Jens Öhman ”Vi har ändrat hur vi tränar”

För er som läser vk.se har ni sett att jag intervjuade Jens Öhman i går.

Det mesta kom med i texten, men två intressanta saker sparade jag till bloggen:

Så här lät ordväxlingen:

Jens – Vi spelar likadant som vi gjorde innan vi vann dom här tre matcherna, men det går säkert att se på spelet att vi har vunnit och att vi agerar annorlunda i vissa situationer nu med det självförtroendet man får av att vinna.

Gustav: – Det syns på träningen i dag att ni har vunnit ett par matcher. Det är skillnad mot för två veckor sedan.

Jens: – Det kan också bero på att i lagt om hur vi tränar de senaste två veckorna. Vi har dragit ned på det taktiska kraftigt och fokuserar mer på fart, teknik och det mer individuella. I början av säsongen behövdes det att vi körde mycket taktik, men nu när den satt sig så passar det här bättre.

Intressant helt klart. Jag undrar vad den här mindre taktiska träningen fått för effekt. Det blir mer tempo och mindre som ska gnuggas in. Det kanske är det som är nyckeln när det går dåligt att inte tänka för mycket?

* * *

Sen har vi då nästa ordväxling.

Gustav: – Jag satt och kollade ett tag medan första powerplaylinan tränande på PP. Dom pratade om att dom hade en del nya egna idéer och Stefan snackade en hel del och styrde och ställde en del. Han verkar vara en hockeynörd. Är ni hockynördar bröderna Öhman.

Jens: – Jo, men det vi är födda och uppvuxna med hockey. Pappa var spelare på elitnivå och sen hockeytränare i 15 år, farfar var landslagsspelade och hockeytränare. Sen var vår farbror tränade Modo. Vi har det i blodet. Det blir ganska många timmar hockeysnack i familjen ibland. Sen är Stefan väldigt taktiskt drillad. Dels har han varit med länge och har stor erfarenhet. Sen gillar han just special teams och i powerplay specifikt så spelar vi lite annorlunda beroende på vilken formation som är inne.

– Jag sätter ihop formationer som jag tror på. Som tränare går jag inte in och säger att ni ska göra så. Ibland vill dom stå på ett annat ställe än vad jag vill och då får man säga till, men i grunden så får dom spela som det passar dom bäst.

Intressant det där att han sätter ihop linorna, men sedan låter dom bestämma lite själv exakt hur dom vill lira.

* * *

Ni läser övriga delar av intervjun här.

3 kommentarer

  1. Micke

    som utflyttad umebo så är detta med vk plus helt sjukt. Men kanske bättre att vi skiter i att gå in på webben och kolla vk.se för snart kan vi väl bara se reklamen!!

  2. Tomas

    Vks undergång detta med sidor man måste betala för! Jag och många som jag känner bojkottar VK nu! Hörde med svärfar som jobbar på VK och det är ett omtalat och stort problem just nu, att folket sviker! Samtidigt förstår jag honom och även VK som vill få in pengar för jobbet de utför. Tycker det ändå är fel väg att gå! Staten borde ge pengar till alla seriösa nyhetsflöden som borde vara en rättighet i Sverige att få ta del av! det ska inte drabba de som har mindre pengar! dessutom är VKs plustjänst dyr i förhållande till de förhållandevis få tidningar som börjat med detta elände! De som sätter ut reklam i VK börjar också på ta en funderare på om det skall fortsätta! Nu låte det som om jag har insyn i alla branscher, men faktum är att jag fick kännedom av min svärfar att det är speciellt en stor aktör som dragit sig bort från VK som reklamplank och flera små som börjar svika!
    Fegt av VK att inte lyfta denna nyhet, men det kanske är känsligt?
    Räknar med att VK ser över helheten med priser mm snart, för vi läsare har redan svikit och kommer fortsätta så!

  3. Clabbe

    Även jag utflyttad men som tur är finns det ju så många fler forum än bara VK. Och om man vill kan man ju faktiskt betala för extratjänster. Själv satsar jag pengarna för att kunna se webbsänd hockey. Grymt bra men saknar förstås kassman 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.