Stefan Andersson ”uncut”

Jag intervjuade Stefan Andersson för vk/folkbladet i dag.

Vissa kanske redan har sett artikeln.

Han hade redan kört en 1,5 timmars sittning med Kassman,så vad gjorde då tio minuter med mig.

– Det var som att gå till psykologen. Jag är inte van att prata om mig själv så långe, sa Stefan till mig om intervjun med Kassman, eller Poddman som Fredrik Höög kallade honom.

Jag måste säga att Stefan Andersson är en av de mest lättarbetade spelarna jag stött på. Svarar ärligt och är alltid trevlig.

Dock så har han en vana att gå till gymmet efter match, så när jag väl kommer från presskonferenserna har han redan stuckit, så då får man intervjua någon annan. Det är därför jag inte kört någon video med honom

Hur som helst. Dagens intervju körde jag med diktafon och inte video.

Här är hela min intervju med Stefan ord för ord.

Brukar ni ofta stanna kvar så här och träna i er formation efter träningarna?

– Nej, det var nu som Stefan hade en ny idé om hur vi kunde göra i powerplay och då gick vi igenom det och så att alla har koll och att alla får komma med sina förslag.

Är det någon som bestämmer i eran formation?

– Nej, det är ganska öppet. Någon väcker idén också snackar vi ihop oss och det kanske inte alltid slutar som han hade tänkt sig, men vi hittar en bra lösning.

Hur känner du för den powerplayuppställningen ni har?

– Det känns som fem spelare som ska kunna producera. Nu har vi fått chansen och då måste vi ta den. Vi har varit lite lite ojämna, rullat runt och testat lite andra formationer. En del i det hela är att vi snackar ihop oss och försöker förbättra oss, därav att vi stannar lite extra, men jag tror på den här formationen.

Du har själv haft en bra säsongsinledning, som tvåa i backpoängligan och har producerat mycket. Vad tror du själv att det beror på att det gått så pass bra?

– Det är väl mycket självförtroende alltså. Jag känner att jag har tränarnas förtroende och en bra dialog med dom. Jag har börjat matcherna med enkla pass och sedan vuxit in och vågat mer. Sen har sommarträningen, fysträningen och försäsongen varit väldigt seriös och det känner jag att det har hjälpt mig. Jag nybildar mig att jag kört mer seriöst än någonsin tidigare.

Du har aldrig producerat så här bra på Allsvensk nivå tidigare. Känner du att du är så bra som du någonsin varit som hockeyspelare just nu?

– Det är alltid svårt att jämföra sig själv så. Man kan säga att jag borde nog spela på en hög nivå för att var jag just nu. Jag känner mig i bra form fysiskt och har rutinen nu. Sen har jag lagt om träningen och är lite lättare sen i fjol

Hur mycket har du gått ned i vikt?

Jag vet inte i kilo men det är en hel del. Jag känner mig lite lättare och piggare på isen, sen det är med poängen är inget jag försöker tänak på själv. Det är ju jätteroligt då det bidrar till att vi tar poäng och vinner, men jag tycker personligen att det känns bäst i de små passningar i egen zon och lösningarna där. Poängen kommer ju om laget spelar bra.

Du har fått spela boxplay också. Hur känner du runt det?

– Jag tycker att det är skönt att spela båda. I Boxplay får man läsa spelet annorlunda och hitta lösningar, men jag tycker man kommer in i matcherna bra när man får spela mycket så jag klagar absolut inte.

Du trivs med 25-30 minuters matcher?

– Det är bara kul, men det är en så pass tuff serie att det kanske inte håller att spela så mycket hela tiden. Det är väl bara Acke som klarar av det fysiskt, men jag jag stortrivs.

Jag funderar lite kring ditt skott. Du har gjort en del mål i powerplay och har ett bra skott. Hur tänker du när du skjuter. Vissa siktar mer och fokuserar på att träffa mål, andra går på kraft. hur gör du?

– Det är lite från fall till fall. Väntar jag in ett direktskott i powerplay så siktar jag högt eller lågt vid stolpen, men får jag den vid blå vid läge där jag ska kasta in den är det mer bara att sikta på mål och hoppas att Olof, Ledda eller Lavander kan ta den och lägga in den.

Men det är sällan du bara går på kraft?

– Det är egentligen när man får läge att skjuta direkt i powerplay. Då gäller det att bara nypa till rejält och högt.

Ni har tre segar i ryggen och möter seriens jumbo och kanske på pappret den billigaste truppen. Finns det någon chans att ni tummar på jobbet i den här matchen?

– Nej, det vill jag inte tro. Jag har aldrig varit med och vunnit någon enkel seger mot Almtuna. Det blir lätt så når dom har lite mindre ekonomiska medel att dom jobbar hårdare och lär sig att spela lite grisigare och hålla matcherna tajta. Det visar dom ju genom att ha så många kryss, men jag tycker att vi ligger på varandra inom laget så det ska inte handla om någon underskattning. Det har vi inte heller råd med när vi ligger där vi ligger.

Vad blir viktigast att fokusera på mot Almtuna?

– Att bygga vidare på det vi gjort nu. Att spela ganska snålt och inte bjuda på några två mot ettor och ligga på rätt sida och kämpa som sjutton. Då tror jag att vi ska kunna ta fjärde raka.

Tror du att ni blir mer spelförande mot Almtuna än det blev senast mot Västerås?

– Det tror jag. När man möter dom här topplagen är det lite lättare att spela enkelt i och med att dom för matcherna lite mer. Det var ju lite likadant i Malmö. Jag kan tänka mig att vi får ha lite mer puck och vi har snackat om det att inte låta det göra att vi får en massa vändningar på oss så att dom får en massa chanser. Utan vi ska våga ha pucken.

Men du trivs ju med pucken så det passar dig?

Jag tycker om att ha pucken, men man ska ju kunna skapa något av det också så det är bara att jobba på och tänka kreativt.

Ni hittar artikeln om Stefan här.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.