Oroade mig helt i onödan

Backspelet – check!

Andrew Raycroft – check!

Kontroll på Västerås – check!

Jag oroade mig helt i onödan.

Det var sannerligen ett Björklöven med fokus på att göra saker rätt och inte bjuda på något som spelade mot Västerås i Umeå… förlåt mig T3 Center ikväll.

– Vi gjorde en gedigen insats över 60 minuter. När vi skulle vara kreativa var vi det, när vi skulle chippa puck gjorde vi det. Tidigare har vi gett motståndarna så många spelvändingar. Nu gjorde vi egentligen bara två misstag. Det ena straffade dom oss på och gjorde mål, det andra redde vi ut, sa Jens Öhman efter matchen.

Självklart betydde den fina starten med två powerplaymål en hel del.

Jag tror att det gjorde Västerås lite rädda. Dom våga inte spela lika fysiskt när dom hade släppt in två mål i bp. Dom ville inte göra det här till en special temas match, sa Jens och tillade.

– Det gäller att ha heads up när vi möts nästa gång. Det kommer att smälla då.

* * *

Spelarkritik:

Stefan Andersson har varit den genomgående bästa spelaren i Löven de här tre allsvenskan matcherna. Han är ett ständigt hot offensivt med sitt lugn, kontroll och sitt skott. Han gjorde mål i gen och defensivt stod han får en del riktigt bra brytningar.

Kim Karlsson har en fart och en irrationalitet som gör att det ser ut som att de andra spelarna står still. Ett tag kändes det som att det blev farligt varje gång han var på isen.

Olof Mårs är tillsammans med Linus Boström den som ska vara där framför målet och raka in returer. Han har inte tagit sig dit tidigare, men nu var han där han ska vara och då blir det mål.Som Gunnar Johnsson uttryckte det Han är så oteknisk att han inte kan skala en apelsin utan gaffel, men mål kan han göra.

Lyssna på min videointervju med Olof här.

* * *

Angående returer så sa ex-lövet Joakim Fagervall så här efter matchen.

– Vi släppte inte in två mål på returer under hela säsongen i fjol och nu gjorde vi det två gånger i dag. Det är inte okej.

– Björklöven gjorde en bra insats. Dom fick oss att skjuta utifrån genom att ligga i skottlinje och täcka skott hela tiden. Jag vet inte hur många skott vi har utanför och i täck i dag, men många var det.

Om Andrew Raycroft sa han så här:

– Det är för tidigt att bedöma honom. Ge killen tio omgångar så kan man säga något om hans spel. I dag var han bra. Han tog allt han skulle och lite till. Målet är inte så mycket att säga om. Jeremy är en av seriens bästa avslutare.

* * *

Angående Jeremy Williams (som är en grym spelare, så är det) mötte jag honom i katakomberna. Han spelade ju tillsammans med Andrew Raycroft i Toronto. Det här hade han att säga.

– He had a really good game, but i got one on him.

Raycroft gjorde sin bästa seriematch helt klart.

Visst han kom lite lågt ned i sidledsförflyttningen på målet, men det var ett bra avslut.

Han hade en räddning på ett annat av Williams skott som var på väg mot krysset när plocken han först dit.

En insats som förhoppningsvis var lite av det som Löven betalar Andrew för även om Jens inte ville hålla med om att han varit dålig.

– Vi har inte gjort det så lätt för honom. Mot Oskarshamn fick han tre frilägen mot sig bara i första perioden.Det är inte att vara snäll mot en målvakt det, sa Jensa.

Jag ville prata med Andrew efter matchen, men först när jag frågade efter honom var han i duschen och en stund senare hade han åkt hem…. surt! Får ta det en annan gång.

* * *

Från ett löv till ett ex-löv. Marcus ”Messy” Jonsson.

Nu snurrade ju Västerås på sin transatlantkedja typ vartannat byte, men en bunt byten fick även Messys kedja.

Och vad han än gjorde var alltid Acke Hellström på isen och gjorde livet surt för honom. Var det inte en tackling så bara knuffade han omkull honom.

– Det är så han gör när han känner motståndaren. Då vågar han hålla på så, sen är han ju så djälva stark  att man inte kommer undan, sa Messy om Ackes små överfall.

Han var en av de gladare förlorarna jag träffat på ett tag när han satt där och surrade med Neva.

– Det är helt underbart att Löven är tillbaka på den här nivån. Det var sjukt kul att få komma hem och lira, sa Messy.

* * *

Slutgiltigen.

Vad betyder segern?

Mycket! Nu kan Löven spela mer avslappnat på fredag.

Sen några konstaterade:

1. Teg vann igen. Visserligen mot Vännäs, men Mikael Persson-Riis 1 mål, 1 ass, Jesper Ericson 1 ass. Killarna levererar. Jag har sagt det tidigare Teg kommer att bli bra och dessa två herrar kommer att leverera.

2. Vad sysslar Karlskrona med? 4-0 mot Södertälje. 14-0 på nio perioder. Helt galet utom all verklighet.

3. Rögle noll poäng efter tre matcher. Hörde jag KRIS!!!!!

En kommentar

  1. john

    Oerhört skön seger. Quist får ta på sig målet en del då han duttade i mittzon (i övrigt skötte han sig bra).
    Förresten, du vet väl att maxgränsen fortfarande är 6000 pers i Centret men att det är löven själva som satt ”ett tak” på 5300?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.