Seger – men nu börjar det bli sjukt

Sett till skadorna, hur laget formerades på isen så är det imponerande att Löven lyckas ta en ny trepoängare, även om det var mot ett mycket blekt Södertälje.

Vid sidan av isen blir det bara fler och fler.

Jens ville inte säga något på presskonferensen, men enligt rapporter som jag fick direkt efter slutsignalen var det ryggskott som gjorde att Mats Lavander klev av under värmningen. Dock är han inte helt borta från lördag.

– Jag siktar på spel på lördag, sa Lavander till kollega Ruuth efter matchen.

Sju skadade spelare av 23. Det är banne mig helt sjukt!!

Stefan Öhman fick spela dubbla byten på grund av Lavanders frånfälle och han var strålande. Öhman har verkligen visat sig vara en kanonvärvning. Han fungerar i alla spelformer.

Södertälje ligger sist i Allsvenskan och jag förstår varför.

Jämför jag med det laget Löven mötte för en månad sedan i Södertälje så var detta betydligt mer håglöst och hade helt nya problem i spelet jämför med det laget. Trots att det är samma spelare.

Södertälje spelade sig nästan aldrig in i zon tillsammans. Antingen var det en spelare som kom själv och gick på avslut eller så dumpade dom djupt utan någon riktigt jakt efter pucken. Blekt var ordet.

Björklöven skulle normalt ha vunnit den här matchen med 5-1.

Alltså i en värld där Stefan Andersson är med i powerplay. Nu hade laget sex chanser varav en i fem mot tre och plockade hem sipp-zero.

Kim pratade om det i videointervjun jag gjorde med honom efter matchen till webben.

Jens gjorde det på presskonferensen som ni har här i bloggen,

Stefan Andersson är makalöst viktig för powerplay-spelet. Det blir svårt på lördag utan honom.

* * *

Löven var bättre redan i första perioden, men där tyckte jag ändå att Södertälje stod upp hyfsat. I andra sköljde Löven över Södertälje och borde ha gjort 2-3 mål minst.

Jon satte en pärla och var nära att göra årets mål. Han försökte dra till på volley efter en crosspass av Hållberg i knähöjd. Det är bara killar med självförtroende som försöker ett sånt avslut.

Isak Ahrling hade två tveksamma ingripanden, men som helhet stod han för en mycket stabil insats. Han spelade enkelt och vågade ett par gånger utan att riskera för mycket.

– Han har helt klart stärkt sina aktier, sa Jens på presskonferensen.

Jag utgår ifrån att Isak spelar på lördag.

Annars känner man inte direkt sig trygg på backsidan just nu

Acke/Neva – Ett backpar som absolut inte fick det att fungera tidigare i år tillsammans.

Hållberg/Ahrling – Visst Hållberg är bra och Ahrling gjorde det bra, men en långsam gamling och en som blev ratad i division-1 i fjol.

Martin/Libbe – En till långsam gamling, med en junior som huserat i J20 Elit Norra.

Lite överdrivet. Martin och Hållberg gör det bra och även de yngre även om Libbe slog till med en till superindianare i dag. Det blev dock inte mål på grund av Södertäljes oförmåga.

Angående Hållberg sa kollega Micke Bergstedt på pressläktaren i dag:

”Hållbergs skägg växer snabbare än han åker”

Sant, så sant.

Kim Karlsson var helt brutalt bra i andra och framförallt tredje perioden. Han snurrade verkligen upp hela Södertälje, men visst ska han göra mål på sitt läge i andra. Det går fort ja, men öppet mål från metern. Om man över huvud taget träffar pucken är det större chans att den går in än missar.

Det är bara att hoppas att det släpper för Kim nu även målmässigt snart.

– Jag var väl helt okej i sista, var Karlssons ödmjuka svar om sin egen insats.

Isak blev matcherns lirare, men Kim var matchens LIRARE.

Med en hel del förändringar på förhand och Lavander borta på värmningen så var det en riktig tombola i dag.

Alla spelade med alla. Det var klart förvirrande att liverapportera, men jag måste imponeras av hur bra det ändå fungerade. Wrenman funkade bra med Jon och Öhman, Alex med Kim när dom lirade tillsammans, Ledin  också med Kim. Mycket nytt som funkade.

Dock är det ett par spelare som skulle behöva ställa in siktet.

Martin Johanssons skytte får gärna gå på mål.

Emil Wrenman har aldrig haft så många lägen tidigare, men pucken ven utanför stolparna.

Tillbaka till skadorna.

Kalle Lundström, Stefan Andersson, Oscar Molin, Lucas Sandström, Marcus Lundberg, William Quist och nu även Mats Lavander (hur det nu blir).

Det är banne mig helt otroligt. Kan Löven slå Djurgården på lördag med den skadefrånvaron borde dom vinna något slags pris.

Glömde jag säga att i fem minuter innan Asplöven hade petat in 2-1 mot Timrå låg Löven på playoffplats. Nu ligger dom åtta tre poäng bakom Asplöven och en bakom Mora som är sjua.

Det tar sig sa pyromanen.

5 kommentarer

  1. Kristoffer

    KongoKim va riktigt bra! Palme – Öhman – Hjalmarsson är en lina jag helt klart skulle vilja se mer av, vilken fart det vart!

  2. daniel

    Peppar peppar, men det mest oroväckande är hur vi inte kan lira korrekt pp utan Stefan. Om Jon och Stefan skulle bara borta ett tag kan vi ens göra mål ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.