Öhman: ”Martin är det logiska valet”

Som sagt tog jag ett snack med Jens i samband med träningen i dag.

Ni får det viktigaste här:

Ni hade lånat in ett par spelare i dag på träningen. Hur tänker ni där?

– Det går inte att bedriva en vettig träning där det ingår fem mot fem övningar om man inte är 20 utespelare. Det sliter för hårt på backarna så vi lånade in Kim Sehlstedt och Isa Ahrling från Teg och vi är tacksamma att dom hade möjligheten att vara med.

Är dom aktuella för spel eller är det fem backar plus Ledin som spelade back i dag som gäller?

– Jag vill inte lämna laget redan i dag utan är beredd på att kunna förändra in i sista sekunden. Det är så mycket som kan hända från nu till matchen i morgon, men vi har fem ordinarie backar inklusive Libbe och sen har vi använt Ledin som back tidigare och det kan vi komma att göra igen. Sen får vi se om vi lyckas få in någon fler back. Jimmy jobbar på det, men det ska finnas någon som både passar in i laget, som finns tillgänglig att låna och som tillför.

Hur tänker ni kring powerplay utan Stefan Andersson som varit oerhört viktig?

– Det är naturligtvis trist att Stefan inte är med, men det finns många alternativ. Ledin kan spela back i powerplay, Martin har spelat mycket powerplay och även Nevalainen kan flyttas till förstalinan. En rightskytt är ju att föredra då Stefan är rightare så då har vi Martin och Patrik.

Om du flyttar Patrik splittar du på den andra PP-linan som tränat ihop sig ett tag nu. Vill du det?

– Ja, på så sätt är Martin det logiska valet, men ni får se i morgon.

Det blev förlust senast. Har ni pratat om något speciellt efter den matchen?

– Det har vi egentligen inte. Är det något så handlar det om att vi inte kan bjuda på tre-fyra mål som vi gjorde i den matchen. Nu mötte vi ett riktigt bra lag, sm har en annan fart än vad vi t.ex. har. Vi gjorde en spelmässigt bra match, men bjuder på minst tre mål och då vinner man inga matcher i den här serien. Vi kommer från en bra period där mycket handlat om att vi inte bjudit motståndarna på något och det vill vi hitta tillbaka till igen. Sen vet man att den här typen av matcher kommer. Djurgården föll med 0-6 mot Timrå och Malmö förlorade fem raka. Det händer alla lag.

Nu möter ni ett lag i en dålig trend som är nästjumbo, med lite sämre självförtroende än Karlskoga senast. Hu påverkar det?

– Inte så mycket. Vi kan inte fokusera på Södertäljes form utan måste se till våran egen prestation. Vi vet att dom har en hel del kvalitet i laget och att vi måste hitta tillbaka till rätt typ av saker. Bjuder vi Södertälje på mål blir det en tung match även mot dom.

* * *

Sen till dagens klart roligaste.

Mitt i intervjun med Jens klev John Lind ut ur omklädningsrummet. Medan han gick förbi tittade han på mig, pekade och sa:

– Jag är så trött på den bilden av Björklöven som förmedlats ut i media. Ni har ett ansvar som projicerar den bilden och vi står för något helt annat. Det står i vårt manifest att vi inte unnar någon annan framgång.

Han fortsatte lite till och kunde knappt hålla sig för skratt.

Sen gick han vidare.

En underbar imitation av Bert Robertsson och riktigt skön humor från den assisterande tränaren.

* * *

Sen avslutar vi med att konstatera att Bernhard Starkbaum som vaktade båset ett par matcher  Löven nu är klar för Brynäs.

Han har kritat på för säsongen ut med Gävlelaget.

– Vi är glada över att ha kommit fram till denna lösning som känns bra för båda parter. Vi vill passa på att tacka Bernhard för hans insatser i MODO och önska honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger MODO:s GM Markus Näslund till Modos hemsida.

Alltså inget mer at Starkbaum i Löven i år allafall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.