Oskarshamn – en knepig resa

Har varit tyst här på bloggen sedan Malmömatchen, men det går ju inte längre.

Vi måste ta avsats mot Oskarshamnsmatchen i morgon.

Jag surrade med Jens Öhman tidigare i dag. Det fanns nämligen något att hänga upp det hela på. Under upptaktsträffen svarade Jens på frågan om vilken bortaresa som han tyckte var värst. Svaret var Oskarshamn.

I tidningen finns en mindre artikel om detta i morgon. Jag tänkte att jag bjuder på hela intervjun uncut här.

Oskarshamn är alltså jobbigaste bortaresan. Vad gör den speciell?

– Vi har ju ganska tätt mellan matcherna i serien och Oskarshamn ligger lite illa till geografiskt. Ska man åka buss från Arlanda är det typ 40 mil. Det är en balansgång mellan att komma med bra förberedelser till matchen mot Oskarshamn, men ändå inte glömma bort matchen efter. Därför åker man gärna en bit direkt efter matchen så att det inte blir så lång resa nästa dag och man kommer hem jätteseg, men ändå åker man inte så långt att man inte får sova tillräckligt länge. Just det, med den långa resan till flyget gör Oskarshamn knepig som spelort.

Hur har det blivit den här gången?

– Vi åkte ned på morgon i dag (söndag) och stannar sedan i Norrköping där vi tränar. Nu har Vita Hästen match, så vi tränar i deras B-hall. Sen bor vi här då det inte finns någonstans att bo i Oskarshamn då dom renoverar kärnkraftverket där just nu. Så vi åker tillbaka till Norrköping efter matchen. Vi åker ned dit imorgon (måndag), tränar på förmiddagen och sen spelar vi matchen på kvällen.

Hur mycket påverkas spelarna när det blir så här?

– Dom är så vana vid att resa till matcher, så dom tänker inte så mycket på det. Men som ledare blir det lite tricksigt. Jag vill ju att spelarna ska ha så bra förutsättningar som möjligt så då lägger vi lite extra tid på planering en sån här resa.

Inför Malmömatchen sa du att så här tidigt på säsongen är det nästan ingen idé att kolla på motståndarna utan man fokuserar på sitt eget spel?

– Självklart har jag en viss koll på Oskarshamn. Dom har kvar samma tränare som i fjol och Stefan spelade där så en del vet vi, men sen har dom bytt 14 spelare och då är det ingen idé att sätta sig och kolla på matcher från ifjol direkt. Vi kommer att fokusera på vårat eget spel. Vi förändrar i grunden aldrig vårat spel oavsett motståndare, bara detaljer.

Oskarshamn känns som ett starkt lag på pappret även om dom inledde med förlust. Vad säger du om motståndarna?

– Dom har helt klart ett bra lag. Flera av nyförvärven har bra meriter och laget i sig är bra. Så är det visserligen med alla lag i serien. Det finns inget lag där vi kan spela dåligt eller komma med felaktig inställning och ändå vinna. Det kommer att krävas fullgoda insatser för oss. Annars blir det tufft.

Vad tar du med dig från Malmömatchen senast?

– Det var bra för oss att känna att vi var med i matchen och kunde ha vunnit även om vi inte var nöjda med prestationen som helhet. Det var en del misstag som vi måste slipa bort och det har vi pratat om. Vissa saker kommer att ta lite tid. Vi kommer från division I och spelarna som inte varit här förut eller inte på ett tag måste vänja sig vid det högre tempot och den högre nivån. Den stora skillnaden är att du inte får så många chanser utan måste sätta de du får.

Ni kom inte in på returerna mot Malmö. Hur ska ni göra det?

– Som vi sa efteråt. Vi måste bli lite mer hänsynslösa. Vi möter stora spelare och då kan man inte vara snäll

Hur ser laget ut. Är det samma skadesituation som senast?

– Mats och Nicklas spelar inte. Annars är alla med.

* * *

Sportnu.se liverapporterar naturligtvis matchen i morgon för er som inte har Allsvenskan Play eller inte har möjlighet att se matchen. Det är undertecknad som sköter rapporten.

* * *

Noterbart:

Teg som jag tror kommer att tillhöra toppen av division I i år vann i premiären mot Kiruna med 3-1.

Jesper Ericson gjorde 1-0, Micke Persson-Riis 2-1 (asisterade även till 3-1) och Daniel Palmebjörk 3-1.

För Jeppe, Micke m.fl blir det nog en kanonsäsong där dom får ta ansvar, men det måste vara annorlunda att spela i samma serie som i fjol, men i en helt annan verklighet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.