periodpausen.

* * *

Asplöven fick spå av Karlskrona hemma med 6-0. Hoppsan Kerstin vilken premiär. Då ska det sägas att Haparandalaget vann skotten med 33-28. Ingen effektivitetens dag för Apslöven direkt.

Jag tippade Almtuna sist i serien. 2-8 i premiären mot Mora. Undra hur länge det dröjer innan krisrubrikerna kommer i Uppsala.

BIK – Oskarshamn 5-2. Noterbart: Russ Moyer var inne på två av baklängesmålen för IKO.

* * *

Det får bli nog så. Kanske kan gräva fram något mer citat eller några tankar från matchen i morgon.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.