Möte med seriens sämsta lag

I samtliga matcher hittills har Björklöven gått in som underdog.

I matcher där alla kunnat säga.

– Det där var ju en på pappret svårt match…

– Det var ju mot ett tippat topplag…

I kväll är det annorlunda. Björklöven är favoriter mot vad jag anser är Allsvenskans sämsta lag.

Det här är en match som Löven bara ska vinna. Sånt är alltid farligt.

Varför är då Almtuna inte så bra?

Man kan humoristiskt säga att klubben bytt bort de flesta bra spelarna i laget och fyllt på med ingenting….

Sanningen är att Patrik Nevalainen var lagets fjärde bästa poängplockare med sina 21 assist, bäste målskytten Mattias Guter lämnade redan under fjolårssäsongen för Djurgården och Ludvig Blomstrand spelar numera i AHL.

SHL-lånen Alen Bibic (Leksand) och Simon Lööf (Brynäs) är bra för defensiven, men offensivt har det inte tillkommit mycket att tala om. Joakim Högberg som öste in poäng i fjol i Piteå hoppas Almtuna en del på… så ni hör ju.

Almtuna har visserligen värvat Erik Hanses som puckmotare längst bak, men den förre Leksansmälvakten är skadad i minst fem matcher till.

Kvar med kvalitet offensivt är lagkapten Daniel Hermansson (19+15 i fjol) och Fredrik Vestberg (9+30 i fjol). Den duon ska bära Almtuna offensiv.

Hittills har det inte gått så bra:

2-8 mot Mora, 1-2 mot Timrå och 2-5 mot Södertälje.

* * *

Vad har då sagts inför matchen då?

John Lind till Björklöven.com

– Almtuna har ju förlorat sina tre första matcher och kommer antagligen komma ut ganska desperata med en press på sig att ta poäng och allt vad det innebär. Vi kommer definitivt möte ett lag som kommer sälja sig dyrt, det är vi förberedda på.

Patrik Nevalainen till VK/Folkbladet

– Det känns lite tveeggat att möta den borta. Speciellt som det är ganska många spelare kvar sedan jag var där. Det gäller bara att jobba på som senast. Deras publik brukar inte vara så bra när de förlorar och det hoppas jag de gör igen.

Jens Öhman till VK/Folkbladet

– Vi ska fortsätta att göra rätt saker, då fortsätter poängen att komma. Förhoppningsvis kan vi fortsätta vårt fina spel i både powerplay och boxplay också. Vi kommer att möta ett revanschsuget lag ikväll.

Almtunas tränare Niklas Eriksson till UNT

– Vi skulle behöva en framgång, helst redan mot Björklöven. Vi måste hitta tillbaka till det spel vi hade i träningsmatcherna när vi jobbade för varandra som ett lag. Där är nog lösningen.

* * *

Nicklas Johansson är tillbaka nu, Han gjorde ett par ströbyten sist och det såg bra ut.

Frågan är om han inte tar plats med Linus Boström och Macke Lundberg i Lövens checkingline igen. Wille Quist passar inte riktigt i en sån kedja. Frågan är då vem som blir extraforward.

Ska jag tippa blir det Emil Wrenman. Inte för att han har varit dålig utan för att han värderas ganska lågt. Det har man visat genom lånen till Teg och att han ställts åt sidan när alla varit tillgängliga under försäsongen.

Ett sidospår: I slutändan är det dock så att alla ser potentialen i William Quist, men om han inte får ut den på match och sitter på ett utgående kontrakt borde man nästan satsa på Emil i en fjärdekedja istället för Wille som då blir extraforward. Egentligen ska  Wille spela i en första eller en andra om man ska få ut det han kan av honom.

När Wille spelade med Kim och Lucas var han klart bättre. Så frågan är: Vill jag peta ned Alex Sundström till en fjärdelina med Ekeståhl och Ledin för att se om Quist ska få ut sin potential? Svår fråga det där.

Alex kommer dock tvingas flytta på sig i vilket fall som helst när Lavander kommer tillbaka.

Jag vill inte att Wille ska bli extraforward nu, men om det inte släpper för honom så lär han hamna där.

Det är många matcher att spela och många skador som ska ställa till det, men det är en intressant fundering med alla spelarna tillgängliga. Då är nog Wille Quist och Emil Wrenman extraforwards. Vad är altenativet? Ledin kanske.

* * *

Tillbaka till kvällens match: Kan Björklöven bara hålla sig ödmjuka inför uppgiften och leverera en insats med lika få misstag som mot Västerås så ska det bli seger. Det finns för mycket kvalitet i Löven.

Bjuder man på halsbrytande missar som mot Malmö och framförallt Oskarshamn. Ja då blir det full huggning.

3 kommentarer

  1. Lars-Åke Ling

    Att flytta spelare hit o dit kan väl ge lite effekt.Det som behövs är två bra backar,vilka som då får flytta på sig får framtiden visa.Då tror jag att Löven kan kriga om plats 1-5.Så bra är dom.Med nuvarande spelarmaterial håller man sig kvar, inget mer.

  2. frågande

    Undrar om vi har samma syn på hockey…
    Quist eller wrenman som extragubbe? Suck… Båda dessa killar är hundra gånger bättre än Ledin, Nicke Johansson, Marcus Lundberg (den siste ska spela boxplay) så va fan, inte låta nån dålig lira enbart för att dom är ”från Umeåååå”
    Pinsamt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.