Ex-lövet regerar i Teg

mikael_persson-riis_bjorkloven Tegs SK säsongen 2013/2014

 

Foto: Elite Prospects & Tegs SK

Mikael Persson-Riis fick lämna Löven efter förra säsongen. Inget jättekonstigt med det. Han var en av spelarna som hängde på gärdsgården. Med studier kvar på Umeå Universitet blev det Teg för 26-åringen.

Innan Riis kom till Löven öste han in poäng i Skövde och nu gör han det igen. Sju poäng på fyra matcher har det blivit i Teg. I går gjorde han ett nytt mål borta i segermatchen 3-0 mot Kovland.

Det är egentligen inte förvånande att han är bra på den här nivån, men ändå imponerande att han börjat leverera på en gång.

Teg har vunnit tre av fyra matcher och bara tappat poäng borta mot Sundsvall. En bra start för lövens ”farmalag”.

Hur skulle då Persson-Riis klara sig i Allsvenskan?

Rätt bra menar jag. Visst han är liten till växten, men galet vältränad och stark. Enligt Jens Öhman var han överlägsen på alla snabbhets och explosivitetsövningar på barmarken under sina två år i Löven. Han skulle fungera i en tredje eller fjärdelina i Allsvenskan. Dock så petar han inte så många i dagens Löven.

Även Jesper Ericson har gjort det bra i Teg under inledningen och i mina ögon är det just den typen av spelare Löven ska låna in vid skadeproblem – alltså ex-löv i Teg. Det föredrar jag framför Modo. Har Löven backproblem, låna då Isak Ahrling eller Jesper Ericson.

Jag slog en pling till Persson-Riis för att kolla läget.

Tre segrar på fyra matcher. Hur har inledningen varit för Teg tycker du?

– Vi har haft en bra inledning och är nöjda med den. Naturligtvis hade vi velat slå Sundsvall också, men vi får ta dom nästa gång. Men vi är inte förvånade. Vi har ett bra lag, har spelat bra i träningsmatcherna och är vältränade så det är inga konstigheter egentligen att vi inlett bra.

Hur bra är Teg i år. Hur högt kan ni placera er i serien?

– Vi siktar på att komma topp tre och att gå till playoff. Vi har ett bra lag och ska vara med i toppen. Det känns som att vi har alla typer av spelare som behövs på alla positioner och att vi har en bra bredd också så om vi bara presterar som vi ska, borde vi vara med där uppe.

Sju poäng från din klubba. Hur känner du över din egen insats så här långt?

– Ibland flyter det bara på och så har det gjort nu. Jag spelar med Fredrik Sandström och med Daniel Palmebjörk som båda är duktiga spelare och det samarbetet har fungerat bra. Sen ar jag fått mycket istid och även fått spela i powerplay. Det hjälper ju poängproduktionen.

Hur skiljer sig din roll i Teg jämfört med i Löven i fjol?

– Jag hade en ganska offensiv roll i Löven också, men jag spelar mer i powerplay och har mer istid totalt sett i Teg. Min spelstil däremot är likadan oavsett var jag spelar.

På vilket sätt är det annorlunda att spela i Teg i allmänhet?

– I fjol i Löven kändes det som att alla lagen var extra taggade att spela mot Löven. Det var speciellt att möta oss. Därför körde dom lite hårdare, smällde på lite mer just mot oss. Så är det inte riktigt i Teg. Man kan bli lite underskattat som lag vilket aldrig hände i Löven. Sen är det naturligtvis mindre folk runt omkring med Teg, men jag trivs jättebra i Teg just nu.

Blev du besviken när det inte blev allsvenskt spel med Löven?

– När man varit med och tagit upp ett lag till en serie så vill man självklart vara med, så en liten besvikelse var det, men så är hockeyn. Jag är nöjd med min insats. Jag gav allt på både träning och match, men det är konkurrens om platserna. Jag är absolut inte bitter mot Löven utan tacksam för de åren jag var där. Nu kom Teg och frågade vilket inte var något att tveka på så det känns jättebra. Jag trivs bra i Umeå som stad, jag pluggar här och då kändes det perfekt.

Har du följt Björklövens spel i Allsvenskan?

– Jag har sett alla matcher utom Västerås hemma som krockade med våran match mot Vännäs. Det är ju så praktiskt att alla matcher går på tv eller web-tv. Det har sett ganska bra ut. Det känns som att Löven haft lite otur och kunde fått med sig någon fler poäng. Jag tror att dom kommer att göra en bra säsong. Jag kommer att följa Löven och hoppas att det går bra för dom.

* * *

Efter Almtunamatchen var det vilo/resdag i lördags och sedan träning i går mitt på dagen.

I dag tränar Löven 15.00.

Det brukar visserligen vara lugnt dagen innan match, men jag tänkte ta en lov förbi T3 Center.

Ett snack med poängligaledaren Jon Palmebjörk är på sin plats. Sedan blir det naturligtvis en träningsrapport.

En kommentar

  1. Tom

    Persson-Riis tycker jag håller allsvensk klass. Bättre än ett par av de forwards som nu spelar i Löven. Perfekt att låna in om det skulle bli skador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.